Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pigmentni madeži po obrazu

Pigmentni madeži po obrazu

Zadnjih nekaj let je vse bolj očitna neprimerna pigmentacija moje kože na obrazu. Ne vem kaj vse je povod, najbrž so bile Diane35, pa druga hormonska nihanja, akne….

Moteče je, grdo je, pa še pod nos sem dobila vprašanje če sem noseča…

S čim naj se lotim te nadloge ?
pazim pri sončenju, uporabljam visok faktor, vendar …. prav vidi se kje so kritične točke, sploh čelo, s tem da med obrvmi se pa začne veliko belo področje. Ma kot en ”lisko” sem. Please help z nasveti.

Spraševala sem že po drogerijah, pa nič konkretnega ni… V lekarnah je šlo tudi vse dobro že iz prodaje (Krka je baje delala) ….. 🙁

Tudi jaz imam tako kožo.Jeseni ali zgodaj spomladi grem k eni gospe v Ljubljano in mi jih odstrani s

zamrznjenim dušikom.Potem mi nastanejo krastice,ki odpadejo.Po 10 dneh imam že lepo kožo.

Povedala mi je pa tudi,da sem temu pač podvržena,da se te male rjave pikice naredijo in združujejo

v večje,potem nastane lisa.

Bi mi lahko poveš kaj več, kolikokrat greš, te drago stane, kontakt …. Vem da moram nekaj ukreniti.

Kolikor vem so za te težave idealni laserji oz. laserske terapije, še bolj natačno lasersko odpravljanje pigmentnih nepravilnosti. Jaz sem bila na terapijah za žilne nepravilnosti in je po enem krogu, v 6 terapijah, precej boljše (50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} so izginile kapilare, rdečica je manjša, tako da grem lahko brez pudra ven, pa me nihče ne buli v te predele .-)), pore so se vidno zmanjšale). Najdi salon, kjer imajo kvaliteten laser, pa počakaj na kakšno ugodno ponudbo npr. na Kolektivi. Zdaj pa čas ni primeren za te posege.

Jaz grem ponavadi enkrat letno in me stane 100 evrov .Bom pogledala za kontakt.Lahko greš pa na laser.

TŠ 031 574 912

To je dermatolog v Ljubljani. Ordinacijo imajo pri BTC (jaz ti ne znam točno opisat, ker nisem iz LJ, tja me je peljala pa sorodnica).
Imajo lepo, novo ordinacijo, vrhunsko opremljeno in so zelo prijazni.

Meni so odstranili cel kup madežev in še nekaj mini bradavic po obrazu, vratu in dekolteju.
Z različno tehniko (to ocenijo oni) – nekaj z laserjem, nekaj z zamrzovanjem.
Z rezultatom sem izredno zadovoljna.

Naročijo te po telefonu – ko prideš, si takoj na vrsti. Z mano so se zamudili nekaj več kot eno uro. Plačala sem 125 eur.

LP

Nikar ne hodi v salon, jaz sem naredila to kozlarijo, imam še danes posledice.
Zaupaj se v roke izkušenemu zdravniku, ki obvlada laser. Poleg tega lahko upravlja z dosti močnejšimi laserji, kot kozmetičarke, včasih je potrebno uporabiti tudi več vrst laserjev, ne samo enega, da bo rezultat.
Kreme pa so stran metanje denarja. Pa ne čakaj predolgo, ker bo potem težje odstranit. Je pa res, da je najboljši čas za te posege od jeseni do spomladi, ko sonce še ni tako močno.

Zaupaj se v roke izkušenemu zdravniku, ki obvlada laser. Poleg tega lahko upravlja z dosti močnejšimi laserji, kot kozmetičarke, včasih je potrebno uporabiti tudi več vrst laserjev, ne samo enega, da bo rezultat.
Kreme pa so stran metanje denarja. Pa ne čakaj predolgo, ker bo potem težje odstranit. Je pa res, da je najboljši čas za te posege od jeseni do spomladi, ko sonce še ni tako močno.[/quote]

V kozmetičnem salonu imajo laserje, ki so po jakosti primerni za salone. Res je, da imajo v dermatoloških centrih boljše. Tako mi je povedala kozmetičarka. Pri njih moraš zato opraviti več terapij, v dermatoloških centrih manj. Ampak vseeno je cena sploh s kakšnim popustom nižja od cene postavljene v dermatoloških centrih.
Bila sem v enem dermatološkem centru in mi pristop ni bil všeč. Zato grem raje v kozmetični salon s prijazno kozmeitčarko, zaenkrat imam pozitivne izkušnje. Pri meni rezultati so, ne vem za kaj si ti šla in kakšne posledice imaš. Bi bilo dobro, da napišeš, da se uporabniki znamo orientirat.

Kreme pa so stran metanje denarja. Pa ne čakaj predolgo, ker bo potem težje odstranit. Je pa res, da je najboljši čas za te posege od jeseni do spomladi, ko sonce še ni tako močno.[/quote]

V kozmetičnem salonu imajo laserje, ki so po jakosti primerni za salone. Res je, da imajo v dermatoloških centrih boljše. Tako mi je povedala kozmetičarka. Pri njih moraš zato opraviti več terapij, v dermatoloških centrih manj. Ampak vseeno je cena sploh s kakšnim popustom nižja od cene postavljene v dermatoloških centrih.
Bila sem v enem dermatološkem centru in mi pristop ni bil všeč. Zato grem raje v kozmetični salon s prijazno kozmeitčarko, zaenkrat imam pozitivne izkušnje. Pri meni rezultati so, ne vem za kaj si ti šla in kakšne posledice imaš. Bi bilo dobro, da napišeš, da se uporabniki znamo orientirat.[/quote]

Saj je dosti člankov na to temo.
glej pa poglavje:
Laser v rokah kozmetičarke

ali pa:

Ob nepravilni uporabi lahko pride do opeklin, poškodb oči, edemov. Zdravnik tudi lahko prepozna ali gre za predrakavo kožno spremembo itd..
Ne ga srat, pa hodit h kozmetičarkam. Ene so dobile opekline že pri odstranjevanju dlak.
Ne vem, kakšna je razlika v ceni, samo ali je vredno, da potem lahko nosiš posledice celo življenje?

Nujno k zdravniku, oni so šolani za delo z laserji, kozmetičarkam jaz laserja sploh ne bi pustila uporabljat. To je približno tako kot če bi jaz naredila en šnel kurz in začela z laserjem ljudi zdravit. In če česa ne bi tvegala, je to poseg na obrazu. Tudi če je razlika v ceni, ga ni denarja, da mi ena kozmetičarka zafura obraz in potem ni več denarja. ki bi ga popravil.

poskusi z ognjičevo kremo

Kaj pa kakšne naravne metode? Moj pristop: imam precej svetlo kožo in na sonce ne grem brez zaščitnega faktorja, brez kape s šiltom in se nadpovprečno dobro obnese ta navada. Nekoč sem na spletu naletela na zanimiv naravni recept, neke vrste masko za posvetlitev/odstranitev pigmentnih madežev:
5 žlic kokosovega mleka
4 žlice vode vrtnice
2 žlici kurkume
1 žlico limoninega soda.
Sestavine premešaš in namažeš na čisti obraz, po dobri uri ali dveh spereš z mlačno vodo iz obraza. Postopek se naj prakticira od 1 do 3 tednov; odvisno od intenzivnosti zabarvanosti.

Mimogrede, kreme ki bi naj kožo posvetlile oz nas odrešile raznih temnih lis na koži, so večinoma v smeti vržen denar, da ne rečem da so celo škodljive, saj tanjšajo kožo oz jo naredijo še bolj občutljivo na UV žarke. Za res dobro zaščito pred soncem, poskrbi tudi puder (ki pa ima žal tudi nekaj -). Z laserjem se ni za igrati, nekaterim se vname koža in ta potem ni nikoli več takšna kot prej. Pa tiste, ki opažate madeže tudi ko ni sonca, dajte si preveriti hormonsko sliko pa nikar ne se ne futrajte s KT!

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Jaz pa uporabljam francosko kremo oziroma je koncentriran gel pa mi pigmentne lise pridno bledijo, sploh okoli ust. Se jo pa dobi tudi pri nas na http://pege.si 1 tubo imam za slaba 2 meseca.

Se strinjam, sam ne v kozmetični salon. Nujno k dermatologu

Bila sem pri dermatologu, ki ima zelo dobre laserje. Mislim, da sem bila 4 x zaporedemoa in skoraj nič ni bilo bolje. Drago je pa bilo kot satan. En obisk 300 eur.

Meni je pomagala krema Smrekovit. Sem se mazala z njo, ker mi je zmanjkalo moje kreme in stranski ucinek je bil bledenje pigmentnih madezev. Cena je cca.10eur. Ni nek denar, ce ti bo pomagala.
Sem pa prej probala cuda ene kozmetike za odstranjevanje teh madezev. Za laser pa nikoli nisem bila dovolj pogumna.

Najboljše je Laser.

Zeloooo pomaga.

New Report

Close