Piercing
Pozdravljeni!
Pred enim tednom sem si v kozmetičnem salonu dala delat uhan v popek. Ranico si izpiram z 3% peroksidom in mažem z bivacynom-mazilo za oči ter prekrivam z gazo. Kljub temu se mi je naredila rdeča bulica-okrog uhana imam rdečo kožo in malo nabuhlo, čeprav ne čutim nobenih bolečin. Rinka je iz srebra. Zanima me kok ste vi skrbeli za uhan in če ste imel kakšne težave..
Najlepša hvala za nasvete!!
povsem rezlično vpliva piercing na ljudi! nekateri še srebra ne potrebujejo da se ne zagnoji, drugim bo pa še najkvalitetnejša stvar v napoto in jo bo koža jemala kot tujek ter jo hotela izločiti. glede na to da se je pri tebi tudi tako odzvala ti tudi jaz priporočam da srebro zamenjaj z zlatom če nočeš da ti ga koža popolnoma izloči in se pretrga. popek po temtakem ni preveč privlačen. in pa še naprej ga neguj tako kot da in čez nekaj tednov bo razlika očitna.
Za vse alergije velja, da je zlato tisto ta pravo. Pri tem pa je veliko bolje, da si kupiš uhan iz medicinskega jekla. Tudi jaz sem si skoraj takoj dala zlat uhan, pa se mi kar naprej nekaj cedilo ven iz ranice. Potem sem po nasvetu izkušenih zamenjala uhan z tistim iz medicinskega jekla, pa se je stvar hitro in lepo zazdravila. Pa tudi preveč razkužila lahko razdraži kožo. Meni je po enem mesecu naredilo reakcijo na koži okrog popka, pa sem v lekarni kupila mazilo bepanten plus in si z njim dvakrat na dan z vatirano palčko očistila ranico in okolico popka. Ker imaš verjetno uhan zelo malo časa velja tudi opozorilo, da ne pretirano namakaj predela popka v vodi in ne izpostavljaj ga soncu.
Tia
Men se pa čist nič ne cedi ven, samo zgornja luknjica je rdeča in nabrekla pa včasih mal peče. Po kokem času si ga pa lahk zamenjam, zdej ga mam šele en teden, uni ko to dela je pa na dopustu in pride šele čez tri tedne domov…!? A je dovolj če si ga obračam trikrat na dan? Zdej mi je kr malo žal, ampak ko pa tako dobro zgleda..:)
Jaz imam tudi uham v popku;najprej sem si ga dala in so mi luknjo naredili s pistolico, kot na usesih pa se mi je vnelo, morala sem ga dati ven.Potem sem sla se enkrat v kozmeticni salon in so mi ga ustavili z iglo, nisem imela problemov.Ta kozmeticni salon je bri avtobusni postaji v Lj., tam kjer je Granada kafe, zdaj ga imam ze 8 let, tako da ne vem, ce se ustavljajo/delajo luknje z iglo, lahko pa se pozanimas, vhod je iz notranje strani-srecno!
Tudi jaz sem imela pribl. en mesec bulico okrog. Stiskala sem jo in priteklo je malo gnoja. Mazala sem z alkoholom iz lekarne. Ko sem se odločila, da bom zadevo pustila pri miru (brez stiskanja, le vak drug dan sem narahlo premaknila uhanček, da se ni zaraščal s kožo), je tudi bulica izginila. Po treh letih imam v popku še zmeraj isto zadevo, kot mi jo je vstavila kozmetičarka (ne nejdem uhančka, ki bi mi bil zelo všeč)
Tudi jaz sem si ga naredila tam kot veronika…
In me je kozmeticarka opozorila, da naj kupim uhanceh iz medicinskega jekla, ker je mozno, da se drugace zagnoji…
Dala sem si ga delat pred enim letom, potem ga zaradi nekih poblemov nisem nosila in se je zacelila luknjica..letos sem zopet sla tja in ni nic bolelo, pa tudi nic rdece ni…cistila sem ga z alkoholcki in neko kremo, katere imena ne vem zdaj..je pa za take zadeve…
kje pa kupujete uhancke? jaz hodim malo po stari ljubljani, pa ni prav veliko izbire
LP
Tjaša
jaz sem za svojga skrbela tak, da sem ga 1x-2x na dan z alkoholom razkužla, malo obrnila pa je blo. včasih je boljš, da ga ne “mučiš” preveč – torej da ga ne sučeš okrog cele dneve.
glede materiala – men so za vse piercinge rekli, da more bit uhanček obvezno iz kirurškega jekla, če nočem, da se mi gnoji…
*lp*
Pozdravljena Katja!
Tudi jaz sem si dala uhan v popek, vendar ne rinkice, ampak palčko. vendar jaz sem bila pri nekom v MB, ki je specializiran za piercing, in ki uporablja uhane iz kirurškega jekla. zato tudi nisem imela težav, moje prijateljice, ki so to naredile v kozmetičnem salonu, pa so imele podobne težave, kot ti. nekatere so morale uhan celo odstraniti, ker jim je zrastlo t.i.divje meso.
NASVET: v kozarcu vode raztopi žličko soli, in to nanašaj vsak večer. če pa greš na morje, pa toliko bolje-solena voda najbolj pomaga.
želim ti čim manj težav.
Pikica
Ko vas berem, kakšne težave imate z uhančki v popkih, ko se vam ven cedi in je zabuhlo in vneto, se sprašujem, čemu pravzaprav to služi? Če telo odklanja tujek ( zato je vneto), ga odklanja z razlogom, kar najbrž pomeni, da uhan tja ne spada.
V resnici mi ni čisto jasno, čemu je namenjen ves ta piercing in tatoojing. Da bi tako izrazile nek upor? Da bi bile podobne pop zvezdam? Da bi ugajale fantom? Da bi pritegnile pozornost? Po moje je mnogo bolje pritegovati pozornost s sončnim značajem, duhovitostjo, razgledanostjo, prijetnim nasmehom… (Na to ‘padajo’ v redu fantje, ne na uhane v popkih.)
Naj mi katera od vas prosim razloži, v čem je bistvo teh zadev.
Zakaj to potrebujete?
Mala
Moj primer:
Uhan sem si želela že pred 10 leti, ko še ni bil “moderen”. Pa mi moj prejšnji ni pustil niti misliti o tem. Parkrat sva se celo fejst skregala, pa sem popustila. Ko sva šla pred tremi leti narazen, sem si skoraj takoj kupila uhan, pa ni bilo v bližini nikogar, ki ga vstavlja. No, potem so minila cela tri leta, ko ni bilo prilike, uhan pa je čakal v predalu. Sedaj, pri tridesetih ga končno imam in nikakor mi ni žal. Pomeni mi to, da odločam sama o sebi, končno imam dovolj moči, da se ne bojim pokazati kakšna sem v resnici, z vsemi mojimi “neumnostmi” vred. Enkrat, ko bo tako naneslo, si bom naredila tudi tatoo. Prav tako zase, ne za druge. Ker mi to v nekem mojem čudnem svetu pomeni zbližanje s stvarstvom, tako kot je za nekatere nošenje križev na verižici izražanje pripadnosti Bogu.
Vidiš, meni osebno ni do razkazovanja drugim, je pa vsak človek individum zase, in verjetno se najdejo tudi taki, ki jih je to dokazovanje pred drugimi.
Lep pozdrav, Tia
Najprej se moras zavedati, da je vsak gospodar svojega telesa…in zakaj si das uhan v popek? Ker ti je to lepo! tako kot so nekomu usec uhani v usesih! isto je! samo da je v popku za enkatere bolj nenavadno…
Meni je to ful usec…zakaj ti uporabljas make up? zakaj nosis taksna oblacila, ki jih nosis? ker so ti usec…meni pa je usec uhan v popku..nimam z njim nikakrsnih problemov…to je to….
enim je usec, drugim ne…meni je to LEPO!
rada bi si dala uhan pod ustnico, tja med ustnico in brado(ne vem kva je provzaprov tm). a ma kdo s tem izkušnje? a boli? jst sm si pr tistem kozmetičnem salonu prebodla nos, pa se mi je zagnojil pa sm dala vn in se je zarastl(uhan je bil srebrn), zdej sm pa tut šla ke, pa mi je tista kozmetičarka rekla, naj kupm uhan na štantu pod mc-om, sam jst si uhana ne bi glih na štantu kupla. a ni to bl škart roba?
To pomeni, da imas vnet popek. Verjetno zato, ker uhan ni iz kirurskega jekla(nujno mora biti). Najbolje je, da uhan odstranis in si ga, ko se ti bo zacelilo das narediti se enkrat. Ampak ne v kozmeticnemu salonu! Tam tega ne znajo, nimajo pravih uhanov. Vecini, ki so si dali v kozmeticnem salonu naresti piercing se je vnelo ali pa se jim je koza na trebuhu razparala. Ravno zato ti priporocam, da si das to naredit tam, kjer to znajo(v Ljubljani: John the tatooator, V Kopru:Tamara). Placala bos vec denarja, a bo narejeno zares dobro. Navsezadnje gre za tvoje telo.