Pike itd.
A dejansko kaj profitirate tisti, ki uporabljate mercator pike, sparplus bonuse itd.??? Meni se samozdi, da je to en tricky zadeva. V trgovino greš samo zato takrat, ker so npr. dvojne pike – kot danes v mercatorju.Potem pa še 100 drugih stvari nabaviš za zraven ki so ti čisto nepotrebne. A ni tako? Pa ta knjižica ugodnosti od mercatorja kije od petka naprej….. najbolje da sem sedaj vsak dan v mercatorju, res da za tisti izdelek nekaj prihranim,bompa ziher še nekaj zraven kupila. No….dobro nas obračajo.
Pike dobim pri nakupih v Mercatorju, DZS, Intersport, pri točenju goriva v Maxen.
Malo pogledam na dvojne pike in takrat kupim kar potrebujem, kupujem kar je v akciji in tako se mi jih kar nekaj nabere.
Trenutno dobiš +2 piki npr. pri sadnem jogurtu MU, ki je znižan na 0,40€ in še pri nekaterih artiklih.
No, to so seveda marketinški triki, od tebe je pa odvisno, ali vedno nasedeš vsem akcijam ali nakupuješ z glavo.
Če recimo opraviš en velik nakup v Mercatorju na teden ali dva, je danes dobra prilika, da s tem pokasiraš dvojne pike. Če greš pa zdaj na silo tja in kar nekaj kupuješ samo zavoljo pik, pa to verjetno ni dobra ideja oziroma greš v svoj minus, ker nabaviš tudi marsikaj, kar sploh ne rabiš.
Isto je z drugimi akcijami in ugodnostmi. Če je v akciji kaj, kar tudi sicer kupim in uporabljam, potem takrat nabavim malo več (npr. olje koruznih kalčkov ipd.). Ne bom pa samo zaradi akcije kupila neko olje, ki ga nikoli ne uporabljam.
Tudi jaz porabim pike, popuste, kupončke … kar pač je. Ampak kupujem tisto, kar potrebujem. Danes glih samo zaradi dvojnih pik ne grem v M, bi se pa splačalo, če bi kupovala kakšno večjo stvar (nrp. gospodinjski aparat, TV ipd.).
Imam sreči, da imam Tuš in M npr. čisto blizu in meni ni težko iti po samo eno dražjo stvar, ko je 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta. Tudi sicer sem glede nakupovanja kar disciplinirana, da ne kupujem nepotrebnih stvari.