Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Piknik bo- kakšna ideja še?

Piknik bo- kakšna ideja še?

Pozdravljeni!
Tukaj vas je tudi veliko izkušenih kuharic ane 🙂
Da mi malo svetujete- v soboto bova z mojim pripravila piknik (zunaj pred hišo, tako da ni nekih omejitev) in sva mislila speči čevapčiče, ražnjiče, ribe, zelenjava na žaru (paprike, bučke, melancani).
Malo razmišljam kaj bi dala za razne priloge, mislila sem na testeninsko solato, paradižnikovo solato, tzatziki za zraven pečenja, kakšen sir za žar.
Bi bile zadovoljne gostje, ali kaj bi si še poželeli?

Me zanima a lahko naredim testenisko solato zvečer, za naslednji dan popoldne (če ne me bo basalo ker bom še v službi dopoldne)?

Kaj pa sladkega lahko naredim, tako da bi naredila vsaj en dan, če ne celo 2 prej? Kokosove kroglice pa kakšno rolado sem mislila…

No dajte še ve kak predlog, prosim 🙂

Aja nas bo pa 15, sami odrasli!

Joj sem zguba-
kaj pa se postreže oz. naj bo na mizi na začetku, ko gostje prihajajo pa meso še ni pečeno…? razen aperitiva seveda 😀
Se vidi da prvič organiziram piknik ane? 🙂 pa kot da še nikoli ne bi bila na nobenemu, pa pozabim kako je bilo..

Jedilnik je čisto OK, testeninsko solato lahko narediš zvečer in jo shrani na hladnem.
Pripravi še kaj sladkega (kakšno pecivo in sadje)
Za dobrodošlico poleg aperitiva lahko tudi kakšna sadna nabodala in kakšni mini kanapejčki ali pa pecivo, da bodo lažje počakali “pečenje”

Jaz v tvojem primeru ne bi tok stvari dala na mizo ker se itak tok ne poje dela imaš pa kar veliko. Moj predlog; ko pridejo gostje ponudis aperitiv in pecivo, cvapčiči, hrenovke so hitro pecene, v pečici bi spekla poleg krompirja še piščanca od solat pa pečene paprike iz kozarca, malo paradajza, malo čebule, ajver in zenf in to je to. Za cca 15 ljudi rabiš; 2kg čvapov, 5 parov hrenovk in 1 celega piščanca, 2kg krompirja, 1kg paradižnika, 1kg čebule, 1 kozarec vlozenih paprik, ajver, zenf

Tole je bolj kot ne dovolj.
Samo jaz bi krompir spustila pa piščanca tud na žaru pekla.
Pa še več zelenjave – popečene bučke, melancane, mogoče narediš zelenjavna nabodala in jih popečeš na žaru.
Za začetek pa mal slanega peciva: listnato testo razvaljaš, narežeš na poljubne oblike, potreseš s sezamom, makom, sirom, grobo soljo, trakove listnatega testa zviješ s trakovi pršuta (kot kito) in podobnp… in spečeš. Seveda komot dan prej.

Čisto dovolj se mi zdi. Mogoče bi naredila krompirjevo solato (že večer prej). Paše praktično k vsem mesu.
Na koncu lahko postrežeš tudi sadno kupo. Narediš jo lahko zjutraj in postaviš v hladilnik.
Zraven aperitiva pa kakšno drobno slano pecivo. Lahko ga kupiš.

Se strinjam, da idej je res veliko. Vendar več stvari boš prgipravila, manj časa boš imela za klepet in druženje. Zato jaz veliko stvari spečem v pečici ker ni nobenega dela in da preveč ne obremenjujem moža za žarom in da se rajši posvetiva obiskom kot strežbi.

New Report

Close