Peticija proti odloku vlade o prepovedi gibanja …
Kje lahko podpišem, da take kretene spravimo med okužene s korono, pa kaj hudega, saj bo samo še ena mala gripica….
[/quote]
Samo povej mi, kaj bo potem, ko bo karantene enkrat konec, če je bo. Ti dejansko verjameš, da bodo vsi ozdravljeni in bo virus izginil iz Slovenije? Kaj se bo zgodilo, ko se bodo ljudje spet začeli normalno družiti in obnašati kot pred to coronomanijo? Bomo vsakič, ko bodo štirje zboleli, naredili podobno večmesečno karanteno?
Uporabi zdravo pamet, ker ti prav nihče ne prepoveduje it na kmetijsko zemljišče.
Wtf. Funkcionalna pismenost je ZERO.
[/quote]
Mislim, da si ti tisti, ki je funkcionalno nepismen ali pa nisi prebral odloka. Zdrava pamet pri vladnih dekretih nima nobene zveze. Jaz trgovino s krompirjem v svoji občini imam. Po kakšni logiki smem v sosednjo? Nikjer ne piše, da imam pravico do krompirja lokalnega proizvajalca. Zagovarjaš ukrep, pa ga sploh ne poznaš. In je absurden do konca.
Če te storitve niso zagotovljene v občini prebivališča, je dostop dovoljen v drugo občino, vendar le do najbližje dostopne storitve po javni cesti ali javni poti.[/b]
Sem prebral tale tvoj link in sklicujejo se na gospoda po imenu Srečko Sladolyev, za katerega trdijo, da naj bi bil priznani imunolog.
Sem ga zguglal, njegov prvi zadetek je fb stran, ostali zadetki so youtube, pa novičarske strani. To ni značilno za strokovno in znanstveno osebo.
Pri strokovno znanstveni osebi so med prvimi zadetki znanstvene objave, razne osebne spletne strani, ki jim jih je postavila inštitucija in včasih, redko kake novice. Torej, NE TALE SREČKO NI PRINZAN IMUNOLOG .
Berem njegov življenjepis in se med drugim hvali z odličnim uspehom na maturi. To RES ne vidiš pri dobrem znanstveniku. Poleg tega je pa izobražen na Hrvaškem. To zadnje, pa res, RES , RES ne velja za dobrega znanstvenika.
Ne rečem, da je slab človek, ampak kot “priznan imunolog” lahko tak človek slovi samo na Hrvaškem.
Proti karanteni,samo tako drastični ukrepi,razna pooblastila za državne organe,niti slučajno ne podpiram,raje bi zaščitili kritično skupino(upokojenci hodijo tudi položnice plačevati),raje bi vlada,namesto da taka denar ,uvedla ne plačevanja položnic,skrbela ,da rizična skupina ima hrano(dovoz pred vrata),to je meni bolj logično ta zajezitev virusa.Se mi zdi,da se nam bo se kolcalo po Šarcu.
Sem prebral tale tvoj link in sklicujejo se na gospoda po imenu Srečko Sladolyev, za katerega trdijo, da naj bi bil priznani imunolog.
Sem ga zguglal, njegov prvi zadetek je fb stran, ostali zadetki so youtube, pa novičarske strani. To ni značilno za strokovno in znanstveno osebo.
Pri strokovno znanstveni osebi so med prvimi zadetki znanstvene objave, razne osebne spletne strani, ki jim jih je postavila inštitucija in včasih, redko kake novice. Torej, NE TALE SREČKO NI PRINZAN IMUNOLOG .
Berem njegov življenjepis in se med drugim hvali z odličnim uspehom na maturi. To RES ne vidiš pri dobrem znanstveniku. Poleg tega je pa izobražen na Hrvaškem. To zadnje, pa res, RES , RES ne velja za dobrega znanstvenika.
Ne rečem, da je slab človek, ampak kot “priznan imunolog” lahko tak človek slovi samo na Hrvaškem.
[/quote]
Kakšne veze ima sploh, kdo je spisal peticijo. Ali se s predlogom strinjaš ali ne. Kaj nimaš svoje glave za razmišljanje? Morajo drugi namesto tebe, taki ki so “priznani”, da ti povejo, kdaj boš lahko šel srat?
Takšne akcije me resnično razbesnijo. V trenutni situaciji bi bilo očitno res potrebno orbanizacijo uvesti tudi pri nas! Vsak tak poskusščuvanja naroda bi bilo potrebno v kali zatreti in po potrebi kaznovati. Ves svet ima izredne razmere, pa še vedno so idioti okoli nas, ki si upajo kričati, da se ne gredo čednega nagona. Pa dala vam bi jaz po emparu tale vaš čredni nagon, vsi mi, ki smo se disciplinirano zaprli in izolirali bi vam zdaj pokazali vraga! Kaj ste to za eni frajerji, da si domisljate, da ste več in bolj pametni od ostalih?? Kdo vam daje pravico, da nas, ki smo sprejeli vse preventivne ukrepe, naslavljate z rajo, stoko ipd?? Kaksne empirične dokaze vi zbirate in iščete pri nečem, kar se dogaja prvič? Kdo vam daje pravico, da ste tega hipa družbeno neodgovorni?! Kakšna peticija! Brisat iz portala! Vi, scuvatorji, mi, čreda hočemo, da se to neha, da se neha cim prej! Zato upam, da bodo nehali vas, za ta čas, ko je to potrebno! Da, bodo posledice, vsi jih bomo nosili, mi in vi! In če bo bilokatera vlada kršila vaše pravice in pravice vseh nas, ko bo izrednih razmer konec, vas bomo mi vsi postavili na ta pediestal, da se borite in se borimo z vami proti kršenju naših skupnih pravic in interesov! Ko bo tega konec! Zdaj pa mrš!!!
[/quote]
Je med izjemami tudi dostop do direktne prodaje kmetijskih izdelkov.
Itak pa ne vem kje bodo zdaj našli maso ljudi ki naj bi vse to kontrolirala.
Kakšne veze ima sploh, kdo je spisal peticijo. Ali se s predlogom strinjaš ali ne. Kaj nimaš svoje glave za razmišljanje? Morajo drugi namesto tebe, taki ki so “priznani”, da ti povejo, kdaj boš lahko šel srat?
[/quote]
Daj Markec. Ne izzivaj in ne išči neke krive preroke, ki jim je ime po naključju še Srečko ( ja, res, s svojimi dognanji bo res prinesel “srečo” mnogim ljudem) in ne izzivaj.
Za take ljudi, ki se popišejo pod tole peticijo, bi sprejel dodaten ukrep, ki bi jih udaril tam, kjer najbolj čutijo. Ker, če jih poskušaš spametovati, to ni mogoče. Pameti ni za vzorec.
Mislim, da si ti tisti, ki je funkcionalno nepismen ali pa nisi prebral odloka. Zdrava pamet pri vladnih dekretih nima nobene zveze. Jaz trgovino s krompirjem v svoji občini imam. Po kakšni logiki smem v sosednjo? Nikjer ne piše, da imam pravico do krompirja lokalnega proizvajalca. Zagovarjaš ukrep, pa ga sploh ne poznaš. In je absurden do konca.
Če te storitve niso zagotovljene v občini prebivališča, je dostop dovoljen v drugo občino, vendar le do najbližje dostopne storitve po javni cesti ali javni poti.[/b]
[/quote]
Hvala, ker še dodatno dokazuješ, da si nepismena 🙂
Daj Markec. Ne izzivaj in ne išči neke krive preroke, ki jim je ime po naključju še Srečko ( ja, res, s svojimi dognanji bo res prinesel “srečo” mnogim ljudem) in ne izzivaj.
Za take ljudi, ki se popišejo pod tole peticijo, bi sprejel dodaten ukrep, ki bi jih udaril tam, kjer najbolj čutijo. Ker, če jih poskušaš spametovati, to ni mogoče. Pameti ni za vzorec.
[/quote]
In ti že čutiš, da imaš polne hlače dreka ?
In kako tega problema ne reši omejitev ljudi na regije, ne na parkilometrske občine? Tako so nekaterim ljudem celo vzeli možnost nakupovanja v najugodnejši trgovini – morajo kupovati v prvi, ker je neugodnejša pač čez mejo občine. Okuži se pa lahko tako v eni kot v drugi. Gibanje bi lahko omejili samo v žariščih. Tole je totalno neživljenjsko.
Pa nehajte s tem italijanskim scenarijem in kaj bo čez 14 dni, ker so bili Italijani že pred 14 dnevi do vratu v govnu in to ni in ne bo prišlo do nas, ker mi nismo Italija!
[/quote]
Pač ne boš 14 dni kupovala v najcenejši trgovini in boš mogoče porabila 20 EUR več, Boš pa hkrati prihranila teh 20 EUR, ker se ne boš toliko vozila do trgovina in še onesnaževanja bo manj. V tem trenutku so pa znamka in prestiž kupljenih izdelkov najmanj pomembeni.
Pač ne boš 14 dni kupovala v najcenejši trgovini in boš mogoče porabila 20 EUR več, Boš pa hkrati prihranila teh 20 EUR, ker se ne boš toliko vozila do trgovina in še onesnaževanja bo manj. V tem trenutku so pa znamka in prestiž kupljenih izdelkov najmanj pomembeni.
[/quote]
A ti resno misliš da bo tole trajalo 14 dni?! Še začelo se ni dobro DDDDD
[/quote]
Vprašal sem te samo, če rabiš strokovnjaka, da ti pove, kdaj lahko greš srat? Očitno ga, če se še kar nanje obešaš.
[/quote]
Khem, meni je trgovina v sosednji občini bliže kot v naši. Tako kot desettisočem Slovencev, ki živijo v parkilometrskem pasu meja občin. Torej država v bistvu s tem še dodatno onesnažuje okolje. Hvala za ta argument, na to še pomislila nisem. Ljudje so do zdaj kupovali tam, kjer jim je bliže, zdaj se morajo pa dejansko mnogi voziti dlje!
Jaz bi vse, ki bodo podpisali to peticijo dala na avtobus in jih peljla v Lombardijo, kjer bi jim pustila svobodo gibanja…evo pa da vas vidim…
Kaj vam ni jasno…hočejo nam pomagat…pa niti en mesec ne morte stisnit zobe in prdite s svojimi egoističnimi ritmi. Ljudje umirajo in še bolj bodo.. da vas sram ni.
Do sedaj pri nad ni umrl niti en prav zaradi korona virusa, je povedal zdravnik. Če ti misliš, da nam hočejo pomagat, se zelo motiš. Virusa ni mogoče zaježit, tud če sd cela Slo. za dva meseca zapre v stanivanha brez izhodov. Ker ko bo po 2 mesecih prišel k nam en migrant s tem virusom, smo spet na istem kot smo zdej. A bo tvoja pamet to zmogla predelat? Matr mojim otrokom, ki so vsi pod 8 je to krustalno jasno,vi odrasli pa kot da nimate več možganov, ne vem kaksno hrano jeste, al pijete al se pa drogirate, da ne uporabljate niti procent svojih možganov, da ne razmišljate logično. A ko bo septembra spet ta virus ven udsril bomk spet za 3 mesece v karanteni in tako dokler nas žive ne pokopljejo.
Mater…svet je v črnini..umirajo ljudje tudi mladi. Zaenkrat naše zdravstvo še dohaja obolele. Ko bo ušlo iz nadzora bomo v telovadnicah in na hodnikih. Kaj vam ni jasno, da naše zdravstvo ne dohaja niti takrat ko ni epidemije.
Namen tega je, da postopoma obolevamo, da lahko dobimo oskrbo in mogoče je zaradi tega manj umrlih.
Me zanima ko bo en pidpisnik peticije zbolel, ko bo v bolnici mahal s pravicami nn zahteval kisik in posteljo…jaz bi mu peticijo nabila na čelo. In da ne govorim koliko ljudi trpi in zboli zaradi teh egoistov. Kaj mislite da kronični bolnik pri 70tih nima pravice živet??????
Prosim da se podpisnike peticije javno objavi in da to vidijo njihovi sorodniki…starši, dedki babice. Da vidijo koliko jim je mar. Samo ritka jih pece, ker ne more glih v tisto trgovino, ki si želi ali na izlet na morje. Tudi jaz mislim, da ste podpisniki veliki egoisti in razvajenci, ki ne morete potrpeti za dobro sebe, vaših najbližjih in vseh Slovencev. Za zjokat.