Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PIKNIK: Koliko mesa po osebi?

PIKNIK: Koliko mesa po osebi?

Ker pripravljamo večji piknik, me zanima, koliko mesa, zelenjave, kruha… moram nabaviti? Povabljenih je okoli 30 ljudi.
Hvala za vaše nasvete!

Tudi jaz bom v kratkem imela piknik za cca. 30 ljudi.
Meso računam približno 500g po osebi (sem enkrat nekje prebrala, da tako naj bi se računalo), s tem da otrok ne štejem. Glede kruha sem še malo v dilemi.
Zelenjavo bom tudi kar “od oka” nabavila.

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Ta problem sem imela jaz v soboto. Na koncu je bilo takole:

za 15 ljudi smo porabili:

-3kg kruha (je res, da so vsi bolj “mesarji”)
-8 kg paradižnika
-2.5 kg paprike
-0.5kg nove čebule
-4 kg čevapčičev
-5 kg ražnjičev

Upam, da sem bila kaj v pomoč, je pa res, da količina variira glede na naravo človeka :)))

lp,bina

mi smo imeli piknik za 60 ljudi otrok se ne šteje
količine so naslednje
30 dag mesa po osebi
30 dag zelenjave
4 kom piva
1l brezalkoholne
30 dag kruha

pojedli in popili smo vse, le 4 štruce kruha so ostale ti povem, da je tale izračun perfekten!!

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je 1/2 kg mesa na osebo preveč, razen če so neki orng mesojedci ali pa če bo piknik trajal toliko časa, da boste vmes zopet postali lačni.

Če kupiš meso, ki ima še kosti se pravi piščančja bedrca ali kotlete, potem računaj kar 0.5kg na osebo!!

Ja, pri nas bo res tako, da bomo verjetno začeli okoli 11h in bo takoj že 1. obrok – kosilo, kasneje pa bo prav gotovo kdo še lačen, ker računam da bo trajalo do večera in bo marsikdo še jedel 2. obrok.
Ker se bomo cel dan tudi šli razne športne igre (nogomet, košarka, badmiton, odbojka) se bo verjetno zato tudi več spilo in zato tudi pijače računam malo več. Bolje, da ostane, kot da mi zmanjka :-))

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Če bodo še solate kot priloga, potem je definitivno 0,5 kg na osebo preveč.

Pri nas je na pikniku 20 oseb (odrasli + otroci), pa porabimo 4 kg kruha (polnozrnat, bel, črn, koruzen), 7 kg mesa (mešano: kotleti, čevapčiči, hrenavke, piščanec), paprika 1 kg, paradižnik 1 kg in čebula 3 večje, zraven tega pa imamo še posodo francoske solate , krompirjeve solate in nekaj pečenih paprik v solati – vse po cca 1,5 kg. Velikokrat še nekaj hrane ostane, pa jemo in se mastimo 2x na dan.

Želim vam lepo vreme!

lp

V kampu pečejo na žaru različno meso. Lastnik je povedal, sa računa 0,5 kg mesa/osebo, če je vmes perutnina, odojek, oziroma so tudi kost. Sicet 40 dag/osebo.

1,5 kg kruha na 5 oseb.

To pitrjujem. Tudi foma, ko pečemo, računam tako. Cel prašičji vrat, ki ima vsaj 3 kg,  kot pečenka je za 1 kosilo za 7 ljudi.

New Report

Close