Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pik ose, kdaj k zdraviku?

pik ose, kdaj k zdraviku?

Sina je včeraj pičla osa. In vedno bolj mu zateka roka.
Najprej je imel samo okrog pika, zjutraj dva prsta, do členkov, sedaj že do zapestja.

Hladimo. Ali ima kdo izkušnje, ali bi mogli iti k zdravniku?

Pojdite do zdravnika, predvidevam, da boste dobili kak Claritin ali pa Histazol proti alergični reakciji. Če imate doma, pa naj sin kar vzame.

Aja, še to – takoj po piku se hladi čebelji pik, osji strup je termolabilen, zato pomaga segrevanje pičenega dela!

meni se je tako zgodilo, da mi je po tednu dni od pika začela se pojavljati iz mesta pika na mrstu na nogi rdečisa, srbenje in oteklina…šla k zdravniku….dobila kao nekaj proti alergiji – čeprav nisem alergična…seveda nič ni pomagalo…
je šlo za zastrupitev – ugotovil potem dežurni po pregledu krvi…dobila antibiotike. in je bilo ok…

tako,da jaz bi na vašem mestu kar šla takoj k zdravniku

Bo treba očitno do zdravnika. Poglejte na mesto pika, če ni še kaj ostalo v koži. Meni je nekajkrat in sem vedno dobila otekline. Zdaj čim prej po piku z razkuženo šivanko malo pobezam po piku in steče ven tekočina, sluz, karkoli je že … Nazadnje mi tako niblo treba nikamor.

Claritin dobiš v lekarni brez recepta, tudi v dežurni ambulanti ti ga bodo prodali.
To bi kot ukrep predpisal tudi zdravnik.

Jaz bi bila recimo že čez eno uro po piku na urgenci – ker sem pač alergična na pike čebel, os itd.

Enkrat sem prebrala, da daš zmočen aspirin na mesto pika, ampak ne vem če velja čez nekaj časa. Sicer Claritine in pa kakšen kalcij predvem pa do zdravnika.

Če gre za zastrupitev, ne bo noben Claritin pomagal. Histazola pa že itak ne predpisujejo več, ker ima preveč stranskih učinkov.
Torej, pot pod noge in k zdravniku!

Hvala za odgovore!

Dala sem Claritin, vendar se je oteklina naprej širila. Tako sta z možem sedaj pri zdravniku.

Oteklina se mora zacet zmanjsevat v 48 urah. Na zacetku pa das antihistaminik, Kar nekaj jih dobis tudi brez recepta v lekarni.

New Report

Close