Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Piercing v jeziku

Piercing v jeziku

Zelo močno potrebujem vašo pomoč!
Moja hčerka si zelo želi piercing v jeziku, seveda ji tega ne dovolim a bi vseeno rada da bi bila zadovoljna. slišala sem da obstajajo piercingi za v jezik na zrak, sepravi imaš lažen piercing. zanima me kje to lahko kupim.

Prosim pomagajte!!!! Hvala! 😀

Tudi moja hči je pred leti (zdaj je odrasla in jo je srečala pamet) hotela persing v jeziku.

Mladoletni so ji ga nekje v LJ res vstavili. GROZA. Jo je družinska zdravnica tako nadrla, ko je šla na en standard pregled!!!

Imela ga je ene tri mesece . vzela ven in jezik se je normalno zarasel.

NE POPUSTIT! Naj si ga vstavi ko ……..evo stare starševske resnice:

– ko bo na svojem
– ko bo imela svoj denar!!

Povej hcerki, da teli piercingi zelo poskodujejo zobe.
In, ce se ne boji zobarjev, potem ji kar placaj to kozlarijo.

nova
Uredništvo priporoča

Sploh ni tok grozno. Vse osebe, k jih poznam, so že dal vse pirse ven, samo v jeziku si pa zmeraj pustijo. Zobje so še vedno vredu. Moraš samo izbrat pravi pirs in delat z njim tak k se dela. Če greš k specialistu za te zadeve, nima bit kaj narobe, razen to, da bo prvi teden zaotečena, bo lahko jedla samo tekoče. Splača se dat poleti, saj z ledom in sladoledom, mrzlo pijačo hladiš in oteklina prej izgine. Drugače ni pa noben bavbav.
Tista, ki je napisala o os. zdravniku. Kaj ma on za govorit, oz se dret na njo zaradi pirsa. To je čista laž. Doktorjev to ne briga in se nikoli ne vmešavajo v take osebne stvari. Ven moraš dat samo v redkih primerih (slikanje glave, operacije), pa še to začasno. Edini, ki lahko kaj reče, je zobozdravnik. Pa še ti se ponavadi ne pritožujejo.

Kakšni fake pirsi, pa dej nehi, se ti bo v faco smejala (: Če ima namen, ga bo tako imela.

jaz bi na tvojem mestu uporabila naslednje argumente (pa če držijo ali ne :-)):
-na netu najdi kakšne grozne slike ko se zadeva kaj zakomplicira
-najdi kakšen članek na to temo
-povej resnično zgodbo, da težko dobiš službo (tudi preko študenta) s pirsingom
-da naj posluša kako folk s pirsingom v ustih govori – kot da imajo govorno napako, mal sesljajo

In te bombice spuščaj počasi, vsakič kakšno, nekako nepristransko v stilu “ej, veš kaj sem slišala, prebrala”

1. grozne zadeve, ki se zakoplicirajo, nastanejo pri neodgovornih ljudeh. Ja, to ji le povej. Treba je it k specialistu, ne v zlatarno ;))
2.Članki na to temo so čisto ok. Piše, kar je res in ne laži, ki jih ti tukaj trosiš 🙂
3.Ne spomnim se enega človeka z pirsom (jih poznam ogromno), ki bi imel kdajkoli težave s službo. Veš, če ti specialist dela pirs, ti ga naredi na pravem mestu in se med govorjenjem pogosto ne opazi, razen, če imaš ti navado buljit v jezik, ko se pogovarjaš.
4. Vsak govori čudno, dokler se pirsa ne navadi.

P.S. Bolj, kot ji boš branila, bolj si ga bo želela. Verjemi, da je punca prebrala že vse na to temo. Po vsej verjetnosti ga je v šoli videla na kakšni sošolki. In bo malo bolj vrjela punci iz prve roke, kot pa mami, ki posluša nasvete starih monovk. Raje pri svoji hčeri preveri, koliko je to res njena želja, ali ga bo imela zato, da se bo oblizvala kot pes, da ga bo lahko kazala. V vsakem primeru, če gre k pravi osebi, se zadeva ne bo zakomplicirala in lahko ga bo dala ven, v kolikor si bo to želela. Ne razumem, zakaj tako branite. Bolje pirs kot droga.

Iz lastnih izkušenj…

Želja po piercingu v jeziku me je držala vsaj 10 let, nato sem si ga v enem trenutku res dala delat. Kljub manjši komplikaciji sem bila še vedno vesela, da sem si izpolnila željo, pa četudi bi ga naslednji dan vzela ven. Želja te ne mine, moraš enostavno sprobat.
No, jaz sem ga mela 5 let, potem pa sem ga iz razloga, ki ni važen, ni pa medicinski, morala odstranit. In ker mi koža izredno hitro celi, je bilo to konec. Pa bi ga ponovno imela (morda tudi bom?).
Žal sem pa v tem času naletela na marsikateri slabi odziv. Ne rečem, tu pa tam me je kdo presenetil in so bili navdušeni in me spraševali kako je ipd, so bili tudi takšni, ki so se v trenutku, ko so videli piercing, do mene začeli obnašati kakor da sem kužna. Za mene nič kaj velik problem – s takšnimi ljudmi pač ne želim imeti opravka.
Je pa tudi tako, da je bil marsikdo blizu meni presenečen, ko je po dalj časa odkril da imam piercing – kar nakazuje tudi na to, da ni tako zelo viden in ga lahko, če ne hodiš ravno z jezikom do brade naokoli, brez težav tudi skriješ. [Prav zato sem tudi sama izbrala le-tega – meni so tattooji preveč permanentni in, z izjemami, vidni]
Priporočam ti, da se pogovoriš s hčerko, poskušaš tudi sama ugotoviti koliko je to le modna muha in koliko res želja, in potem razmisliš, če je to res najhujša stvar na svetu. Če je hčerka še nepolnoletna, lahko dosežeš:
– da si bo do 18 leta premislila (recimo, če se zmenita za to da počaka)
– da si bo pri 18 prostovoljno dala delati piercing in ne bo nikoli pozabila, da je nisi želela razumeti
– ali pa da bo pri 18 skupaj s tabo šla do piercing studija in da bo imela v tebe zaupanje, da jo poslušaš in poskušaš razumeti tudi njene želje.
Če pa je že polnoletna, potem pa takoalitako obstajata samo zadnji dve varianti. 🙂

Pa lep pozdrav!

Mene pa samo zanima ZAKAJ si ga tako želela in KAJ dobrega si imela od tega?
Ker je meni nerazumljivo zakaj ljudje to počnejo. Ne vidim vzroka.

jezični pircing = boljši fellatio

Waw… zelo lepo povedano. Nekaj še dodam… ko si napisala, da so te nekateri imeli za kužno 😉 danes je tega toliko, da ljudje na to ne gledajo več tako tabu, kot so. Drugače je, če imaš cel obraz popirsan 🙂

Hvala vsem!
z njo sem se zelo u redu pogovorila in sva se končno zmenili, da ne bo naredila pravega pirsa ampak bo začasno imela fake pirs in če ji bo bilo u redu bo lahko naredila pravega. zanima pa me kje se lahko kupi fake pirs.

Marsikdo si ga da res za popestritev intimnih trenutkov.

Koliko je pa stara hčerka?

Vse to sem jaz rekla moji najstnici, pa še dodala, da ko bo prišla k meni na obisk, si ga bo morala vzeti ven, ker jaz ne prenesem niti pogleda na pirsing.
A ni zaleglo prav nič. Denar je dobila od babic, dedkov…, naredili so ji ga brez mojega dovoljenja, čeprav še ni bila niti polnoletna, in zdaj doma sploh ne odpira ust, da ne vidim pirsinga v jeziku. Enkrat mi ga je pokazala, da se je pohvalila, kako me je… nadmudrila…, in zdaj se izogiba pogovorov in obedov z mano.

Moja hčerka je stara 14 let, zato ji zagotvo ne bom dovolila pravega, rada pa bi na magnet ali vakum pa potrebujem link kakšne spletne trgovine. hvala!

Spet eni s problemi…

Hm, kako pa tale magnet ali vakum drži? Da ga slučajno ne bo pogoltnila ali pa da ji ne zleti v sapnik…je potem že bolj varen pravi pirsing. “Zgrožena! okolica bo v vsakem primeru mislila, da je pravi.

Enkrat mi ga je pokazala, da se je pohvalila, kako me je… nadmudrila…, in zdaj se izogiba pogovorov in obedov z mano.

no to je posledica veleumnih nasvetov monovk tule sploh eowin

Pa povej ji še, da se nekaterim, na primer meni, gnusi pogled na piercing na jeziku.

Tudi jaz sem si ga dala, oz mi ga je naredil John the tatooator v lj, takoj ko sem bila 18. In nisem starsem nic povedala. Se mi je lepo zacelilo, imela sem ga kake 2 leti, potem pa mi je bilo dovolj tega, da mi je nerodno odpirati usta pred partnerjevimi starsi in sem ga dala ven. Zdaj po desetih letih ni vec luknje skozi, zobotrebec pa stoji na jeziku, ce ga vtaknem v luknjo:))

Jaz sem si dala piercing v ustnico v Cultu…stara sem 14 let….starša sta podpisala dovoljenje…pol leta sem jih prigovarjala ker sm si ga resnično želela…itak v Cultu ko si 15 ne rabiš dovoljenja…nikjer ni zakona, da si kože nesmeš prebadati pred polnoletnostjo pa vendar sem pirsing želela že prej in sem ga dobila za 14. roj. dan..tudi sama si želim pirsing u jeziku in pa še v obrvi…Pogovorita se in pač če si ga res želi naj si ga gre delat…še zmeraj ga da lahko vn…

P.S.
Tudi pri meni je prišlo do zapleta in sm pirsing uzela vn potem pa sm šla nazaj u Cult in so mi ga ponovno naredili za 7 € ker nisem bila zadovoljna…zdaj je kul…

Naxie! ares lahko pr 15 dobiš pirs brez dovoljenja? jst sm zlo uzorna učenka.. stara bom 15 čez slab mesec.. že 4 leta prosjačim za piercing v jeziku.. oči mi pusti mami pa ne.. mami ma tok izgovorou ker sm pa sama zlo mirna oseba kar se prepirou tiče.. se nočm kregat.. napisala sm ji 4 strani dolgo pismo in use.. ampak že vedno nepusti.. za ta piercing bi dala zivljenje.. res si ga močno želim.. me pa zanimače ma kdo še kkšno idejo kaj pronat ker mam še dobra 2-3 tedne… upam da vidte in odpišete.. pa ja kot sm rekla sm uzorna učenka.. profesionalna šprotnica, sem pravdobra-odlična v šoli.. ne pijem, ne kadim.. preprosto pridna sm.. mami pa ne popušča.. izobražena sem o piercingu več ko tpreveč.. pisala sem celo profesionalcem iz celega sveta.. hvala za pomoč že vnaprej

New Report

Close