Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Peticija proti odloku vlade o prepovedi gibanja …

Peticija proti odloku vlade o prepovedi gibanja …

Tudi SPIEGEL poroča o tem, kako AVTOKRATI po SVETU izkoriščajo krizo: https://www.spiegel.de/politik/deutschland/news-des-tages-wie-autokraten-die-corona-krise-missbrauchen-a-a2d34f62-ffb1-4a50-b1a3-b6fe3eec6f2b

Sosed Orban je že zaobšel tako sodišča, kot parlament in postal čisto pravi diktator, ki bo “začasno” vladal preko dekretov.. ki se bodo kasneje seveda podaljšali… zaradi “krize”.

De omnibus disputandum..

Ma kaj rabijo. Polovico zdravstvenih domov je praznih, če ne še več.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Putin do 2036.

Meni je slabo od tega virusa. Tri tedne 24 ur dan na dan, samo virus. TV, radio, tuji, mediji, obup. Možgane nam delajo dementne. Poznamo samo še virus. Nikogar drugega.

Slovenci niso Italijani, niti nimamo enake socialnega omrežja, kjer po 3 in več generacij živi skupaj in kjer najmlajša generacija hodi na delo v velemesta in potem prinese virus domov.

Poglejte Švedsko, nič ne omejuje, ker vlada zaupa državljanom in oni njej.

ZGOLJ diktatorske države ne zaupajo svojim državljanom.
Da je bilo poročanje medijev, tudi državnih cel nateg.. je pa jasno že iz naslova, da se registrske tablice že dolgo lahko ob nakupu zadrži na vozilu in torej oznaka na tablicah ne označuje dejanske občine prebivanja lastnika.

Dodatno pa velja prebrati tudi tole: https://www.rtvslo.si/kolumne/oblastna-omejitev-svobode-gibanja/519010

https://www.zurnal24.si/slovenija/novi-sef-nijz-meni-da-novi-ukrepi-vlade-niso-smiselni-344513
[/quote]

Ah no, švedsko politiko glede korone zelo kritizirajo tudi njihovi strokovnjaki. Trenutno je glavni pač en, ki se gre manj strogo politiko. So pa srednje šole in univerze vseeno zaprte, veliko ljudi pa vseeno dela od doma. Javni promet deluje, a se ga zelo izogibajo. Ne, niti slučajno ni tam normalno stanje. V kratkem bodo zadeve zaostrili.

Ti pa dokazuješ, da si otročja. Zakaj? Ker se repenčiš zaradi ukrepa, ki je bil sprejet marsikje po svetu in odrasel razumen človek ga razume in pač potrpi kak teden. Kot drugo zato, ker is tako naivna, neumna….. da si mislila, kako bodo vsi ljudje upoštevali navodila. Halo? Kje si še to videla? In kot tretje, ker ne dojameš, da je ukrep sprejet prav zaradi ljudi, ki razmišljajo kakor ti, torej jaz jaz jaz, meni meni meni, jaz imam pravico, jaz lahko, jaz znam sama, nihče mi ne bo ukazoval….. cepetaš kot majhen razvajen froc. Točno tako so razmišljali kršitelji. Le da so oni imeli jajca svoje ideje uresničiti, ti si tega ne upaš. A pri obojih gre za egoizem. In ali bo konec sveta, če boš nekaj časa hodila na sprehod v svoji občini?
[/quote]

S kakšno lahko si pustite kratit osnovne osebne svoboščine, to ni za verjet. Ne samo da jih sprejemate, navijate zanje, zaslepljeni od apokaliptičnih prizorov iz držav, ki z nami nimajo nobene zveze. Beri malo Stepnega, pa boš mogoče dojela, kaj ti skušam povedat. Pove on to lepše kot jaz. Ker ta ukrep ni zadnji, sledijo še strožji. Me prav zanima, pri katerem boš vsaj malo trznila. Čeprav se število obolelih na intenzivnih enotah ne povečuje, nekateri ljudje so že ozdravljeni, torej se mesta v bolnišnicah tudi sproščajo. Očitno smo že zadnjih 14 dni nekaj delali prav. Ampak dajmo še zaostrit, čeprav ni nobene potrebe. Privijmo ljudi, do koder gre.
P. S. Jaz sem samotar, takole načeloma živim vedno. Ampak ni poanta v meni. Poanta ti je malo ušla.

Ah no, švedsko politiko glede korone zelo kritizirajo tudi njihovi strokovnjaki. Trenutno je glavni pač en, ki se gre manj strogo politiko. So pa srednje šole in univerze vseeno zaprte, veliko ljudi pa vseeno dela od doma. Javni promet deluje, a se ga zelo izogibajo. Ne, niti slučajno ni tam normalno stanje. V kratkem bodo zadeve zaostrili.
[/quote]

Imamo tudi SINGAPURE, kjer so šole ŽE VES ČAS ODPRTE in imajo hkrati eden najboljših rezultatov obrambe.. skupaj s Hong Kongom, Taiwanom in J. Korejo.

De omnibus disputandum..

Imamo tudi SINGAPURE, kjer so šole ŽE VES ČAS ODPRTE in imajo hkrati eden najboljših rezultatov obrambe.. skupaj s Hong Kongom, Taiwanom in J. Korejo.
[/quote]

😀 Hecno, da daš za vzor ravno države, ki zelo dobro izkoriščajo nedemokratične metode, ki se jih pri nas bojimo kot hudič križa (telefoni &co). Imaš še kakšen boljši zgled?
Se mi zdi, da večina ne ve točno,nekaj bi rada oziroma nima realnih predstav o ukrepih. Radi bi, da se nekaj naredi, ne bi pa nobenih ukrepov. Pa ne gre, a ne?

S kakšno lahko si pustite kratit osnovne osebne svoboščine, to ni za verjet. Ne samo da jih sprejemate, navijate zanje, zaslepljeni od apokaliptičnih prizorov iz držav, ki z nami nimajo nobene zveze. Beri malo Stepnega, pa boš mogoče dojela, kaj ti skušam povedat. Pove on to lepše kot jaz. Ker ta ukrep ni zadnji, sledijo še strožji. Me prav zanima, pri katerem boš vsaj malo trznila. Čeprav se število obolelih na intenzivnih enotah ne povečuje, nekateri ljudje so že ozdravljeni, torej se mesta v bolnišnicah tudi sproščajo. Očitno smo že zadnjih 14 dni nekaj delali prav. Ampak dajmo še zaostrit, čeprav ni nobene potrebe. Privijmo ljudi, do koder gre.
P. S. Jaz sem samotar, takole načeloma živim vedno. Ampak ni poanta v meni. Poanta ti je malo ušla.
[/quote]

Si ti res tako zabito, ali se samo delaš?

“Čeprav se število obolelih na intenzivnih enotah ne povečuje, nekateri ljudje so že ozdravljeni, torej se mesta v bolnišnicah tudi sproščajo.”

Zdaj pa počasi preberi, kakšno laž/neumnost si natipkala. Si žleht ali samo zabita ko točak? Res ne vem, kako lahko taki zabiteži in troli navkljub takim motnjam v beticah sploh prižgete komp in potem cele dneve najedate s svojimi kretenizmi… jao, kar slabo mi je.

Dejstvo je, da se je število bolnikov, ki potrebujejo običajno bolnišnično zdravljenje, podvojilo v zadnjih sedmih dneh, število bolnikov, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje, so neposredno življenjsko ogroženi, pa se je podvojilo v petih dneh.

Sem iz Ljubljane. Iz enega od blokovskih naselij. Vsako popoldne grem z avtom, 5 min vožnje na ogromen, z gozdom obdan travnik. Vidim cca 5-10 ljudi v radiju pol km. Ne vem zakaj hodit na Obalo. Ne razumem, da se vsi nagnetejo nekam.
ja, fensi pa res ni.
Sicer pa imajo največji problem trenutno izključno tisti, ki “kdo bo meni karkoli na tem svetu prepovedal”. Greste stavit, da imajo tudi njihovi otroci največje težave z nemogočimi sošolci in nesposobno učiteljico?
Ostali smo se prilagodili in razumemo, da naša rit ni popek sveta. Da so ljudje, ki so trenutno odvisni od tega, koliko smo mi odgovorni. Koliko iz vaše družine jih mora umret, da boste dojeli????

“Čeprav se število obolelih na intenzivnih enotah ne povečuje, nekateri ljudje so že ozdravljeni, torej se mesta v bolnišnicah tudi sproščajo.”

Zdaj pa počasi preberi, kakšno laž/neumnost si natipkala. Si žleht ali samo zabita ko točak? Res ne vem, kako lahko taki zabiteži in troli navkljub takim motnjam v beticah sploh prižgete komp in potem cele dneve najedate s svojimi kretenizmi… jao, kar slabo mi je.

Dejstvo je, da se je število bolnikov, ki potrebujejo običajno bolnišnično zdravljenje, podvojilo v zadnjih sedmih dneh, število bolnikov, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje, so neposredno življenjsko ogroženi, pa se je podvojilo v petih dneh.
[/quote]

To je spet en zastraševalni spin. Seveda se je podvojilo, ampak vse te okužbe so še iz časa, ko gibanje ni bilo omejeno in je tudi stopnja okuženosti skokovito naraščala iz dneva v dan. Zdaj pa ne vem, ali si ti tako zabit ali plačan, da širiš paniko? Na začetku smo podvojili število okužb tretji dan. Pa zdaj????

Takšne akcije me resnično razbesnijo. V trenutni situaciji bi bilo očitno res potrebno orbanizacijo uvesti tudi pri nas! Vsak tak poskusščuvanja naroda bi bilo potrebno v kali zatreti in po potrebi kaznovati. Ves svet ima izredne razmere, pa še vedno so idioti okoli nas, ki si upajo kričati, da se ne gredo čednega nagona. Pa dala vam bi jaz po emparu tale vaš čredni nagon, vsi mi, ki smo se disciplinirano zaprli in izolirali bi vam zdaj pokazali vraga! Kaj ste to za eni frajerji, da si domisljate, da ste več in bolj pametni od ostalih?? Kdo vam daje pravico, da nas, ki smo sprejeli vse preventivne ukrepe, naslavljate z rajo, stoko ipd?? Kaksne empirične dokaze vi zbirate in iščete pri nečem, kar se dogaja prvič? Kdo vam daje pravico, da ste tega hipa družbeno neodgovorni?! Kakšna peticija! Brisat iz portala! Vi, scuvatorji, mi, čreda hočemo, da se to neha, da se neha cim prej! Zato upam, da bodo nehali vas, za ta čas, ko je to potrebno! Da, bodo posledice, vsi jih bomo nosili, mi in vi! In če bo bilokatera vlada kršila vaše pravice in pravice vseh nas, ko bo izrednih razmer konec, vas bomo mi vsi postavili na ta pediestal, da se borite in se borimo z vami proti kršenju naših skupnih pravic in interesov! Ko bo tega konec! Zdaj pa mrš!!!
[/quote]
Točno tko, lepo si to zapisala

To je spet en zastraševalni spin. Seveda se je podvojilo, ampak vse te okužbe so še iz časa, ko gibanje ni bilo omejeno in je tudi stopnja okuženosti skokovito naraščala iz dneva v dan. Zdaj pa ne vem, ali si ti tako zabit ali plačan, da širiš paniko? Na začetku smo podvojili število okužb tretji dan. Pa zdaj????
[/quote]

teslo… kakšno paniko pa širi? govori o realnem stanju. enim vam res tisti kamnolomi v glavah delajo probleme, dokler ne bo udarilo po vas ali vaših bližnjih.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Danes jih je šlo 63 domov. Intenzivna bolje.

[/quote]

To so bolniki, ki so se okuzili se pred ukrepi in nimajo veze z zadnjim tednom ali vikendom. Ali ukrepi delujejo bi lahko sklepali po stevilu na novo okuzenih, a kaj ko se kriteriji za test kar naprej spreminjajo in sploh ne vemo, ali je stevilo stabilno ali narasca. Seveda, brez pravih informacij je lazje zganjat histerijo in paniko in privijat ukrepe.

Bravo. Včeraj je šlo domov šest ljudi iz intenzivne. 🙂

[/quote]

Aha, torej so neki ukrepi pa le prinesli nekaj dobrega? Zanimivo, ker taisti bedaki, ki so danes glasni in zganjajo peticije, so bili čisto enako proti kakršnim koli ukrepom od samega začetka. Kao, kaj se dela panika pa to…. Potem, ko so videli, da pa jih pri sosedih ogromno umira, so prešli v novo fazo zanikanja…. V glavnem nikoli konca. Ker bedaki ostanejo bedaki. Za takšne je samo represija edino, kar učinkuje. Čisto nič drugega.

[/quote]O glej glej si povzel moj citat v eni drugi temi. Dodaj še Tajsko in Malezijo.
Zadnjič se nisi strinjal z menoj. Trdil si, da je to zaradi vlažnega vremena.
Zapletaš se.

Tajska nima izbruha.

Bravo!

https://www.delo.si/mnenja/kolumne/korona-zakaj-upamo-na-poletje-283022.html

Seveda, saj smo trdili, da so Tajska, Malezija, Singapur, Hong Kong zajezili epidemijo.
Da je pomagalo vlaŽno vreme in vročina ni nobeden oporekal.
Oporekal je ukrepom in pravemu načinu zajezitve v teh deželah.

Seveda, saj smo trdili, da so Tajska, Malezija, Singapur, Hong Kong zajezili epidemijo.
Da je pomagalo vlaŽno vreme in vročina ni nobeden oporekal.
Oporekal je ukrepom in pravemu načinu zajezitve v teh deželah.
[/quote]

On je marksist.

Dobro imajo organizirano v teh državah. Po svojih močeh se trudijo kot Slovenija in druge države.

[/quote]

Ukrepi me zaradi mene same ne zanimajo. Jaz sem mlada, zdrava, mi za en virus dol visi, tudi če ga pokasiram. Imam pa doma v družini dva kronična bolnika, z bolnimi pljuči in rakom in zaradi niju mi ni vseeno. In zaradi niju pozdravljam vse ukrepe, ne zato, ker bi kot ovca slepo ubogala vse, kar se sprdne nekomu, ki sedi na vodilnem stolčku. In kaj potem, če pridejo še stroži? A ste tako odvisni od gonjenja naokrog, da ne morete bit kak teden doma? Mene to sploh ne gane. Da si samotar se pa ne čudim. Če vidiš samo lastno rit in se obnašaš kot majhen tečen froc, ti drugega niti ne preostane.

Direktor klinike Golnik je rekel, da teče vse namazano🙂. Imajo dva bolnika in stanje se izboljšuje🙂. Naključni testi ne bi prinesli izplena. Vsak dan imajo na zalogi dva tisoč testov.

Zelo dobro povedano. Bravo!!

New Report

Close