Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem PEUGEOT 206 – PROBLEMI!!!!

PEUGEOT 206 – PROBLEMI!!!!

Mene pa zanima, če je peugeot primeren za 1. avto?
Lp!

Imam 206ko 2003 letnik. Do sedaj se je poleg rednih servisov menjalo samo sklopko, lonec in neke zglobe. Še ploščice imam prve. V družini imamo 2 peugeota in smo z obema zadovoljni.

Splošno zadovoljstvo lahko izkažeš potem, ko voziš BMW, MB ali Audija ter primerjaš s pižojem….če smatraš pod zadovoljstvom nizke stroške, potem ne piši o zadovoljstvu ampak o nizkih stroških…zadovoljstvo z avtom pomeni marsikaj drugega kot nizki stroški…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Splošno zadovoljstvo lahko izkažeš potem, ko voziš BMW, MB ali Audija ter primerjaš s pižojem….če smatraš pod zadovoljstvom nizke stroške, potem ne piši o zadovoljstvu ampak o nizkih stroških…zadovoljstvo z avtom pomeni marsikaj drugega kot nizki stroški…[/quote]

Splošno zadovoljstvo izraža DRRR-kec takrat, ko izstopi iz svojega bosanskega Golfa in ga pri tem nihče ne vidi.

Splošno zadovoljstvo je to da občutiš splošno zadovoljstvo. Eni so splošno zadovoljni s fičotom, drugi pa z ducatijem. Kak si pač v glavi naštiman.

peugeoet 206 quicksilver letnik2003 mašina lavfa v nulo menjo sm samo senzor prostega teka(65eur) kar se pa tiče podvozja o fack 2xsem že menjo spredne roke obe(2x310eur)zada mojst škripanje,ropotanje,itd.skratka menjava mostu(800eur),, da sam popizdiš;(govorim cene na serviso peugeoet)drugač pa kr živahna stvarca

300.000 km brez problemov

Zanima me,imam peugeota starega 13 let 1,4 98letnik 150.00km pri eni od svečk mi je en del keramike ,al kar koli je odtrgal in ko smo menjal svečke,tega dela nismo našli,v glavi pa nekaj tolče-rahlo,to se je zgodilo na 130 km na uro ko je avtu vzelo moč in brzino,vseeno sem se pripeljala domol !

Zanima me,imam peugeota starega 13 let 1,4 98letnik 150.00km pri eni od svečk mi je en del keramike ,al kar koli je odtrgal in ko smo menjal svečke,tega dela nismo našli,v glavi pa nekaj tolče-rahlo,to se je zgodilo na 130 km na uro ko je avtu vzelo moč in brzino,vseeno sem se pripeljala domol !

včlani se v “moj peugeot” vse najdeš na peugeotovi strani in bo to popravilo minimalen strošek..

jaz imam pežoja 206 sw kupil sem ga prej enim mesecem naredil sem že 2000 km in zaenkrat avto kar gre edino moti me da je egr ventil zanič pa na začetku sem bil malo razočaraan zdej pa mislim da bo ok čeprav me je malo strah kej bo motor je 2.o

dejan in kaj te zanima? če bo motor šel pojdi po nov motor na odpad v italijo. jih je polno tam 😉 pa relativno pocen so

Zadnje čase se mi dogaja, da ko se ustavljam, avto kar sam ugasne, pojavi se rdeča lučka za akumolator. Nato lahko takoj ponovno štartam in gre dalje. Včasih se to dogaja kar zaporedoma, drugič lahko prevozim par sto kilometrov in je ok. Avto je letnik 2001 . Ima kdo kakšen nasvet? Hvala.

si v tem času že menjala akumulator? preveri najprej to.

Sem menjal akumolator, pa del, ki skrbi za regulacijo gasa… 🙁

@Soncez: to je napaka v računalniku, naprimer se ti to dogaja v kakšnih ovinkih kjer delujeta največ bremza/gas , taksno napako imamo na pezoju starih staršev, mehaniki pravijo da je napaka v računalniku ker avto ugasne nč ne cukne, normalno vžgeš in pelješ.

Sam pa imam 206 2.0HDI z vso možno opremo za ta model zaenkrat zadovoljen 🙂

Tocno tako je, kot si opisal mico1991 🙁 Novi racunalnik pa stare skoraj toliko, kot sam avto 🙁

Se povsem strinjam s trditvijo! Jaz vozim 206-ko 2.0 HDI 03′ letnik. Do sedaj razen potrošnega materiala (diski, zavorne ploščice, izpušni lonec in pri 220.00km sklopka ter zamenjal sem stikalo za smerokaze) nisem v avto nalagal nekih brutalnih zneskov. Pri 180.00 sem naredil velik servis (vsi jermeni, filtri, olje, nosilci motorja … = 280 € v lastni režiji) čeprav bi še lahko kak del pustil (ampak ker je to potrošniški material se na njem ne splača šparat!). Avto ima malo porabo, motor lepo teče, imajo pa ti avtomobili nekoliko trši menjalnik.

Sicer pa orginal servisom ne zaupam (sam sem namreč avto peljal na menjavo filtrov in olja. Čez par dni je senzor javil vodo na filtru za olje – od takrat menjujem vse sam -> FILTRI NISO BILI NOVI KLJUB ORG.SERVISU, AMPAK SAMO OPRANI!), s tem ko so storili to sem moral zamenjati še tipalo za zaznavo vode (skratka naredili so mi dodatne stroške!).

P.S.: Rezervni deli izven orginalnih servisov so dokaj kvalitetni in ugodni. Npr. stikalo za smerokaze na org.servisu stane 400 € v spletni trgovini[/url] sem ga kupil za 170€ (stikalo je za vozila od 2003 naprej dražje, za starejše pa ga dobiš že med 40-90€).
Potrjena servisna knjiga ni vedno odraz dejanskega stanja avtomobila (poznam primere ko je žig v knjižico bilo mogoče tudi kupiti …) tako da je včasih ob nakupu bolje imeti zraven kakega mehanika ki se spozna na mehaniko – ne te novodobne ki priklaplajo računalnik pa mislijo da vedo vse o avtu …

LP pa veliko varnih km!

Je pa res da je vse odvisno od avtomobila. Enemu lahko lepo teče drugemu ne. Npr. sestra ima z VW passat neprestano vesele dneve (servisi so svinsko dragi!).

Dober povedano!

bine_tu… A se vedno nisi odgovoril na moj problem 🙁

Zdravo. zanima me eno uprašanje.Zanimam se za nakup peugeot 206 1.6 16v 110km ali pa 206 s16 140km. pa me zanima kaj glede avta predvsem glede s16 če je imel kdo kakšne iskušnje s tem avtom.
L.P.

Pozdravljeni
Imam P 206 1.4 HDI, prevoženih cca 200 000 km, v zadnjem letu se stalno prižigata STOP+lučka za nivo hladilne tekočine, čeprav je tekočine dovolj. Na servisu Kavčič-Milje KRanj so menjali že par stvari, a ni bilo učinka, zato ga ne vozim več tja. Je imel kdo podobne težave, prosim za nasvet, kaj bi bilo lahko narobe. lp

O Peugeotu 206 so se razpisali tudi pri Avto Nasvetih.

Veliko ljudi ga je že kritiziralo, tipične napake pa so našli sledeče:
http://avtonasveti.com/peugeot-206-1998-2009/

Mogoče je tudi tam kakšna vaša med njimi.

Tole pa čisto drži:
Obraba notranjosti
Pri trovratnih različicah prihaja do pogostega zloma ročice za odmik prednjega sedeža.
Hitra obraba oblazinjenih delov ter sedežev.
Intenziven prenos hrupa skozi armaturno ploščo.

Ga imam in imam samo s tem težave.

Da ne komentiramo na pamet, kar se tiče Peugeota 206.

Obsežen članek s tipičnimi (a preverjenimi) napakami se nahaja na:
http://avtonasveti.com/peugeot-206-1998-2009/

Vredno branja, vsaj pred nakupom 🙂

New Report

Close