Petra Parovel in njena Emili
Slovenska podjetnica in športna trenerka Petra Parovel je na instagramu šokirana razkrila enega od komentarjev svojih sledilk, ki se je nanašal na njeno majhno hčer Emili.
»Kako je grda ta Emili,« je zapisalo dekle, ki je z neprimerno pripombo negativno presenetilo in prizadelo mlado mamo. »Tega se ne piše,« je šokirana dejala Petra.
Dobila je, kar je iskala. Zakaj izpostavlja zasebnost in hči? Vsi imamo svoje mnenje in vsak ima pravico, da svoje mnenje izrazi. Bi ji vsi morali lagati, kako lepo hči ima?!
Hči je vsekakor podobna mami, zame ni grda, pa tudi vrhunsko lepa ne. Človeku da lepoto notranjost, duša.
Ja, ok, vsaki mami je njen otrok najlepsi. Zato pa naj njegove slike gleda doma, ne pa da jih kaze celemu svetu.
Njen otrok se nekomu zdi grd. In kaj zdaj?
Ce je tej osebi grd,ji je pac grd. Mogoce je tudi drugim grd. Nekim lep. Ampak, kako bi ga lahko sploh ocenjevali, ce bi ta butasta grda mati kazala sliko vsem?
Ce bi imela slikco lepo doma, bi ji bil otrok vedno najlepsi. Njej.
Drugim pa ne bi mogel biti grd ,saj ga ne bi videli. Torej, kdo je kriv,da je otrok nekomu grd?
Jasno, ta idiot od mame.
Eh ,se bomo kar lagali,da je nekdo lep,pa ni?, 29.12.2021 ob 13:14
Ja, ok, vsaki mami je njen otrok najlepsi. Zato pa naj njegove slike gleda doma, ne pa da jih kaze celemu svetu.
Njen otrok se nekomu zdi grd. In kaj zdaj?
Ce je tej osebi grd,ji je pac grd. Mogoce je tudi drugim grd. Nekim lep. Ampak, kako bi ga lahko sploh ocenjevali, ce bi ta butasta grda mati kazala sliko vsem?
Ce bi imela slikco lepo doma, bi ji bil otrok vedno najlepsi. Njej.
Drugim pa ne bi mogel biti grd ,saj ga ne bi videli. Torej, kdo je kriv,da je otrok nekomu grd?
Jasno, ta idiot od mame.
Se ne strinjam.
Sicer je res, da ženska ni privlačnega videza, oče (če je to tisti tip z brado), tudi ne, logično da ne more biti otrok lep. Ampak takšen komentar, da nekdo napiše zraven slike “kako je grda ta Emili”, je žaljiv. Tega se ne piše.
Pa kaj vraga je z vami, babe nevoščljive??? A ste normalne?
Nikdar in nikoli se za nobenega otroka ne reče ali napiše da je grd! Pika!
Dejstvo je, da smo ljudje različni, da se nekater očesu bolj prijazni, bolj všečni kot drugi. Ampak, nikdar in nikoli se pa ne reče da je nekdo, posebej pa otrok, grd. Tudi noben novorojenček ni lep, bodimo odkriti – pa nihče ne reče da je grd! A se je sploh trega oglašat, če nimaš povedat kaj pametnega ali prijaznega???
Se mi ne da ugotavljat, kdo to je, niti ni bistveno.
Kljucno je, da ona, mama, ocitno vsem naokoli razkazuje svojega otroka. Sicer komentiranje videza ni niti priblizno vljudno pocetje ali po bontonu. Tako, da clovek, ki tako komentira, ne more bit ponosen nase. Krivda za tak komentar je pa seveda na obeh straneh. Ni slike ni komentarja. Torej naj ne jamra. Razkazovanje otrok po druzabnih omrezjih bi itak moralo bit kaznivo.
še ena mamita, 29.12.2021 ob 11:40
Slovenska podjetnica in športna trenerka Petra Parovel je na instagramu šokirana razkrila enega od komentarjev svojih sledilk, ki se je nanašal na njeno majhno hčer Emili.
»Kako je grda ta Emili,« je zapisalo dekle, ki je z neprimerno pripombo negativno presenetilo in prizadelo mlado mamo. »Tega se ne piše,« je šokirana dejala Petra.
Dobila je, kar je iskala. Zakaj izpostavlja zasebnost in hči? Vsi imamo svoje mnenje in vsak ima pravico, da svoje mnenje izrazi. Bi ji vsi morali lagati, kako lepo hči ima?!
Hči je vsekakor podobna mami, zame ni grda, pa tudi vrhunsko lepa ne. Človeku da lepoto notranjost, duša.
oprosti ženska… kdo koga iuzpostavlja je njegova stvar… s tem se ti lahko ne strinjaš in to poveš korektno in spoštljivo… žaliti otroka zato, ker se ne strinjaš, da ga nekdo objavi na do, je pa odraz tebe,… je tvoje nizkotno dejanje…
zato ker se ne strinjaš z nekom, ga zato še nimaš pravice žaliti.
In da se spraviš na otroka in ga žališ, pa še toliko bolj pokažeš kakšno nizkotno bitje si.
hellyes, 29.12.2021 ob 20:27
oprosti ženska… kdo koga iuzpostavlja je njegova stvar… s tem se ti lahko ne strinjaš in to poveš korektno in spoštljivo… žaliti otroka zato, ker se ne strinjaš, da ga nekdo objavi na do, je pa odraz tebe,… je tvoje nizkotno dejanje…
zato ker se ne strinjaš z nekom, ga zato še nimaš pravice žaliti.
In da se spraviš na otroka in ga žališ, pa še toliko bolj pokažeš kakšno nizkotno bitje si.
Preberi se enkrat. Nisi razumela.
Nič ni simpatična, ker ni ljubka – punčke morajo biti ljubke če želimo, da izgledajo simpatično. Ampak to ni bistvo.
Bistvo je, da njena mati objavlja slike hčerke, vsak si pač ustvari svoje mnenje o videzu punčke in seveda tudi o videzu matere. Tako kot ni način, da nekdo materi napiše, da je grda, tudi ni način (oz. še manj), da napiše, da je otrok grd – otrok, ki sam ni nič kriv, da je izpostavljen, kakršenkoli že je. Če bi imela Downov sindom ali kakšno drugo bolezen, ki povzroča anomalijo obraza in telesa zagotovo ne bi nihče napisal, da je grda. Ker smo ljudje dvolični. Otroka, ki je “zdrav” lahko zmerjamo, tistega, ki ni zdrav, pa ne? Zakaj pa ne? Zakaj nismo striktni in pošteni in potem zmerjamo tudi takih otrok? Najbrž zato, ker se sprenevedamo in se delamo fine in vljudne in ker sami nimamo obraza, da bi takšne otroke poimenovali tako grdo, kot zdrave otroke? Torej tiste matere pa lahko objavljajo in vsi ploskamo in vzdihujemo nad dosežki in simpatičnostjo, čeprav buljimo v nekaj, česar se vsi na smrt bojimo?
Takšni komentarji so svinjski. In pišejo jih svinje. Pika.
Joj ne spet, 29.12.2021 ob 20:29
Preberi se enkrat. Nisi razumela.
kaj ne spet – kaj naj ti še enkrat preberem – sem prebrala in zapis govori o tebi, da si po vrednotah zelo nizko – tako lepo povedano.
Si ji napisala,da je dobila kar je iskala, ker objavlja otroka… jaz sem ti pa napisala nazaj… in ogabno tudi ti se postavljaš v vlogo razsodnika lepote otroka – pa kaj res taki ljudje ste odrasli… ker to je tako nizko obnašanje,da je neverjetno…
kakšen odrasel moraš bit, da sploh sodiš otroke kateri je lep in kateri ne… tega se ne dela. PIKA!
Mogoče malo samokritike ne bi škodilo in se vprašaj ali si ti s takimi vrednotami in obnašanjem do soljudi lepo bitje? Samokritično se to pri sebi vprašaj… če te to definira kot lepo – tako obnašanje do soljudi…
Joj ne spet, 29.12.2021 ob 21:09
Alo zensce, nisem jaz odprla teme.
Ti pa se tretjic preberi, ker ne razumes kdo je komu kaj pisal.
pol pa ne vem zakaj mi pišeš na post, ki ni namenjen tebi ampak je jasno v zapisu namenjen avtorici, ki je temo odprla.
kaj naj še enkrat preberem – očitno tebi ni jasno in ne razumeš…. ti zmotno misliš,da jaz avtorici replicviram tisto, kar je napisala sledilka petrina, ampak ne, jaz sem svoj zapis napisala kot repluiko na te avtoričine besede:
te pa so od avtorice – odražajo avtoričino mnenje, in ja je nizkotno, naj sama svojo dušo oceni samokritično. Kaj naj torej še enkrat preberem – meni je vse jasno -,očitno tebi ni in sodiš na pamet…