Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pika kartice

Pika kartice

Ali mi lahko nekdo razloži kako je s temi karticami?
Hotela sem kartico, s katero ne bi plačevala , temveč bi samo nabirala
pike in koristila občasne popuste. V petek sem tako dobila zeleno pika kartico, ki je plačilna. Zdaj moram na blagajni posebej povedati, da plačam takoj in to mora biti obvezno gotovina.Pa še podpisat moram en listek.
Tole mi ne gre čisto v račun. Se pravi,da ne morem plačati z bančno kartico ali pa z Eurocardom – šteje samo gotovina.

A to drži ali sem jaz kaj spregledala ?

Ja, točno tako. Šteje le gotovina in prej moraš povedati, da plačaš z gotovino in bi rada le pike.
To pa zato, ker ima Mercator svojo kreditno kartico ( zeleno ali zlato Piko ) in od te ne plačuje provizije kot od ostalih.
Tako bi ti v primeru, da bi plačevala na evro ali BA, dobila nagrado ( pike ) pa še provizijo bi morali odvajat od tega zneska.
je že logika, da je tako ni kaj. In taka pravila, ki se jih pač moramo(jo) vsi držat.
Lp

Nič nisi spregledala.

Če uporabiš Piko – ne moreš uporabiti nobene druge akrtice, kar pomeni, da moraš plačevati z gotovino, oziroma plačaš po računu (zelena Pika).

Čisto prav si razumela!

ZELENA pika kartica je plačilna – z njo poravnaš obveznosti enkrat mesečno. MODRA pika kartica pa je gotovinska – lahko plačuješ samo z gotovino, s karticami pa žal ne. Z obema pa nabiraš pike z- a vsakih tisoč tolarjev dobiš 1 piko. Obračunska obdobja so na pol leta, takrat lahko vnovčiš zbrane pike.

Več preberi na:

ZELENA je plačilna a lahko z njo nabiraš tudi le pike in jo tako uporabljaš lahko enako kot MODRO, medtem ko z MODRO NE moreš plačevati ( tako kot z zeleno )
ZELENA NI le plačilna!!!! JA?
LP

> Hotela sem kartico, s katero ne bi plačevala , temveč bi samo nabirala
To je MODRA. Vendar velja samo gotovina.

ZELENA je plačilna z odlogom, lahko pa tudi samo pike zbiraš in plačuješ z gotovino.

Podpisat tisti listek moraš pa pri obeh. Če pa plačaš z bančno ali katero drugo kartico, pa pik NE dobiš.

Takole so tudi meni razložili, ja. Da naj kar vzamem zeleno, pa potem povem na blagajni, da samo nabiram pike. Nisem pa vedela,da moram potem plačat z gotovino.

Hvala vsem , zdaj mi je jasno. Bo kartica kar lepo počivala v denarnici –
samo za popuste jo bom uporabljala, če bo prilika.

V bistvu moraš z gotovino plačevati pri kateri koli kartici (če ne plačaš ravno s toisto kartico), tudi če bi navadno modro, ki služi samo zbiranju pik – tudi pri tej modri ne moreš plačevati z BA kartico.

Ne razumem pa (in pravzaprav tudi ni moja stvar), kaj te muči. Če imaš namen plačati z BA kartico, je pravzaprav vseeno, če plačaš z gotovino. Če imaš namen plačati s plačilno kartico, je pravzaprav vseeno, če plačaš z zeleno piko. Razen seveda če si imela nam plačevati s kreditno kartico.

pri modri kartici in treba nič podpisati!!!!!!!!!!!!!

Kakšen pa je namen zlate?

Ne želim soliti pameti, vendar se mi zdi ta zelena kartica super in ne vem, zakaj bi počivala v denarnici? Z zeleno kartico plačaš vse nakupe tistega meseca na določen dan v mesecu, lahko preko položnice/trajnika. Mi pačujemo 28. v mesecu prek trajnika, stroški so minimalni, Mercator pa domov pošlje obračun vseh nakupov, da lahko kontroliraš. Večkrat se zgodi tudi, da se nakup tega meseca zamakne v naslednjega – plačaš šele naslednji mesec. Dobiš tudi pike, možnost obročnih odplačil, popustov,…

Kako si lahko dobila zeleno kartico? Saj je ja treba izpolnit malo morje podatkov in še potrditi v službi?

Jaz imam modro, pa jo zaenkrat niti ne rabim, ker se izogibam Merkatorja (predrag zame).

zlato dobiš, če v enem obračunskem obdobju (pol leta) nakupiš za 800 pik…

V ta namen imam Eurocard.Pa trajnik je predrag.

Razumem, mi nimamo Eurocarda ali druge kreditne kartice, le navadne plačilne, ker se nam zdijo stroški za take kartice zelo visoki – vsaj pri naši banki, stroški trajnika pa so le 30 sit na plačilo posam. računa. Lep pozdrav!

Na naši banki je trajnik za Eurocard 35 sit,za Piko pa 100 sit.
Pa z Eurocardom ni nobenih drugih stroškov.

Lep pozdrav tudi tebi, čeprav je tole vreme prej jesensko kot poletno.

Koliko pa se na modri piki mora zbrati pik, da dobiš kaj popusta?

Na vsakih 90 pik imaš zastonj nakup v višini 2700 sit, na vsakih zbranih 200 pik pa 10.000 sit.
Vsaj mislim, da se zneski niso spremenili pred kratkm.

Pa ravno včeraj sem kupila nekaj majčk v Modiani in je bil za imetnike pika kartice še dodatni 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust poleg tistega 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, tako, da sem bila čisto zadovoljna z nakupom.

hvala! A te pike se morajo nabrat v šestih mesecih?

Pike dobiš tudi pri nakupu v dzs-ju. Oz. lahko plačaš tudi s pikami.

Glede plačila položnice ob koncu meseca – če plačaš na blagajni Mercatorja, je provizija 0{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

In če primerjam cene Merkatorja in TUša (te trgovine imamo mi v našem mestu) ni bistvenih razlik.

Mislim da za 250 pik in ne za 200.

Ampak s piko zbiraš pike in v pol leta se jih kar nabere. Če jih imaš 600, dobiš bon za 30.000 SIT. Po moje se splača tisto malo dražjo provizijo plačat.

Živi in pusti živeti

Kupuješ lahko v Modiani, parfumerijah Butique, Intersportu, pa gradbeni material, belo tehniko… Že samo s hrano se v 6 mesecih nabere precej, če kupiš še kaj drugega zraven pa sploh.

Živi in pusti živeti

V Maximarketu tudi velja.

Pri vstopu v Postonjsko jamo tudi.

New Report

Close