Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pigmentacija

Pigmentacija

Ko sem bila drugič noseča(pred 6 leti) so se mi naredili fleki po obrazu. Probala sem že vse,kar obstaja v lekarni in spomladi se zmeraj začnem mazati po obrazu z zaščitnim faktorjem in ni haska. Tudi z limono sem probala,a fleki ostajo. Ima kdo kakšen nasvet?

žal ostane samo laser

Samo na laser ne. Stanje je bilo potem veliko slabše kot prej. Zaenkrat učinkovitega zdravila ali kreme za to ni, žal.

Jaz uporabljam posebej kremo za obraz s faktorjem 30, Sun mix – anti age in zaenkrat pomaga.

postopek dermamelan, na parmovi ga naredijo (enkrat je bil o tem prispevek na pop tv)
http://www.dcp.si/estetski-posegi/dermamelan-zdravljenje-hiperpigmentacij/
Ne vem pa še, kolikšna je cena, najbrž astronomska.

Dermamelan maska in krema bosta verjetno precej pomagali(če formula ni spremenjena) Če se boš po maski hudo lupila in bila rdeča par dni, potem verjetno bo efekt.Potem je pa še vzdrževanje s kremo(drago kot hudič). Ko prenehaš, se stanje spet poslabša. Jaz sem Dermamelan kupila na ebayu, dosti bolj ugodno in popolnoma nič se mi ni poznalo. Nobenega učinka! Jaz osebno sem obupala nad vsemi žavbami. Samo na denarnici se je poznalo:) Dejstvo je, da zdravila za to ni. Ponavadi je kratkotrajno izboljšanje, ko pa greš na sonce(kljub faktorju 60), so nastali pa še dodatni fleki. Pomaga popolno izogibanje sončnim žarkom. Eni pravijo, da lahko pomaga tudi zdrava prehrana, nič stresa itd. Jaz pri hrani precej grešim, pa na sonce grem tudi.
lp

Pikcaa, koliko si plačala na ebayu? Da si vsaj približno predstavljam. Za dcp ne poznam cene, v Angliji pa baje stane 500-700 funtov, če greš na kakšno kliniko.

http://www.expovala.com/
Tole je španska inter. stran. Klikneš peeling y dermocosmetica in poiščeš cosmelan ali dermamelan. Komplet z masko prodajajo samo zdravnikom in pride 266 evrov, to je res ugodno. Če poznaš kakšnega zdravnika, naj ti naroči. Pri dr. Planinšku mislim da pride zadeva čez 500 evrov. Itak ti pa samo masko gor namaže, nič takega. Tam imaš vsa navodila. Pa še to: cosmelan in dermamelan se skoraj ne razlikujeta v sestavi. Na ebayu sem videla ceno za Dermamelan kit približ. 500 dolarjev brez poštnine in carine.

Še nekaj sem našla na ebayu, če katero zanima:
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1313&_nkw=dermamelan&_sacat=See-All-Categories

Ker gre za kožo na obrazu, in ker vsak posameznik drugače reagira na katerokoli sestavino, bi vsekakor odločno odvsvetovala kakršnokoli mazanje s tako močnimi kremami ki “lupijo” kožo.

Imela sem to težavo, saj sem v prvem tromesečju bila že tako pigmentirana, kot da imam rok naslednji teden, do konca nosečnosti je bilo samo še slabše in prva poletja na morju so
bila obupna, saj sem imela dobesedno “črne” kose kože na obrazu…

Z leti (minilo je vsaj 5, 6 let) je bilo bolje, sedaj (14 let po porodu) se mi nič ne pozna več, sicer pa sem na soncu še vedno previdna, mažem obraz z visoko zaščitnimi kremami in nosim kape s šiltom…

Obišči (če že) nekaj dermatologov, ki ti bodo povedali kaj in kako, da bi sama na lastno pest nekaj detektivirala na internetu in kupovala za nekaj sto evrov kreme, to bi počela le in samo po predhodnem posvetu z odličnim strokovnim dermatologom!

Pa še to bi dodala!! Tudi odličnim dermatologom ne preveč zaupat. Vse sorte tretmaje ti bodo predlagali in to po hudih cenah. V bistvu ima predhodnica “ne svetujem” prav. Ne vem, če ima smisel karkoli si mazat na obraz. Zaenkrat zdravila ni, pa sem vse prečekirala, po dolgem in počez. Melasma je pač hormonska motnja, poleti bolj izrazita, pozimi pa precej obledi. Tudi nekatere kreme za sončenje so precej agresivne. Poizkusi najti kakšno, ki nima toliko kemikalij v sebi, kakšen faktor 30 bo dovolj(mogoče dr. Hauschka ali kaj podobnrga) Pa klobuk na glavo in brez sončenja obraza.Srečno!!

New Report

Close