Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style piercing v popku

piercing v popku

Živjo vsem!

Razmišljam o piercingu v popek in me zanima kaksne so kaj vase izkusnje (ali se vam je popek vnel, lahko normalno nosite hlace, morate uporabiti uhan iz posebnega materiala itd) Za odgovore najlepsa hvala!

Lep pozdravček!

Veliko je bilo napisanega o tej temi, ker tudi mene je zanimalo pa sem malo povprašala folk! Jaz sem si ga dala delat pred enim mesecev in nič me ni bolelo. Sploh čutila ga nisem in zdaj se je popolnoma zacelil, tako da sem spet začela s telovadbo. Je pa seveda odvisno od posameznika. Jaz sem imela veliko srečo, kakšni drugi pa se kar fanj zakomplicira. Samo enkrat ko si začneš luknjat pol si v riti,…..jaz že razmišljam o piercingu v jeziku. :)) CiaaaaaaO!

Jaz nimam sreče s tem. 2x sem si dala uhan v popek. Prvič ni bilo sreče, ker sem imela prekratko palčko, telo pa je tudi zavrnilo kovino.
Potem sem si dala delat uhan iz belega zlata. Pol leta je bilo vse o.k., full sem bila vesela, ker si res želim imeti uhan v popku.Oktobra pa sem začela hodit v solarij in se je koža posušila. Nič mi ni jasno!!! Mislite, da je res lahko vzrok solarij? Če bi telo zavrnilo uhan bi ga takoj, ne pa po pol leta!

lp

Ni čisto res. Postopoma se koža tanjša in lahko traja tudi precej več kot pol leta.

Odvisno je od vsakega posameznika. Bolečin skoraj ni , manj kot pri luknjanju ušes. Uhani morajo biti iz platine in ti priporočam, da ga kupiš tam kjer ti bodo delali piercing.

Živjo!
Uhan v popku imam že štiri leta! Kar se tiče luknjanja je bilo zelo neprijetno (vsaj zame), ko ti prebode kožo sploh ne boli, bolj boli to, ko ti kožo z neko “pinceto” zagrabi…po štirih dneh se mi je zelo zagnojilo, vendar to kmalu mine. Zelo moraš skrbeti za higieno in uhan redno premikati, ko se boš tuširala. Seveda je to ali se ti zagnoji res odvisno od pasameznika, kot so povedale že ostale forumke! Dobro premisli kakšen uhan bi rada imela (rinko ali špičko), saj je meni kozmetičarka naredila takšno luknjo, da lahko nosim samo rinke, saj če si vstavim špičko je zelo smešno! Mislim da je najbolje da se odločiš za zlati uhan, saj bo možnost za vnetje manjša, po dveh mesecih pa po želji lahko zamenjaš s kakšnim drugim. Bodi tudi pozorna kako ti bo preluknjala popek, točno ji povej kje želiš uhan imeti, saj je moji sestri in neki prijateljici naredila zelo postrani in zgleda zelo smešno!!
LP, Lou

Jaz sem si delala luknjo pri Lei v KP, ki je svetovno znana in je študirana za to in ona mi je rekla, da se piercing ne sme obračat, ker pol se težje zagnoji. Jaz sem ga pridno 3-krat na dan čistila in zdaj imam rezultat…..se je zacelilo. :)) Pri meni je bila čisto hecna zadeva…nič me ni bolelo, ne ko mi je prebodla, niti ostale dneve ne, pa niti tekočina mi ni tekla ven z luknje,…..tako da so se vsi čudli. 🙂

Še jaz bi nekaj izkoristila to temo za vprašat ljudi: Ima katera od vas piercing v jeziku in kakšne izkušnje imate? HVAAALAAA!! 🙂

ojla!
bodi vesela da se ti ni nič zagnojilo, kr ni nč fajn!
ja moj fant si je dal piercing v jezik, pa je rekel da ga ni nič bolelo, ko ga je prebodla. grozno boleti ga je začelo drugi dan, bolelo pa ga je približno tri dni. potem pa še sploh ne moreš normalno jesti, ampak more biti vse zmiksano, pa še mleka baje ne smeš piti. ne vem jaz si ga ne bi dala, ker mu je full jamrov, pa še ene par težav imaš ko govoriš, samo se kmalu navadiš!!
ne vem, se mu je splačalo potrpeti, ker poljublja se pa…:)!!
LP, lou

Jest sm si dala uhan v jezik pri Lei v KP. Ja, drug dan začne full bolet in to traja pol še en teden – približno. Sam ko enkrat neha bolet, pol je pa Ok in imaš mir. Pa full mi to dobr zgleda.

zivjoo
mene pa neki zanima..npr da bi se navelicala uhancka in bi si ga dala vn..a se luknja lepo zaceli??
lp 🙂

ja jest si ga bom zle hmal dala sam je pa problem:matka ne dovoli, fotr bo ponoreu, ful športan:odbojka pa usak dan ztrebušnjaki, skleci.. in še skrbi me, da se mi bo zagnojilo. ka nej nardim. res si ga želim ,čeprav sem stara 14. aja, sma se zmenle s sestrično, da si ga bova skupaj šle nardit. njej dobolijo, meni pa ne. matka pravi da zato ker sm še “premala” ko nimam “briljantnih” ocen… ka kaj! pri sestrični je isto! njej mama dovoli da si prebada telo men pa ne.ka priporočate!?

Pozdravljeni,

Imam uhan v popku že 4 leta. redno sem ga nosila. Po 4 letih sem prekinila za 4 mesece in se mi je kar malo zacelila luknja. Nato sem dala spet uhanček notri. Sedaj se mi je pa začelo gnojiti. Ne veliko samo toliko da me malo boli in malo gnojčka je bilo vidno. S čim naj razkožujem? z alkoholom? slano vodo? bepanthenom? prosila bi za odgovor

lp

heey.

jst sem imela uhan v popku 11 meseceu in se mi je vedno gnojilo pa nehalo pa spet zagnojilo pa nehalo..potem sem si ga pa nekega dne zamenjala in se mi zopet zagnojilo sem pa šla do tistega ki mi je naredil uhan in mi ga je zamenjau brez problema..sem sla na morje se mi je lepo pozdravilo in se mi je pred 4 dnevi zaceu pirs trgati tko da se je vceraj strgau.. 🙁
usi pravijo da mogoce zato ker koza uhana ni sprejela in da naj si ga ne dam vec..ampak ostajam optimist in bom se nekrat probala z zlatim uhano samo da se mi ta zaceli.

Pozdravljena,

Iz lastnih izkušenj, ti lahko podam nekaj nasvetov. Sama imam kar nekaj piercingov, med drugim tudi v popku.
Res je, da ima vsak drugačen prag bolečine, vendar je vse znosno. Mene je od vseh piercingov bolel najmanj ravno v popku, saj na pol sploh nisem čutila. Nekateri strokovnjaki ti pred luknjanjem na trebuh položijo led za nekaj minut, nekateri pošpricajo s sprejem za športnike(ki ravno tako zamrzne del), nekateri ne uporabljajo popolnoma nič. Nato se uležeš na mizo, tam ti razkuži popek, izbereš si kakšen piercing bi rada imela in v nekaj sekundah je že igla skozi. Če te je strah ali se bojiš krvi, je bolje, da pri tem ne gledaš, le zamižiš in normalno, mirno dihaš. V nekaj primerih se tudi pojavi močna krvavitev, vendar naj te ne prestraši. To je zaradi dobre prekrvavljenosti popka.
Sama sem prvič šla k strokovnjakinji in ta mi je naredila piercing. Kasneje se mi je v nekaj mesecih začela “zmanjševati koža”, skozi katero sem imela piercing in na koncu mi ni preostalo drugega, kot da sem ga odstranila, saj bi se mi če ne koža strgala. Bolelo ni.
Čez dobro leto, leto in pol, ko se mi je koža dobro zacelila sem si ga šla ponovno naredit k drugemu. Ta mi je del na pol omrtvičil z ledom in sprejem, zato nisem čutila skoraj nič.
Sedaj imam ta drugi piercing že skoraj 5 let in se mi izredno dobro obnese. Počnem vse, le pri oblačenju oprijetih oblačil moraš paziti, da ga ne zatakneš. Ampak to se s prakso vse naučiš.
Na začetku si boš piercing morala razkuževat s fiziološko raztopino(dobiš jo v lekarni, stane pa menda 3 ali 5 eur za 0,5 litra) in s kremo Bepanthen oz. Bepanthen Plus. Pri izbiri piercinga je predvsem pomembno, da paziš, da je le-ta iz pravega kirurškega jekla, saj se ti v nasprotnem primeru lahko pošteno infekcira.

Upam, da si dobila vse odgovore 🙂 Srečno!

Leep pozdrav usem!!! 😀

js si tudi nameravam zdej pozimi dat pirs v popek , pa me nekej skrbi…
v prostem času se ukvarjam z karatejem in hop-hopom..saj veste..veliko se giblješ , premikas telo & trebuh..poleti pa veliko surfam (z jadrom) , se potapljam , s prijateljico delava zelo smešne skoke iz pomola..itd..sedaj me skrbi da enostavno tega ne bom mogla več početi 🙁
Ali moras omejiti šport pri pirsu v popku.. in nekateri pravijo da je pirs v popku nevaren.. v kasnem smislu ??
Res bi mi veliko pomenilo , če bi mi odgovorile na ta vprasanja!
Lep pozdrav :* 🙂

Kako pa lahk študiraš to???

Ojla!!
Razmisljava o piercingu v popku in naju res skrbijo razne infekcije, ….
kako mocno to boli? Traja veliko casa? Kako dolgo se celi?
hvala za odgovore :))

lolek & bolek 🙂

js mam pirs 1 mesc dala sm si ga delat u cultu pa morm rečt da je res uredu use..drgač pa glede infekcij si morš sam redno razkužvt z fiziološko raztopino..pa nj se nebi smeu nč kopat sam js sm se pa se mi ni nč unel sam k sm pršla iz vode sm se razkužla..drgač si ga pa morš 2x na dan.. glede bolečine je pa mene tut zlo skrbel sam poi sploh ni blo hudo sm misnla da velik bl buli..poi sm to čutila tko ene 2 dni sam me ni bulel sam tko je biu mau drgač filing..luknco ti pa drgač nardi dost hitr mislm se ne uleče un k ti z iglo prelukna itd..celil nj bi se pa drgač 6-9 mescou tko da je čis zacelen.. 🙂
upam da vama bo kj pumagal.. 🙂

js k sm si dala delat me je bolel sam takt k je iglo not potisnu,pol pa nč več!
dala sm si ga delat v studio exit,pa nč se mi ni zagnojil!
lp.!

Pozdravljeni!
Kateri so najbolj priznani piercerji pri nas?
A je kaj narobe če si greš že v tretje naredit piercing v popek?
Hvala!

Heii js bi pa muprasala use tiste k ga ze mate kuk ste pa dale za uhanck pa za lukno??
Tnx…;)

jaz ga imam že nekaj let, kože se je dost stanjšala vmes..ampak ga do nosečnosti verjetno ne bom dajala nič ven.

jaz pa bi samo vprašala, da kam je najboljše to it naredit? hvala

hey! mene pa zanima a se je keri podobn zgodl kokr men ko sm si js dala pirs u popk in se mi je neki časa gnojil, pol je blo u redu ..polse je spet neki časa gnojil, pol je blo spet u redu in tako dalje in se to ni nehal ponavlat en let usaj plus da se mi je zraven uhana začela delati še bulca, podobna bradavici.po enem letu sem obupala in si ga dala ven, na temu mestu pa imam zdaj bunkico.rada bi si pirs naredila še enkrat pa ne vem če bi se ga sploh še dalo in če bi grdo izgledalo..plis, če kdo ve kej o tem puvejte k me res ful zanima.

New Report

Close