Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pigmentacije na obrazu

pigmentacije na obrazu

Zaradi stiskanja in praskanja mozoljev imam pigmenten lise po obrazu – svelejše in temnejše že cca 20 let. Lani sem šla na diamantni piling, pa ni nič pomagalo. Imate kakšne izkušnje, kako to omiliti oziroma odstaniti.

Menda je pri tem precej učinkovit laser. Vsaj tako mi je rekel dermatolog.

Ena in edina rešitev je popolno izogibanje sončenju in pa uporaba kreme z zaščitnim vaktorjem ( ne klasična sončna temveč negovalna ) popolnoma vsak dan. Vse ostalo kpozmetika, terapije, tudi laser pomaga le toliko časa dokler ne greš na sonce…

Teoretično vse lepo in prav.In kako se v praksi popolnoma izogibaš sončenju?
Ker je nemogoče.
Vsakič , ko greš ven in sije sonce, je nemogoče, da se temu izogneš.Sigurno te obsveti s kakšne stran.
Jaz mam tudi pigmentacije.Hodim vsake dve leti na odstranitev s tekočim dušikom.Samoplačniško.

Laser.

Sem šla na laser, k najboljšemu dermatologu, ki ima res dobre aparature. TI odsvetujem. Mogoče imam par odtenkov svetlejšo polt, so se mi pa pojavile jamice. Dve jamici. In če mene vprašaš, je bolje in ceneje in bolj zdravo, da si pudraš. Meni je žal, da sem šla. Plačala sem 1200 eur. Totalno stran vržen denar.

Kot sem rekla se popolnoma izogibas soncenju ( t.j. lezanju na soncu ) in pa popolnoma vsak dan uporabljas kremo z SPF.
Zal v kombinaciji z soncenjem nobena stvar ni uspesna dolgorocno….

izogibat se soncu, če pa si že na soncu-zaščitna krema, meni je to pomagalo, sicer nisem nikoli zagorela, imam pa neprimerno lepšo kožo, se bližam 50-tim, tudi za zdravje in gube je to pametno

sama sem imela eno leto grozne pigmente madeže po obrazu…naslednje leto sem to rešila s sončno kremo…imam še nekaj malega, ampak tudi tega do drugega leta več ne bo, sem prepričana 🙂 samo izogibanje soncu, če gre (pri sončenju sem si prekrila obraz z brisačo npr.) in vsakodnevno mazanje s sončno kremo…rešitev 🙂

Kaj? 1200 evrov? Nenormalno!
Jaz dam 100 evrov , da mi odstrani pigmentacije,V 10 dneh se mi koža pozdravi, je še lepša .Mlajša.Ampak to delam samo na obrazu, kjer se koža najhitreje in najlepše obnavlja.

DOBER PUDER REŠI VSE TEŽAVE

kdaj pa kdaj že, drugače se pa te pigmentacije naredijo najprej majhne, potem pa se počasi zlijejo skupaj in nastanejo velike.
Od časa do časa je dobro, da jih odstranimo.da nismo vsi flekasti.

Jaz dam 100 evrov , da mi odstrani pigmentacije,V 10 dneh se mi koža pozdravi, je še lepša .Mlajša.Ampak to delam samo na obrazu, kjer se koža najhitreje in najlepše obnavlja.[/quote]

Kje pa si bila?? Pri dermatologu in katerem?

O kakšnih jamicah pa govoriš zgornja avtorica??

Jaz dam 100 evrov , da mi odstrani pigmentacije,V 10 dneh se mi koža pozdravi, je še lepša .Mlajša.Ampak to delam samo na obrazu, kjer se koža najhitreje in najlepše obnavlja.[/quote]

Kje pa si bila?? Pri dermatologu in katerem?

O kakšnih jamicah pa govoriš zgornja avtorica??[/quote]

Jaz sem bila pri eni privat, imela je lokal v Medvodah.Zdaj ga ima menda v Ljubljani v Šentvidu.

Tudi meni so se predlani poleti pojavili pigmentni madeži in to nad zgornjo ustnico. In noben puder ni zakril zadeve. Nato pa sem začela uporabljati kremo Eucerin proti madežem in res jih ni bilo več. Tudi obstoječi so izginili.

Kremo sem hotela sedaj ponovno kupiti, a v lekarni pravijo, da je ne delajo več. Sem jo pa zasledila v sletnih lekarnah. Ampak res sem jo uporabljala vsak dan. Poleti za na sonce, pozimi kot podlago za puder.

link:

>http://www.gofeminin.de/pflege/pigmentflecken-entfernen-d20780c274733.html

New Report

Close