Pika – kam jo postaviti?
Pozdravljeni,
imamo fotografijo, ob njej pa opis, kaj prikazuje, na koncu je naveden vir fotografije. Zanima me, kam se postavi ločila (in kako je z velikimi začetnicami)?
Primer:
Pri sivki so zdravilni cvetovi, listi in vsa cvetoča zel. Najbogatejše s sivkinim oljem je cvetje, tik preden se odpre. (Fotografija je iz arhiva xy.)
ali:
Kamilica je enoletnica, zraste od 20 do 50 cm visoko. Njeno steblo je močno razvejano. Cvetovi so v koških in so značilne rumene barve. (Foto: xy.)
Ali so pike pravilno postavljene oz. ali je navedba vira pravilna? Ali je pravilno tako:
Pri sivki so zdravilni cvetovi, listi in vsa cvetoča zel. Najbogatejše s sivkinim oljem je cvetje, tik preden se odpre (fotografija je iz arhiva xy).
ali:
Kamilica je enoletnica, zraste od 20 do 50 cm visoko. Njeno steblo je močno razvejano. Cvetovi so v koških in so značilne rumene barve (foto: xy).
Najlepša hvala za odgovor!
Olga
Po mojem mnenju so vsi zapisi ustrezni, gre preprosto za dva načina zapisa, pomembno je le, da se en način uporablja v celotnem pisanju. Pri virih sem malo popravila in popravke označila. Premislila bi tudi o možnosti foto/fotografija, svetujem, da se beseda izpiše.
Pri sivki so zdravilni cvetovi, listi in vsa cvetoča zel. Najbogatejše s sivkinim oljem je cvetje, tik preden se odpre. (Fotografija je iz arhiva x y.)
Kamilica je enoletnica, zraste od 20 do 50 cm visoko. Njeno steblo je močno razvejano. Cvetovi so v koških in so značilne rumene barve. (Foto: x y)
Pri sivki so zdravilni cvetovi, listi in vsa cvetoča zel. Najbogatejše s sivkinim oljem je cvetje, tik preden se odpre (fotografija je iz arhiva x y).
Kamilica je enoletnica, zraste od 20 do 50 cm visoko. Njeno steblo je močno razvejano. Cvetovi so v koških in so značilne rumene barve (foto: x y).