Petnajst kil
Zmanjšat obroke, dat vsa živila s sladkorjem, salame, kruh, krušna peciva na minimum (al pa črtat, če si karakter), od pijač v 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} samo voda, za boljše počutje pa še kaj migat (vsaj hoja) – sam to, če ne bo nekaj res konkretnega, ne računat, da se z miganjem dejansko shujša, če se prehrana nič ne spremeni.
To je dva meseca in pol. Težka bo, je pa seveda odvisno od marsičesa. Če si tip, ki je samo svinjarijo in pije pivo, bo šlo z lahkoto. Če si pa ženska, po 40., ki je že tisočkrat probala shujšat, že itak ne pije cukra in ne je najslabše, bo pa mišn imposibl.
Napiši kaj o sebi, bo nam lažje svetovat. In v vsakem primeru se loti, tudi če do oktobra izgubiš “samo” 8 kg, bo to super! Do novega leta še 7 in bo.
Še to, mogoče sprobaš LCHF. Skoraj vsi ki jih poznam, da so to sprobali, so navdušeni. Ne ustreza pa čisto vsem, to je treba prznati.
Kako?
[/quote]
Najprej moras vedeti, kaj in koliko pojes.
Naj se ti zdi se tako brez veze in neumno, je zapisovanje edina pot do tega spoznanja!!!
In DOSLEDNOST! Ce si ne zapises, lazes sama sebi! Si res zekis lagati sama sebi?!
Potem pa enostavno, OH zmanjsas na pol, cuker vsaj na tretjino, dodas sadje in zelenjavo za lakoto in imas do novega leta 15kg manj.
Stara sem 44 in se skoraj nič ne gibam. Sladkor imam samo v kavi, ker sladkarij ne maram. Tudi gaziranih in sladkih in alkoholnih pijač ne pijem. LCHF mi je zdravnica odsvetovala ker nimam žolčnika. Ščitnico imam v redu.
Za zajtrk spijem kavo z mlekom in natrenom, za malico imam sezonsko sadje. V službi za kosilo sendvič ali solato s piščancem in potem doma večerjo okoli sedmih.
V zadnjih dveh letih se mi kile samo nabirajo.
Koliko casa si brez zolcnika? Imas kaksne tezave zaradi tega? Ali mislis, da se redis, ker je bil zolcnik odstranjen.
Zahvaljujem se ti za odgovore in ti zelim, da uspesno izgubis kilograme.
[/quote]
Brez žolčnika sem slabih 8mesecev, rediti sem se začela že prej, kake 3-4 leta nazaj. Takrat sem tudi prenehala s kajenjem. Težav nimam veliko, ker kar pazim da ne jem veliko mastnega in ne jem veliko surove zelenjave, sploh paradižnik, paprika in por mi največ težav povzročijo.
Najboljša dieta je dash oz. mediteranska, ki jo priporoča večina zdravnikov in nutricistov. Je način prehranjevanja in ni namenjena kratkoročnemu hujšanju. Na spletu imaš vse, od jedilnikov do priprave in vrste hrane. Pri tebi bi poleg uvedbe te vrste prehranjevanja bilo treba še reducirat kalorije. Na približno 1200 dnevno in seveda rekreacija. Važna je tudi presnova, ki se ob hujšanju zelo rada upočasni in ovira izgubo kg. Uporabljaj koprivine kapsule in čaj.