Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Peticija proti odloku vlade o prepovedi gibanja …

Peticija proti odloku vlade o prepovedi gibanja …

Sprejmite ze to, da ste in boste vedno bolj odvisni od lokalnih virov, kot dejstvo. Prej ko to sprejmete, vecja je verjetnost, da boste preziveli.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

po kmečki logiki…manj se bomo mešali in družili…manj bo okužb. Kaj ne razumeš. Če ima čeljka občina kao okuženih 12..je boljš da tja ne hodijo iz občine Polzela, ki nima nobenega okuženega a ne. In seveda z Ljubljane so se vozili v Logarsko…puščali tam smeti..izločke in še kaj…zakaj??? Tam še ni okuženih…zakaj bi morali prenašati naprimer Ljubljančane, ki svoje razvajene ritke ne more izolirati.

Kaj predlagati zagovorniki te norosti? da do smrti ostanemo zaprti med 4 stene in meja z Italijo neprepustna? In prepoved vseh izhodov kamorkoli?

Saj to je problem, ker zdravstvo že do zdaj ni dohajalo in so se vrste daljšale.
Politikom ni mar za ljudi. Dajte si to bedaki že enkrat dopovedat.

In kaj ima to s tem, da jaz ne smem več meter čez občinsko mejo? Kako s tem pomagam zajezit okužbo? Konkretno, prosim. Pa ne mi s turističnimi kraji, ker bi se to dalo rešiti čisto drugače.
[/quote]

Samo to. Zabito teslo. En meter čez občinsko mejo greš komot če že moraš. Noben te ne bo ganjal zarad tega. Sam ste res orng zabiti eni majke mi. A maš vsaj OŠ dokončano? Če imaš obvezne opravke greš lahko kamorkoli. Če pa rabiš šetkat na svežem zraku, mi pa noben ne bo reku, da obstaja občina pri nas, ki nima malo morje gozdov, travnikov in pešpoti. In noben ne bo nič reku, če pri tem zakorakaš 5 km v drugo občino. In če si tok zagovedeno, da moraš vsak vikend nujno na Tisti hrib, potem naj te pa kar oglobijo. In to čimprej, zaradi neumnosti. Iz izkušenj vem, da se repenčte nad tem odlokom najbolj tisti, ki se itak najraj družte na pijanki in požrtiji s sosedi in opravljate al pa vam je najljubši izlet v vaško gostilno ali market.

Saj to je problem, ker zdravstvo že do zdaj ni dohajalo in so se vrste daljšale.
Politikom ni mar za ljudi. Dajte si to bedaki že enkrat dopovedat.
[/quote]

Ti pa nimaš pojma o tem zakaj so vrste v zdravstvu. No sej tut o čem drugem ne preveč. Si pa dober provokator, to pa priznam.

Takole ocenjujem, da se eni res precenjujete. In pri tem mislim, da precenjujete to, kako kao “nevarni za državo” ste bili.
Preden je bila karantena je verjetno ena od najbolj “revolucionarnih stvari” v vašem življenju bila ta, da ste poskušali mleko brez laktoze ali pa neka druga brezveznost. Zdej pa ste kao borci za svobodo.

Pa prepričaj me, da ni res. A si svoje prihranke dal v BitCoine, pa v zlato že pred leti? A ne uproabljaš pametnega telefona, kjer ti lahko sledijo? A imaš svojo zemljo, kjer lahko gojiš hrano?
Ali samo malo lapate, ker se hočete počutiti kot junaki s filmov?

Za take ki tko razmišljate, bi blo res najboljši.

Za take ki tko razmišljate, bi blo res najboljši.
[/quote]

Ti boš pa itak v prostovoljnem zaporu do smrti, če ti Janša tako naroči.

Neposredno poznam človeka, ki na svetovno priznanem inštitutu dela v eni od ekip, ki iščejo rešitve za cepiva za to zadevo 24/7. Celo spijo v inštitutu, da so časovne izgube čim manjše. Spraznili so nekatere druge raziskovalne oddelke, da so zagotovili dodatne oddelke in namestitvene kapacitete. Trajalo še bo nekaj tednov, da se bo razvito cepivo za množično uporabo. V tem času je potrebno vse, da se epidemija zajezi v čim večji meri. Takih ekip, ki se s tem ukvarjajo po vsem svetu, je ogromno. Osnovni namen karantene je, da se zmanjša množičnost hkrati zbolelih na minimum možnega, ker ne mi in ne najrazvitejše države nimajo resursov, ne tehnoloških, ne medicinskih, ne prostorskih in ne človeških virov, da bi zagotavljali ustrezno oskrbo. Ko bo cepivo kot protisredstvo zunaj, potrebe po karanteni ne bo več. Do takrat bi se morali obnašati bistveno bolj strpno in odgovorno.
Švedska je velikokrat omenjena kot nek vzor xrugacnega pristopa. Ker sem pogosto v skandinaviji, naj pojasnim še to, zakaj je to možno. Ko so pred leti uvotavljali vpliv omejevanja hitrosti vožnje na okolje, so s tablami prosili, da bi vozniki upoštevali predlagano hitrost 90. Vsi, dosledno, so to navodilo v prošnji upoštevali. A resnično kdo misli, da bi pri nas pomagalo zaprosilo, da naj ljudje ne zapuščajo svojih domov razen v neodlozljivih zadevah? Ker skandinavci so ostali noter zarafi prošnje, ne zaradi zahteve. Izzid bi verjetno bil še boljši kot je že, če ne bi bilo toliko svežih balkancev tam.

Tako spodbujanje proti upoštevanju ukrepov vlade bi bilo treba ostro kaznovati. Hujskaš ljudi in jih spodbujaš k neupoštevanju ukrepov za zmanjšanje nevarnosti pandemije. Povzročaš splošno nevarnost, saj vsi vemo, da ko nas bo zbolelo veliko, bomo umirali po domovih, ker v bolnicah prostora NI!!! Umirali bomo s hlastanjem po zraku, brez pomoči, brez respiratorjev, ker jih je PREMALO!!! In tisti, ki so, bodo zasedeni, ker bolezen traja več tednov. Ne se igrat, ker je še vedno veliko idiotov, ki bodo nasedli tvojim nebulozam.
[/quote]
O hell no
Jaz ne mislim se umreti- hlastajoc po zraku in čakajoč na zaseden respirator. Če zbolim, jaz to mislim preboleti. Vi pa kakor hočete :))
En dober sefardski pregovor v prostem prevodu
Ne govori s smrtjo danes, ker ta pride zagotovo jutri v tišini, če govoriš z njo danes ti bo odgovorila
Torej ne klici danes nečesa kar ne bo prišlo danes ampak zagotovo jutri, če govoriš z njo danes bo spregovorila in ne boš našel v življenju več miru (tišina predstavlja mir) torej bos do smrti živel v strahu ali nemiru pred tišino – torej pred mirom

Ti boš pa itak v prostovoljnem zaporu do smrti, če ti Janša tako naroči.
[/quote]

Hahaha. Matr ste eni res tumpasti. Upam, da ste v manjšini. Prov, pa bodite, ni vam pomoči. Al sam provocirate pa se režite zraven? Saj res človk ne ve vedno tkole po forumu…

Samo to. Zabito teslo. En meter čez občinsko mejo greš komot če že moraš. Noben te ne bo ganjal zarad tega. Sam ste res orng zabiti eni majke mi. A maš vsaj OŠ dokončano? Če imaš obvezne opravke greš lahko kamorkoli. Če pa rabiš šetkat na svežem zraku, mi pa noben ne bo reku, da obstaja občina pri nas, ki nima malo morje gozdov, travnikov in pešpoti. In noben ne bo nič reku, če pri tem zakorakaš 5 km v drugo občino. In če si tok zagovedeno, da moraš vsak vikend nujno na Tisti hrib, potem naj te pa kar oglobijo. In to čimprej, zaradi neumnosti. Iz izkušenj vem, da se repenčte nad tem odlokom najbolj tisti, ki se itak najraj družte na pijanki in požrtiji s sosedi in opravljate al pa vam je najljubši izlet v vaško gostilno ali market.
[/quote]

NE, NE SME SMEM ITI!!! Spet ena, ki komentira odlok, ki ga niti prebrala ni! Niti meter, ker se smem gibat samo znotraj lastne občine. Meter čez mejo ni več moja občina in me imajo po trenutnem odloku vso pravico oglobit. Ne trdim, da me bodo, ampak odlok kršim. In vprašam še tebe, ki si očitno požrla vso pamet tega sveta – jaz sem zabita – da mi pojasniš, kako širim okužbo, če stopim en meter v sosednjo občino – ne po nujnih opravkih. V svoji občini se lahko prosto gibljem – v sosednjo grem lahko samo še po nujnih opravkih. Kako lahko koga okužim, če grem na sprehod v sosednjo občino in ne svojo? Konkretno! Obravnavajo me pa lahko kot kriminalca in mi naložijo globo. S kakšno pravico so nas vse naredili za vse potencialne kriminalce – zaradi sprehodov?

Kaj ti sanjaš o tednih? Cepivo napovedujejo čez dolge mesece. In do takrat naj bomo vsi v zaporih? Ker če komu ni jasno – za gibanjem v lastni občini bo naslednji ukrep – ven samo, če je nujno – naslednji ukrep – ven samo, ko ti dovolimo. Ob tem da ni nobene take rasti okuženosti, kot so jo napovedovali, ker pri nas očitno hara drug sev kot v Italiji in Španiji. Ali pa smo na splošno kot narod bolj disciplinirani, predvsem pa nam socialna distanca že sicer veliko pomeni, zato ni toliko preskakovanja virusa. Zato nas nehajte strašiti s prizori iz Italije, Španije in ZDA! Ukrepi, ki so bili v veljavi prej, so bili prek zadost. Kršitelje pa oglobit!

Vsi hočemo, da se to neha, s tem da tisti, ki pa to vodijo, pa jim to ustreza. In vi se klanjate in jim ploskate. Podpiši ali briši.
[/quote]

Kaj še čakaš in haraš tule – (z)briši se od tukaj..

Samo povej mi, kaj bo potem, ko bo karantene enkrat konec, če je bo. Ti dejansko verjameš, da bodo vsi ozdravljeni in bo virus izginil iz Slovenije? Kaj se bo zgodilo, ko se bodo ljudje spet začeli normalno družiti in obnašati kot pred to coronomanijo? Bomo vsakič, ko bodo štirje zboleli, naredili podobno večmesečno karanteno?
[/quote]

Ker si butast kot preluknjana kanta, ti napišem, zakaj karantena. Ne zato, da bi prekinili širjenje okužb – to je nemogoče, ker je irus preveč nalezljiv – ampak zato, da bodo bolnice sfolgale sprejemanje pacientov ter njihovo zdravljenje v intenzivnih enotah.
Ker nimamo dovolj kapacitet, tako opreme kot kadrov. Jih nimajo nikjer po svetu, ker je nemogoče, da bi imele države takšne zmogljivosti, ki bi omogočale zdravljenje tako velikega deleža prebivalstva naenkrat.
Zato omejitev gibanja. Da bo šlo dovolj počasi, da bodo lahko ljudem pomagali, ko bodo hudo zboleli.

Pa, Marko dragi, zakaj ne greš malo naokrog, sprehodi se do trgovin, prešlataj kljuke, košare, tehtnice po trgovinah in si malo poliži rokici, da boš virus zagotovo staknil. Potem nadaljuj s svojim vztrajanjem glede nesmiselnih ukrepov, in počakaj nekaj dni, da te virus položi. Telefon seveda vrzi stran (da te slučajno ne bo premamil, če boš v navalu panike izgubil živce), da te slučajno takrat, ko te bo v pljučih začelo špikati in boš začel loviti zrak, ne premami svetovna zamegljenost množic in razmišljanje ovac, ki se zanašajo na pomoč zdravstva – ti lepo ostani doma in počakaj, da simptomi minejo. V kolikor boš potreboval pomoč, pokliči tiste “strokovnjake”, ki pametujejo izza svojih pisalnih miz (v izolaciji), katerih izjave in mnenja lepiš že nekaj dni in trdiš, da imajo več pameti kot zdravniki, ki se z boleznijo dejansko borijo. Boste skupaj eno pametno rekli. Če boš še lahko govoril.

Vem, butcu je težko dopovedati, da je butast, enako kot norcu, da je nor, zato res upam, da te bolezen ujame in zatolče…. Škode bo manj kot pri kakšnem takem, o katerih imaš toliko za povedati, da so umrli zaradi tega, ker so pač predolgo živeli.

Kaj ti sanjaš o tednih? Cepivo napovedujejo čez dolge mesece. In do takrat naj bomo vsi v zaporih? Ker če komu ni jasno – za gibanjem v lastni občini bo naslednji ukrep – ven samo, če je nujno – naslednji ukrep – ven samo, ko ti dovolimo. Ob tem da ni nobene take rasti okuženosti, kot so jo napovedovali, ker pri nas očitno hara drug sev kot v Italiji in Španiji. Ali pa smo na splošno kot narod bolj disciplinirani, predvsem pa nam socialna distanca že sicer veliko pomeni, zato ni toliko preskakovanja virusa. Zato nas nehajte strašiti s prizori iz Italije, Španije in ZDA! Ukrepi, ki so bili v veljavi prej, so bili prek zadost. Kršitelje pa oglobit!
[/quote]
Kaj bluzite o nekih sevih.
Širjenje bolezni in smrtnost katerekoli bolezni, je odvisna od splošnega zdravstvenega stanja ljudi. V tem primeru pa tudi od onesnaženosti okolja in zraka.
Sever Italije je fajn onesnažen. Slovenija to na srečo še ni.

Meni pa ta odlok sploh ne povzroča skrbi, naša občina je dovolj velika, zrak je zaradi burje dokaj prečiščen, imamo vse kar rabimo, v službo lahko grem, na sprehod na Čaven tudi….ne bo me hudič vzel par tednov, pa tudi koga drugega ne. Po uradnih podatkih ni v naši občini in v sosednji vipavski nihče okužen. Edina skrb je, da ne bi taki odloki postali nekaj samoumevnega tudi takrat, ko oblasti ne bi kaj ustrezalo. To je edini problem, ostalo ni panike.

NE, NE SME SMEM ITI!!! Spet ena, ki komentira odlok, ki ga niti prebrala ni! Niti meter, ker se smem gibat samo znotraj lastne občine. Meter čez mejo ni več moja občina in me imajo po trenutnem odloku vso pravico oglobit. Ne trdim, da me bodo, ampak odlok kršim. In vprašam še tebe, ki si očitno požrla vso pamet tega sveta – jaz sem zabita – da mi pojasniš, kako širim okužbo, če stopim en meter v sosednjo občino – ne po nujnih opravkih. V svoji občini se lahko prosto gibljem – v sosednjo grem lahko samo še po nujnih opravkih. Kako lahko koga okužim, če grem na sprehod v sosednjo občino in ne svojo? Konkretno! Obravnavajo me pa lahko kot kriminalca in mi naložijo globo. S kakšno pravico so nas vse naredili za vse potencialne kriminalce – zaradi sprehodov?
[/quote]

Ne zaradi sprehodov, ampak zato, ker ste se odpravljali na cele izlete in to po cele skupine ljudi. Zraven ste se ustavljali na bencinskih črpalkah, šli v trgovino, v javno stranišče, posedali po klopcah in tako dalje. Če bi samo zrak dihali v tuji občini, ne ni bilo težav. Ker pa ste puščali virus še na vseh teh mestih, so temu naredili konec. Pravilno. Zdaj pa povej, kakšna škoda se ti bo zgodila, če se boš nekaj tednov sprehajala po svoji občini in ne po sosednji? Te bo konec?

kaj enim še ni jasno? bolj boste budalili, več pooblastil bo da zaradi vas ostali še nosu ne bomo smeli pomolit niti skozi okno…. če pa mislite, da vas s temi ukrepi jebejo v glavo, pa pojdite nezaščiteni v bolnice, mal kramljat s tistimi, ki so kasirali hujšo obliko okužbe, pa prej se potrudite da vas spustijo k njim z besedami da vam itak nič ne bo ker gre za nateg in vas vlada samo represivno za brez veze drži na kratko….

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Tam dol pri vas je vojska na ulicah ker se vaši zemoti ne držijo reda, dajte umirite se, pač niste naj jaći, virus je nad vami, ne vidite ga pa vas bo položil.
če se nekaj odredi se tega tudi drži, za 2 kilometra z avtom v sosednji občini pa vas ne bo noben jebal, trimčkali pa tam pač ne boste !

Ne zaradi sprehodov, ampak zato, ker ste se odpravljali na cele izlete in to po cele skupine ljudi. Zraven ste se ustavljali na bencinskih črpalkah, šli v trgovino, v javno stranišče, posedali po klopcah in tako dalje. Če bi samo zrak dihali v tuji občini, ne ni bilo težav. Ker pa ste puščali virus še na vseh teh mestih, so temu naredili konec. Pravilno. Zdaj pa povej, kakšna škoda se ti bo zgodila, če se boš nekaj tednov sprehajala po svoji občini in ne po sosednji? Te bo konec?
[/quote]

Jaz nisem počela nič od tega. Zakaj sem torej kaznovana, ti ljudje pa niso bili?

Jaz nisem počela nič od tega. Zakaj sem torej kaznovana, ti ljudje pa niso bili?
[/quote]

Zato, ker si med temi, ki se brigate samo zase in ki nikogar nočete zatožiti. Potem pa pač nosite tudi kolektivno krivdo. Zato.

[/quote]

Zaradi posameznih kretenčkov zmeraj nosi posledice celotna skupnost. Torej tudi ti. Z Markom in še nekaj podobnimi tepci se pogovori. Zaradi takih slaboumnežev umirajo ljudje in se epidemija tako hitro širi.

[/quote]

Joj si otročja. Nič nisi kaznovana, ampak si zaščitena. Trapa neumna. Tako, kot ti ne smeš drugam, tudi drugi tebi ne bodo smeli okužiti domačega kraja. Ja?

New Report

Close