Piknik poroka – Ambient hotel
Poroka moje sestrične je bila zastavljena tako, da smo po slovesnosti odšli na piknik prostor v Ambient hotel v Domžale. Bilo je zelo sveže, sproščeno in lepo ozračje na prostem ob rečici. Hrana je bila zelo okusna in pogostitev brez problemov.
Imam pa probleme z odločitvijo med piknik poroko in tradicionalno poroko. Kaj svetujete, kakšne so izkušnje in prenosti ter slabosti, ki jih vidite vi?
Vesela bom vsakega mnenja, ki mi bo pomagal pri odločitvi.
priznam, da ne bom objektivna, ker je poroka na prostem, lahko tudi s piknikom, meni tako zelo všeč, da lahko o tem povem le najlepše…
Poletno vzdušje, vsi so sproščeni, klepetajo, plešejo, če želi kdo prižgati cigareto, ni izoliran od drugih (pri gostijah v gostilni se rado zgodi, da je polovica ljudi potem pred vrati na čiku), čudovita atmosfera s kakšnimi vrtnimi ognji ali čim podobnim… Otroci se čez dan krasno zamotijo na kakšnih igralih ali se lovijo, skrivajo…
Zame ni boljšega. Edini minus vidim v tem, da se zvečer rado shladi in je pametno goste opozoriti, da imajo s sabo kaj za (pre)obleč.
Zabava v gostilni mi nikakor ne diši. Mogoče le v primeru, da dasta veliko na kakšen pravi slowfood ali kaj podobnega. Pa mogoče je gostinska pogostitev kdaj cenejša, odvisno od lokacije verjetno…
definitivno zunaj pa naj bo to piknik ali pa orng zaraba z cateringom. gostilne meni ne dišijo iz istih razlogov kot jih je že joj, navedla vsi lahko v miru prižgejo cigaret, otroci se igrajo – če so seveda kaka igrala v bližini sam tut te kake manjše lahk od doma prnesejo in ni problem. ker kolega sta mela en mesc nazaj pa v gostilni, po vrhu brez klime, 85 folka se nas je gnetlo v malem prostoru, vroče za pop…, pol folka je blo itak skos zuni al na čiku al na zraku ker notr tut dihat nisi mogu, tko da prej naročiš kake dolge rokave sabo vzet pa je problem rešen.
Midva sva se poročila na Lj-gradu in od tam smo imeli slavje naprej v Ambient hotelu, vse ok, kot celoten ambient in strežba, ter hrana tudi, ampak, kar se glasbe tiče, pa totalno mimo. Niso pustili ansambla in smo se nekako dogovorili za glasbo preko zvočnikov, ampak so to glasbo vsi svatje preglasili, bolj naglas pa niso pustili, tako, da z moje strani, je to pod kritiko. In za tiste, ki si ne želijo mrtvega vzdušja na poroki, naj ne gredo tja.