Pezija
lep pozdrav.
mene pa zanima, ce pozna kdo poezijo petra turrinija? gre za zbirki nekaj korakov nazaj in pa v imenu ljubezni. sicer gre za precej eroticno obarvano poezijo, sam men se zdi prav vredu.
nanj sem naletela cisto po “naklucju” … neke sobote sem si zazelela nekaj poezije … odsla v knjiznico in med knjiznimi policami nasla petra … ko sem jo preletela, je bilo kot da bi namesto npr. marmeladnih palacink dobila sadne ali cokoladne … :))) samo, ko sem prebrala pesem materinski dan, je vecini tistih, ki so jo poslusali, ratalo “slabo”.
drugace se mi pa zdi super tudi cimet. to je pa zbirka poezije, proze in fotografij razlicnih avtorjev.
ali pa poezija novice novakovic – zapeljevanje (vsec sta mi bili “pesmici”: slepi potnik in pa zaupanje) …
‘mejte se lepo se naprej
Definitivno se strinjam s teboj, da je pesniška zbirka avtorja Novice Novakovič z naslovom Zapeljevanje ena izmed najboljših poezij, kar jih je bilo kdaj napisanih, ker so tako podoživete, da vsakdo kdor to bere se vedno znova in znova najde v teh knjigah. In to je najleše, da ti spomin odbrzi nazaj kakor utrinek in v naslednjem hipu se spominjaš sladih navdihov in pregreh.
Še kakšno novo dodaj, da si jo prebrala in da si bila presenečena.
Meni pa so bile noro vsec pesmi Bukowskega. Morda je bilo to obdobje, ampak se spomnim, da mi je bilo najprej vsec, da sem knjiznicarja prislila, da jih je izkopal iz arhiva (niso bile kar na polici), pri cemer je najprej rekel, da to pa oni ze nimajo, potem mi je bilo pa se branje zelo vsec. So otozne, mozaske, ampak hkrati romanticne, frajerske, a hkrati ranljive… Zelo visoko noto custev nosijo… Priporocam, da prisilite svoje knjiznicarje, da izkopljejo iz arhiva…