Pika kartice
Ali mi lahko nekdo razloži kako je s temi karticami?
Hotela sem kartico, s katero ne bi plačevala , temveč bi samo nabirala
pike in koristila občasne popuste. V petek sem tako dobila zeleno pika kartico, ki je plačilna. Zdaj moram na blagajni posebej povedati, da plačam takoj in to mora biti obvezno gotovina.Pa še podpisat moram en listek.
Tole mi ne gre čisto v račun. Se pravi,da ne morem plačati z bančno kartico ali pa z Eurocardom – šteje samo gotovina.
A to drži ali sem jaz kaj spregledala ?
Ja, točno tako. Šteje le gotovina in prej moraš povedati, da plačaš z gotovino in bi rada le pike.
To pa zato, ker ima Mercator svojo kreditno kartico ( zeleno ali zlato Piko ) in od te ne plačuje provizije kot od ostalih.
Tako bi ti v primeru, da bi plačevala na evro ali BA, dobila nagrado ( pike ) pa še provizijo bi morali odvajat od tega zneska.
je že logika, da je tako ni kaj. In taka pravila, ki se jih pač moramo(jo) vsi držat.
Lp
ZELENA pika kartica je plačilna – z njo poravnaš obveznosti enkrat mesečno. MODRA pika kartica pa je gotovinska – lahko plačuješ samo z gotovino, s karticami pa žal ne. Z obema pa nabiraš pike z- a vsakih tisoč tolarjev dobiš 1 piko. Obračunska obdobja so na pol leta, takrat lahko vnovčiš zbrane pike.
Več preberi na:
> Hotela sem kartico, s katero ne bi plačevala , temveč bi samo nabirala
To je MODRA. Vendar velja samo gotovina.
ZELENA je plačilna z odlogom, lahko pa tudi samo pike zbiraš in plačuješ z gotovino.
Podpisat tisti listek moraš pa pri obeh. Če pa plačaš z bančno ali katero drugo kartico, pa pik NE dobiš.
V bistvu moraš z gotovino plačevati pri kateri koli kartici (če ne plačaš ravno s toisto kartico), tudi če bi navadno modro, ki služi samo zbiranju pik – tudi pri tej modri ne moreš plačevati z BA kartico.
Ne razumem pa (in pravzaprav tudi ni moja stvar), kaj te muči. Če imaš namen plačati z BA kartico, je pravzaprav vseeno, če plačaš z gotovino. Če imaš namen plačati s plačilno kartico, je pravzaprav vseeno, če plačaš z zeleno piko. Razen seveda če si imela nam plačevati s kreditno kartico.
Ne želim soliti pameti, vendar se mi zdi ta zelena kartica super in ne vem, zakaj bi počivala v denarnici? Z zeleno kartico plačaš vse nakupe tistega meseca na določen dan v mesecu, lahko preko položnice/trajnika. Mi pačujemo 28. v mesecu prek trajnika, stroški so minimalni, Mercator pa domov pošlje obračun vseh nakupov, da lahko kontroliraš. Večkrat se zgodi tudi, da se nakup tega meseca zamakne v naslednjega – plačaš šele naslednji mesec. Dobiš tudi pike, možnost obročnih odplačil, popustov,…
Na vsakih 90 pik imaš zastonj nakup v višini 2700 sit, na vsakih zbranih 200 pik pa 10.000 sit.
Vsaj mislim, da se zneski niso spremenili pred kratkm.
Pa ravno včeraj sem kupila nekaj majčk v Modiani in je bil za imetnike pika kartice še dodatni 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust poleg tistega 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, tako, da sem bila čisto zadovoljna z nakupom.
Pike dobiš tudi pri nakupu v dzs-ju. Oz. lahko plačaš tudi s pikami.
Glede plačila položnice ob koncu meseca – če plačaš na blagajni Mercatorja, je provizija 0{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
In če primerjam cene Merkatorja in TUša (te trgovine imamo mi v našem mestu) ni bistvenih razlik.