Peticija proti odloku vlade o prepovedi gibanja …
Kaj še čakaš in haraš tule – (z)briši se od tukaj..
Čakam nove ukrepe vlade. Drugače pa sem že podpisal. Pa ti? 😉
Ker si butast kot preluknjana kanta, ti napišem, zakaj karantena. Ne zato, da bi prekinili širjenje okužb – to je nemogoče, ker je irus preveč nalezljiv – ampak zato, da bodo bolnice sfolgale sprejemanje pacientov ter njihovo zdravljenje v intenzivnih enotah.
Ker nimamo dovolj kapacitet, tako opreme kot kadrov. Jih nimajo nikjer po svetu, ker je nemogoče, da bi imele države takšne zmogljivosti, ki bi omogočale zdravljenje tako velikega deleža prebivalstva naenkrat.
Zato omejitev gibanja. Da bo šlo dovolj počasi, da bodo lahko ljudem pomagali, ko bodo hudo zboleli.
Pa, Marko dragi, zakaj ne greš malo naokrog, sprehodi se do trgovin, prešlataj kljuke, košare, tehtnice po trgovinah in si malo poliži rokici, da boš virus zagotovo staknil. Potem nadaljuj s svojim vztrajanjem glede nesmiselnih ukrepov, in počakaj nekaj dni, da te virus položi. Telefon seveda vrzi stran (da te slučajno ne bo premamil, če boš v navalu panike izgubil živce), da te slučajno takrat, ko te bo v pljučih začelo špikati in boš začel loviti zrak, ne premami svetovna zamegljenost množic in razmišljanje ovac, ki se zanašajo na pomoč zdravstva – ti lepo ostani doma in počakaj, da simptomi minejo. V kolikor boš potreboval pomoč, pokliči tiste “strokovnjake”, ki pametujejo izza svojih pisalnih miz (v izolaciji), katerih izjave in mnenja lepiš že nekaj dni in trdiš, da imajo več pameti kot zdravniki, ki se z boleznijo dejansko borijo. Boste skupaj eno pametno rekli. Če boš še lahko govoril.
Vem, butcu je težko dopovedati, da je butast, enako kot norcu, da je nor, zato res upam, da te bolezen ujame in zatolče…. Škode bo manj kot pri kakšnem takem, o katerih imaš toliko za povedati, da so umrli zaradi tega, ker so pač predolgo živeli.
[/quote]
Bravo, kako si se potrudil. Prišel si do mojega prvega vprašanja, potem pa te je nekam zmanjkalo. In upaš si biti še žaljiv. Vprašam te, če boš vsakič imel 3 mesečne ali pa še več karantene, ko bo virus spet okužil nekaj ljudi, ker izginil ne bo.
Takšne akcije me resnično razbesnijo. V trenutni situaciji bi bilo očitno res potrebno orbanizacijo uvesti tudi pri nas! Vsak tak poskusščuvanja naroda bi bilo potrebno v kali zatreti in po potrebi kaznovati. Ves svet ima izredne razmere, pa še vedno so idioti okoli nas, ki si upajo kričati, da se ne gredo čednega nagona. Pa dala vam bi jaz po emparu tale vaš čredni nagon, vsi mi, ki smo se disciplinirano zaprli in izolirali bi vam zdaj pokazali vraga! Kaj ste to za eni frajerji, da si domisljate, da ste več in bolj pametni od ostalih?? Kdo vam daje pravico, da nas, ki smo sprejeli vse preventivne ukrepe, naslavljate z rajo, stoko ipd?? Kaksne empirične dokaze vi zbirate in iščete pri nečem, kar se dogaja prvič? Kdo vam daje pravico, da ste tega hipa družbeno neodgovorni?! Kakšna peticija! Brisat iz portala! Vi, scuvatorji, mi, čreda hočemo, da se to neha, da se neha cim prej! Zato upam, da bodo nehali vas, za ta čas, ko je to potrebno! Da, bodo posledice, vsi jih bomo nosili, mi in vi! In če bo bilokatera vlada kršila vaše pravice in pravice vseh nas, ko bo izrednih razmer konec, vas bomo mi vsi postavili na ta pediestal, da se borite in se borimo z vami proti kršenju naših skupnih pravic in interesov! Ko bo tega konec! Zdaj pa mrš!!!
[/quote]
Saj bo po novem dobil hudo kazen. 8 let zapora, 625 € denarne kazni in celo motiviran boš da ga prijaviš, ker boš nagrajen. Novi najbolj iskan poklic bo civilni špicelj.
https://trafika24.si/storage/naslovnica/svet24/808xX/2020_9870.jpg
Joj si otročja. Nič nisi kaznovana, ampak si zaščitena. Trapa neumna. Tako, kot ti ne smeš drugam, tudi drugi tebi ne bodo smeli okužiti domačega kraja. Ja?
[/quote]
Jaz za svojo zaščito poskrbim sama. Nisem dojenček, da me mora država držat za roko. Sem vseeno mislila, da smo Slovenci zvečine opravilno sposobni in ne varni drug drugemu samo, če naj zabijejo v bajte. Ampak očitno mi dokazuješ nasprotno.
Človek je šel na svoj vikend, kjer ni nobenega ogrožal. Sicer pa bi lahko ostal doma in prav tako okužil domače. Sicer pa je naivno pričakovati, da bodo takšni odloki zajezili gibanju ljudi naokrog. Tisti, ki so odgovorni, so lahko odgovorni tudi v drugi občini, tisti, ki niso, so lahko neodgovorni tudi doma, v domači občini ali pa v bloku, naselju.
In posledica tega bo, da bodo za prihajajoči vikend vse lokalne vzpetine polne ljudi. Bo to razlog za zaostritev ukrepov spet?
Eni res ne vidite niti dva dni vnaprej. Da boš pa v tem soncu obdržal ljudi zaprte v stanovanjih je pa nonsens brez primere.
[/quote]
Bomo pa zaprli tudi lokalne vzpetine. Pa če to ne bo dovolj, ti bo pa policija hodila v stanovanje in preverjala, če si doma. V kolikor ne boš kazen.
Podobno, kot je že dobil kazen mladenič, ki je praznoval 20. rojstni dan v Parecagu. Pa še 14 povabljencev zraven bo napolnilo proračun.
Čakaj malo, kaj če bi vsakega državljana raje zaprli v samice na ključ. Zdaj še vedno lahko kdo pride k tebi na obisk ali pa prime tvojo kljuko. Tako pa bi bila varna.
Jaz za svojo zaščito poskrbim sama. Nisem dojenček, da me mora država držat za roko. Sem vseeno mislila, da smo Slovenci zvečine opravilno sposobni in ne varni drug drugemu samo, če naj zabijejo v bajte. Ampak očitno mi dokazuješ nasprotno.
[/quote]
Nope, niso vsi državljani opravilno sposobni, tudi če mislijo, da so. Marko očitno je že takšen primerek.
Pa tudi ti se nekam sumljivo izgovarjaš na to, da te motijo ukrepi, katere naj bi ti sicer spoštovala, medtem ko nergaš čeznje. Deluješ kot kretenček pod krinko, ki poskuša zadeve prikazovati z drugega zornega kota, v resnici pa ne dojemaš, kaj se pravzaprav dogaja in kakšne posledice poskušajo države po svetu preprečiti.
Mah, eni bi se dejansko zaprti v samicah smejali ven skozi malo linico (če bi jo imeli) tistim, ki bi svobodno živeli, v prepričanju, da ste sami varni, oni pa v nevarnosti. Lol.
Slovenci niso Italijani, niti nimamo enake socialnega omrežja, kjer po 3 in več generacij živi skupaj in kjer najmlajša generacija hodi na delo v velemesta in potem prinese virus domov.
Poglejte Švedsko, nič ne omejuje, ker vlada zaupa državljanom in oni njej.
ZGOLJ diktatorske države ne zaupajo svojim državljanom.
Da je bilo poročanje medijev, tudi državnih cel nateg.. je pa jasno že iz naslova, da se registrske tablice že dolgo lahko ob nakupu zadrži na vozilu in torej oznaka na tablicah ne označuje dejanske občine prebivanja lastnika.
Dodatno pa velja prebrati tudi tole: https://www.rtvslo.si/kolumne/oblastna-omejitev-svobode-gibanja/519010
https://www.zurnal24.si/slovenija/novi-sef-nijz-meni-da-novi-ukrepi-vlade-niso-smiselni-344513
Človek je šel na svoj vikend, kjer ni nobenega ogrožal. Sicer pa bi lahko ostal doma in prav tako okužil domače. Sicer pa je naivno pričakovati, da bodo takšni odloki zajezili gibanju ljudi naokrog. Tisti, ki so odgovorni, so lahko odgovorni tudi v drugi občini, tisti, ki niso, so lahko neodgovorni tudi doma, v domači občini ali pa v bloku, naselju.
[/quote]
Človek je šel vedoč, da je pozitiven na virus, z odrejeno karanteno na točno določenem naslovu, proč od doma, od svojega zdravnika, od infekcijske klinike, spravil v nevarnost reševalce,uničil komplete zaščitne opreme, jim kradel čas, nazadnje so ga pa še v Ljubljano morali peljati z rešilcem. Super, ne? Upam, da mu krepko zaračunajo in če preživi, da gre v zapor! Mu je delala prpa, ko ni mogel dihat, prasec pokvarjeni:(((
In potem se čudite idejam o nadzoru mobilnih telefonov.
[/quote]
Človek je šel vedoč, da je pozitiven na virus, z odrejeno karanteno na točno določenem naslovu, proč od doma, od svojega zdravnika, od infekcijske klinike, spravil v nevarnost reševalce,uničil komplete zaščitne opreme, jim kradel čas, nazadnje so ga pa še v Ljubljano morali peljati z rešilcem. Super, ne? Upam, da mu krepko zaračunajo in če preživi, da gre v zapor! Mu je delala prpa, ko ni mogel dihat, prasec pokvarjeni:(((
In potem se čudite idejam o nadzoru mobilnih telefonov.
[/quote]
Preveč ljudi je še vedno preveč butastih, da bi bili sposobni razumeti ozadje vseh ukrepov.
Mafijska oblast svojo dodatno represijo opravičuje z nekimi neodgovornimi ljudmi.
Seveda zato, da se narod med sabo jebe in krivi za posledice. Mafijska oblast pa je tako oprana vse odgovornosti in deluje po principu “deli in vladaj”.
Samo povej mi, kaj bo potem, ko bo karantene enkrat konec, če je bo. Ti dejansko verjameš, da bodo vsi ozdravljeni in bo virus izginil iz Slovenije? Kaj se bo zgodilo, ko se bodo ljudje spet začeli normalno družiti in obnašati kot pred to coronomanijo? Bomo vsakič, ko bodo štirje zboleli, naredili podobno večmesečno karanteno?
[/quote]
Nikoli več ne bo, kot je nekdaj bilo. Tudi ko bo korone konec, boš moral v trgovino in na javne površine z masko in rokavicami. Pač preventiva. Če ne boš imel, boš kaznovan, podobno, kot če nisi pripet z varnostnim pasom. Pač vsak bo moral nositi masko, šal, ruto okoli ust in nosu.
Slovenci niso Italijani, niti nimamo enake socialnega omrežja, kjer po 3 in več generacij živi skupaj in kjer najmlajša generacija hodi na delo v velemesta in potem prinese virus domov.
Poglejte Švedsko, nič ne omejuje, ker vlada zaupa državljanom in oni njej.
ZGOLJ diktatorske države ne zaupajo svojim državljanom.
Da je bilo poročanje medijev, tudi državnih cel nateg.. je pa jasno že iz naslova, da se registrske tablice že dolgo lahko ob nakupu zadrži na vozilu in torej oznaka na tablicah ne označuje dejanske občine prebivanja lastnika.
Dodatno pa velja prebrati tudi tole: https://www.rtvslo.si/kolumne/oblastna-omejitev-svobode-gibanja/519010
https://www.zurnal24.si/slovenija/novi-sef-nijz-meni-da-novi-ukrepi-vlade-niso-smiselni-344513
[/quote]
In kako boš zaupal mafijski oblasti, če imamo na vsakem koraku korupcijo, nepotizem, legalno ropanje, izpuščanje kriminalcev, koruptivno sodstvo….
To, dajmo se združit proti tej norosti, dokler nas ne zabetonirajo v stanovanje. Bom delila stran s čim več poznanimi, najmanj sto glasov bo iz moje strani, vsi sorodniki, prijatelji, sodelsvci in oni bodo delili naprej. Dajmo ustavit to norijo drugače nad bodo žive zakopali.
[/quote]
Kar daj, jaz bi vsakega udaril, tam kjer najbolj boli. Po denarnici. Pa da vidim, koliko dolgo boste zdržali?
In kako boš zaupal mafijski oblasti, če imamo na vsakem koraku korupcijo, nepotizem, legalno ropanje, izpuščanje kriminalcev, koruptivno sodstvo….
[/quote]
Tako, da tej isti oblasti daš čim manj IZVRŠILNE oblasti v roke.
Švedska vlada tako ne more sklicati izrednih razmer na osnovi zdravstenega stanja. Nima te moči.
Podobno, kot pri nas ne sme imeti Policija, da kar vstopa v stanovenje (komunistično / fašistična metoda), temeč potrebuje avtorizacijo Sodišč.
[/quote]
Ti pa dokazuješ, da si otročja. Zakaj? Ker se repenčiš zaradi ukrepa, ki je bil sprejet marsikje po svetu in odrasel razumen človek ga razume in pač potrpi kak teden. Kot drugo zato, ker is tako naivna, neumna….. da si mislila, kako bodo vsi ljudje upoštevali navodila. Halo? Kje si še to videla? In kot tretje, ker ne dojameš, da je ukrep sprejet prav zaradi ljudi, ki razmišljajo kakor ti, torej jaz jaz jaz, meni meni meni, jaz imam pravico, jaz lahko, jaz znam sama, nihče mi ne bo ukazoval….. cepetaš kot majhen razvajen froc. Točno tako so razmišljali kršitelji. Le da so oni imeli jajca svoje ideje uresničiti, ti si tega ne upaš. A pri obojih gre za egoizem. In ali bo konec sveta, če boš nekaj časa hodila na sprehod v svoji občini?
Pred in med drugo vojno. Situacijo zunanjega okupatorja so izrabili za pritlehno izvedbo revolucije. Živel marko, robi pa še kdo, dreksoni.
Sedaj se spravite v svoje luknje, bidite tiho in se javite ko se zadeve umirijo. Vlada sedaj ne rabi notranjih sovraznikov in minerjev, ne glede kaksna je.
Če pa ze želite biti prvo borci, potem pa pogumno med prostovoljce, jih rabijo povsod na ” fronti”. Torej junaki, dajmo v akcijo ali pa tiho in v luknjo se skrit.
Italijani so zaradi ukrepov brez službe in so začeli že ropati trgovine. A to hočeš. Zgleda, da hočete. Več Italijanov je lansko leto umrlo kot letos in je virus prištet.
[/quote]
V Italiji je pa malo drugače veš. Tukaj se vsakemu lenuhu poriva denar v rit in tudi v tej situaciji bodo in so že pomoči take in drugačne. V Italiji sociale ni. Kdor je ostal brez zaslužka, se mora znajti. Zato je prišlo do tega. Tam ne delaš, ni denarja. Nobenih olajšav, nobene socialke, nobenih tralala.
Švicarji že omejitev (odvisno od Kantona do Kantona) na 5 ljudi neradi sprejemajo.. prav tako so skočili v zrak, ko so izvedeli, da .
Enako so skočili v Sloveniji, ko si je Vlada psokušala prevzeti še bolj diktatorske pristojnosti.
Pa se oboji, tako Švicarji, kor Slovenci enako držijo doma zelo vzorno.. tako kot Švedi upoštevajo nasvete Vlade.
Ne moreš pa upoštevati Vlade, ki namenoma spina stvari sebi v prid.. večjo moč, hkrati pa nič ne izvaja zares – recimo kaznuje “problematicne izletnike”!?!
Jih ne more, ker jih ni bilo (Fake news v pomoč Vladi) oz. če so kje bili, ne kaznuje, ker ve, da lahko sebi bolj koristi z bolj restriktivnimi ukrepi in nadzorom nad državljani, ki jim očitno ne zaupa.