Philips Aqua Trio
jaz dam Ajax z vonjem po šmarnicah in full lepo diši, peni se pa skoraj nič.
jaaa, ta čistilec je THE BEST, meni ga je priporočala ena mamica tukaj, ki je pisala pod imenom “aqua trio” in sem čist navdušena! tla pomita in posesana vsak dan, če je treba. :))) jaz delam med sorodniki in prijatelji tako reklamo, kot bi ga sama prodajala.
Poves malo vec pliiiis. Kaj to cudo sesa in pomiva na enkrat? Kako je tezko za nosit, kako se nosi po stopnicah, se da stopnice tudi s tem pomivat. Si s tem hitrejsa kot ce gres najpres s sesalcem in potem se s krpo pobrises? Imas notri vodo? Ce ja, koliksno povrsino spucas z enim tankanjem. Kako mokro pusti za sabo, je tudi za parket, les, pluto?
Ja, se zanimam in najboljse se vedno izve od uporabnikov. Cena pa je? Thanks.
Poves malo vec pliiiis. Kaj to cudo sesa in pomiva na enkrat? Kako je tezko za nosit, kako se nosi po stopnicah, se da stopnice tudi s tem pomivat. Si s tem hitrejsa kot ce gres najpres s sesalcem in potem se s krpo pobrises? Imas notri vodo? Ce ja, koliksno povrsino spucas z enim tankanjem. Kako mokro pusti za sabo, je tudi za parket, les, pluto?
Ja, se zanimam in najboljse se vedno izve od uporabnikov. Cena pa je? Thanks.
Res je dobra stvar.Vedno pomiva,ko sesa.Ne moreš izključit vodne funkcije.Stopnice ne moreš pomivat.Z enim tankom 60 m2.Notri je v enem predalu čista voda, v drugega se nabira umazana.Seveda ravno to je super.Pomivam parket ameriško češnjo-brez problema,super je za keramiko.Cena 378 euro Ideo.Meni je to 3.strojček za pralnem in pomivalnem.Če Te še kaj zanima,napiši.Pod nizek kauč in nizke omare ne gre.
Sama dam dexalovo čistilo iz Eurospina, ker mi najlepše diši po limoni, za parket dam pa takšnega za parket. Nikoli pa ne dam več kot pol zamaška, ker ni potrebe. Sicer pa svetujem Aqua Trio tistim, ki imate opremljeno bolj minimalistično, predvsem brez tepihov (tepihov namreč ne sesa). Za stopnice ne bi svetovala, ker je kar težak. Za po ravnem ni problema, ker ima super kolesa in komaj veš, da ima kakšno težo. Po stopnicah pa tudi ne bi bil najbolj priporočljiv, ker ko ga dviguješ (kar sicer po ravnem ni potrebe) se iz obeh krtačk izscedi par kapljic vode. En tank pomije 60m2. Za seboj sploh ne pušča mokro, ker sproti briše, zato je primeren za večino tal (za razliko od parnega). Na začetku sem mislila, da sploh ne pomiva, ker je bilo tako suho v primerjavi s parnim ali ročnim pomivanjem, vendar se po umazani vodi vidi kako zelo dobro pomije. Meni prvič v življenju pomivanje in sesanje ni muka in ga priporočam vsakomur, ki nima preveč natlačenega stanovanja oz. ima proste talne površine brez težkih tepihov, ki se jih ne da odmakniti. Predvsem ga pa svetujem alergikom na prah, ker noben sesalec, specializiran za alergike, ne počisti tako kot sesalec, ki za seboj vsakič še pomije in pobriše.
Meni so doma sprva zadevo odsvetovali, ker so bili nezaupljivi, zdej ga hočejo pa vsi:)
Hmm.. Mi imamo stanovanje 170 kvadratov v dveh stukih in umes imam notranje okrogle stopnice in posebej se zaprto stopnisce in zgornja etaza se mi en del se dvigne za 20 cm, prav tako imam kopalnico en del za 20 cm dvignjen. Stanovanje imam kar pregledno, sam jaz vedno posesam se pod omaro, ki je na nogicah, pa se eno tako pol dvignjeno imam, pa 3 kauce sesam pod njimi. Bi imela, sam se bojim, da nasankam, smo zadnjic kupili ze parni sesalc v domaci firmi, ki sam stoji in caka lepse case. Morem se razmislit. Se nekaj, se s tem lahko cisti tudi tla s fino brusenega betona? Pa se nekaj, kok je pa zamudno to, vodo notri in ciscenje naprave? Sem sla se mal porocila uporabnikov brat in pravijo, da robov ob zidu tudi ne cisti, eni so dal 5 zvezdic, eni pa cist razocarani. Bom pa prav kmalu dobila se klet v mojo uporabo in tam bo pa res ravno enih 60 kvadratov ploscic, ko vrzem vse te butaste tepihe ven. Ce pomislim vse skupaj sem ze kar malo za nakup, morem gledat tudi kater model ali je sam en? Seveda, se nekaj;-) ima ta zadeva kabel ali polnilec in baterijo, koliko casa se potem polni, koliko zdrzi baterija.
In hvala za pomoc punce!
Ko sem sama kupovala, sem prebrala res vse mogoče vtise uporabnikov in na koncu zaključila, da je ok. Kupila sem tudi test nemške revije, ki je dal fajn oceno in v splošnem ocenil ”sehr gut”. Glede sesanja ob strani je res, vendar le ob desni, kar pa js brez težav rešim tako, da ga obrnem frontalno in s sprednjim delom naprej počistim tiste dele, ki jih od strani ne pobere. Je res čist enostaven za upravljanje. Glede rezervoarja ne bi moglo bit enostavnejše in je v trenutku napolnjen in spraznjen. Meni ga ni problem spraznit niti dvakrat ali večkrat, če bi zelo picajzlasto čistila, sicer pa zdrži za ene 60m2.
Glede omare ti ne morem povedat, ker majo vse moje omare ”cokel”, ti pa lahko povem za pod kavčem, kjer seveda prideš ene 10-20 cm spodaj. Za več se sama niti ne sekiram, ker vsake toliko časa vse odmaknem in sčistim še tam. Zadeva ima 8m dolg kabel, sicer ne bi na baterijo posesalo nič. Mene je najbolj skrbelo, če bo dovolj močan sesalec, ker je najhuje, da ne bi posesal, potem pa bi še z vodo razmazal. Aqua Trio ima super sesalno moč in posesa vsak las in drobtine, hkrati pa še pomije in posuši. Sama sem si tudi na začetku želela nekaj brez kabla, sam tisti so šibki. Sama s tem kablom posesam več kot pol stanovanja in ni neke panike, ker se čisti noro hitro. S čiščenjem samih krtač ni nobenega dela, kar je samočistilno. Parkiraš ga v eno posodo, naliješ vodo in za 15sekund vklopiš kot bi sesala in sam sčisti krtače. Krtače lahko vzameš tudi ven in jih umiješ pod vodo, čeprav ni neke nuje. Če sama pereš krtače, moreš vmes krtače posušit. Js sem samo enkrat ven vzela krtače, ker res ni nuje, ker sam opere. Model je samo eno Philipps Aqua Trio in to je to.
Za stopnice pomoje ni šans, glede dvignjenih delov pa ni panike. Sama imam kopalnico tudi mal na klancu, pa vmes mam še nekje nekaj pragov in ni panike. Ga pač tam dvigneš, včas spusti par kapelj na predelu, kjer ga dvigneš ali rukneš, ampak se z robčkom pobriše tiste 2 kaplji. Ni grozn težek za dvignit, ni pa za dvigovat nonstop (npr. stopnice). Ampak resnici na ljubo so stopnice problematične za vse sesalce.
Če te kaj potolaži, sem sama tudi imela parni čistilec, pa sem ga podarila, ker je stal v kotu. Problem parnega je v tem, da morš pred tem še vedno posesat itd., tle pa dobiš voljo za čistit, ker ubiješ tri muhe na en mah. Sama sem riskirala in mi ni žal, ker mi prihrani ogromno časa in mi noro spuca. Pri meni se zelo vidi, ker imam bele ploščice visoki sijaj in jih sedaj čistim vsak dan mimogrede. Prej seveda nisem in sem se k temu zelo spravljala.Pojdi na stran Phillipsa in si poglej vse o tem sesalcu, mogoče jim sama napišeš mail in vprašaš za za brušen beton. Mislim, da je primeren za vsa trda tla, vseeno pa preveri. Sama imam seslec vedno parkiran v enem kotu in grem vsak dan (imam plazečega se dojenčka) skozi celo stanovanje, vzame mi manj kot 10 minut za 60m2. Js nimam več ničesar drugega-nobenega sesalca, metle ali močota, niti parnega, ker je to dovolj. V mislih moraš imeti le, da ni za tepihe in stopnice, in če se ti potlej še vedno splača, ga kupi. Js teh dilem nisem imela, ker sem v stanovanju brez tepihov. Zadeva v glavnem ni nič zamudna in sem nad njim še danes zelo navudšena. V glavnem, ni mi žal denarja. Philipps bi mi pa lahk počas še enga šenkal za vse lepe besedi, ki sem jih tule izlila:)
qua trio, mi imamo podjetje doma in prodajamo se mal vecje zadeve kot je ta zadeva in te jaz takoj priporocim mozu, da te vzame, si prav res dobra ves :-)))
Ej, hvala. Se mi zdi, da si me prepricala. Tisti moj parni naj bi sesal in pomival, sam je tezko, pocasno, brezveze. To zgleda ok. Saj tud recimo ce bi tega imela za vsak dan oz sproti, pol poleti bi pa na dva tedna se s sesalcem temeljito pod kauci in omarami, pozimi pa se tedensko zraven sesanje. Saj tisti tepih pa jaz sam dvakrat tedensko posesam, tisto mi ne bi bilo panike, pri men je definitivno dovolj povrsin za pucat.
Tudi jaz berem nemske ocene, sam prav uradnega testa pa nisem brala, morem pogledat, ce je dosegljiv na netu, da se to preberem. A ves, ce se se enkrat zaj… bo moj moz reku, da se mal usmuknjena, da nisem dost enkrat nasankala. Sam eno tako metlo bi naceloma jaz ze nekako spravila v spajzi, da ne bo moj takoj ravno vanjo pogledal ;-))
Sedaj morem pa se cene it precekirat, kje je najcenejsi.
haha, meni je to tako smešno, noben ne verjame, da zadeva istočasno posesa, pomije IN posuši. :))) kolegici ni blo nič jasno, me je vprašala: “čaki, kako zdaj to deluje? sesaš ali pomivaš?!” sem ji komaj nekako razložila, da tale stvarca resnično zmore vse TROJE hkrati v enem koraku, samo nisem ziher, če mi je verjela. sesalna moč je zelo visoka, nič se ne paca. pa še sam se čisti, to je res enkratno, da si niti rok ne umažeš.
samo tiste posodice polniš/prazneš in potiskaš sesalec po stanovanju – to je vse, kar delaš.
ne vem če je še aktualno tistemu, ki je postavil vprašanje, mogoče pa komu drugemu pomaga sedaj imamo aqua trio 1 leto in dolgodlakega psa v stanovanju. obnese se super. vse dlake pobere in pridno zbere v posodi. edino pri končnem samočiščenju ga ven meče, ker ne more sprocesirat vseh tistih dlak. potem s krtač poberem navito dlako in spet zaženem samočiščenje. med samim sesanjem pa nima težav.