Piercingi pri ucitelji/h/cah
Kako se bi vam zdelo, da bi uciteljica vasega otroka imela piercing v obrvi, nosu ali jeziku. Pac, kjerkoli na obrazu?!
To sprasujem zato, ker menim, da so mlade/i ali tudi starejse/i ucitelji/ce, ki dajo nekaj na te zadeve mogoce prikrajsane/i.
Jaz osebno mislim, da s tem ni nic narobe, vendar… Ljudje so polni predsodkov.
Kaj menite vi?
Je ze tako, da si ti tam zaradi otrok in ne otroci zaradi tebe. In si pac ti tista, ki se mora prilagodit, pa cetudi predsodkom. Hja.
Mislim pa, da starsi ne bi zagnali panike, ce bi imela diskreten piercing. Nekaj drugega pa bi bilo, ce bi bila cela preluknjana.
Seveda pa ne smes pozabit tud tega, da si kot uciteljica vzor… Si zelis, da bi si punce v 5., 6. razredu luknjale jezike? Si to zelis za svoje otroke? Hm?
Potemtakem je uciteljica s piercingom neumna? Uciteljica z mini krilom in oprijeto majcko je torej lepo urejena, uciteljica z uhanckom v nosu pa neumna? Dvojna merila, mar ne?!
Mislim, da ce je uhancek diskreten, ni tezav. Uciteljica je taksna kot je, njen karakter, njen nacin dela z otroki s piercingom ali brez njega prav gotovo ni nic drugacen.
Torej, ker je uciteljica vzor ucencem, naj ne bi nikoli popila kozarcka vina, nikoli prizgala cigarete, nikoli rekla kaj zaljivega, vedno mora biti nasmejana in dobre volje,…..bedarija!!!
Otrokom so vzor starsi!!! Starsi in vrstniki!!! Kar poglejte malo naokrog pa boste videli koga otroci oponasajo!!!
Tako, kot se nas bodo starsi navadili, taksni bomo lahko! Vazno je, da delas profesionalno, ko pa sluzbo koncas, pa mislim, da se lahko tudi po glavi meclem, ce mi zapase!
Pa tudi kaj imam na telesu se mi zdi cisto osebno prepricanje!
Ce bi imela uhancek v nosu in bi Vi prisli k meni na govorilne ure, kjer bi izvedeli same najboljse lastnosti Vasega otroka (ce bi bil Vas otrok zelo “priden”), sem prepricana, da Vas moj uhancek sploh ne bi motil! Ce pa bi slisali kaj o Vasem otroku, kar Vam ne bi bilo vsec, ker bi imeli drugacna pricakovanja, pa sem prepricana, da bi Vas moj uhancek posteno motil!
lp
Kmalu bom tudi jaz učiteljica, zato se mi zdi to zanimiva tema. Mislim, da ljudje preveč ocenjujejo ostale glede na zunanjost. Sama imam tattoo in uhanček v nosu, in sem motoristka. Na prakso sem hodila z motorjem in neka druga učiteljica je prišla do mene, da se ji zdim faca in da bi tudi ona imela motor. Vedno jo vidim na kakšnem motozboru. Drugače pa je zelo urejena in prijazna, zelo dobra učiteljica, kar sem imela priložnost videti. Sama si bom dala tudi uhan v jezik, in me prav nič ne briga kaj si mislijo drugi.
Ne bom rekla, da se pozvizgam na mnenja drugih, vendar pa ne dam tisto, kar mislijo ostali na prvo mesto. Zaposlena sem ze nekaj casa (brez uhancka) in na racun svoje mladosti in “brezskrbnega” zivljenja slisim marsikatero pikro. Vcasih se zasekiram, spet drugic stvari preslisim. Ce bi se prav vedno spuscala v to, kar o meni mislijo drugi, bi lahko znorela.
Bliza se prvi solski dan in prav gotovo bom pod drobnogledom starsev, kot lutka v izlozbi. Pa ga bom prezivela. Kljub svoji mladosti…:)…in “brezskrbnemu” zivljenju. Mogoce pa si cez mesec ali dva, ko si bodo ze ustvarili mnenje o meni dam uhancek celo v obrv.;)