Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka piknik-poroka

piknik-poroka

Kolegica iz otroštva se bo poročila čez 2 tedna. Poroka bo samo za ožje družinske člane. Danes sm dobila vabilo na piknik, ki bo čez en teden. Je pa stvar takšna, da se z njo sploh več ne družim kot včasih, mogoče sva se dobile na pijači trikrat v petih letih, to pa zato, ker nima nikoli časa za prijatelje, vedno je s fantom in je na ta račun izgubila že kar nekaj kolegic. Ali bi se vi na mojem mestu udeležili piknika? Če ja, kaj ji kupiti za darilo?

jaz se nisem..

Jaz se ne bi, ker sta itak samo kolegici, niti prijateljici, pa še stikov nimata kakih posebnih več. Spomnila se je nate zato, ker rabi čimveč ljudi, ki bi ji prinesli denar. Vse te ohceti in pikniki so samo nabiranje denarja, nič drugega. Takrat se spomniš vseh živih, tudi če z njimi nimaš nič. Sploh je pa piknik ena cenejša varianta, denar je pa isti in se jim izplača vabiti. Drugače se pa ne spomni nate, nima časa. Jaz pa zdaj ne bi imela časa, “ker me ne bi bilo takrat doma”, pa še najmanj 50 € bi prihranila. Jaz vem, da ne bi šla niti slučajno. Za bedaka se ne pustim imeti.

pa saj če se bosta poročila, sta že nekaj časa skupaj… še malo, pa bo spet imela čas za kolegice, pa še malo, pa bo čas še za vse ostalo 🙂

Jaz ne bi šla. Prijateljstvo je bilo in prošlo. Zdaj so drugi časi, drugi prijatelji.

Samo je pa nekaj res. Ko začne par skupaj hoditi, počasi izgubljata vsak svoje prijatelje. Pride do katastrofe, ko gre par narazen.

Tako da, ni lepo, da se je sedaj spomnila nate le za to, ker rabi materialno injekcijo.

Najprej bi razmislila, če bi se na povabilo odzvala tudi, če to ne bi bil poročni piknik. Če bi bil odgovor da, bi šla. Denar za darilo pa bi dala v kak dober namen, za starejše, otroke, rdeče noske, itd…dala bi ji samo čestitko, na kateri bi pisalo, kam je šel denar.

A ti si na tak način denar služila? Si malo bolna v glavo?
Mislim, da, če ima stvar en teden pred poroko, to bolj pomeni, da ima dekliščino. Tisti čas pač preživiš rad s tistimi, ki so ti v tem času veliko pomenili!
Moje mnenje, če sta kdaj bili prijateljici, ti je kaj pomenila in ti njej, se tega udeleži! Mislim, da tudi tistih nekaj € ne bo povzročilo tvojega propada! Boš pa se dobro počutila, ker verjemi, da trenutno zelo “premleva” svojo mladost in v tem si tudi ti!!!!

Pa ste le ene, saj ne vem kaj naj rečem? A mislite, da ste vse vabljene samo zaradi denarja? A se vam svet vrti resnično samo okoli denarja? A tudi dihate zaradi denarja???? Se ne morete postaviti v kožo te, ki se poslavlja od enega obdobja svojega življenja???? A, ko pa fant naredi fantovščino, pa ni nič narobe? Tudi se spomni vseh živih, ki so mu prekrižali pot, od sošportnikov, do sodelavcev,, vseh, ki so žurali skupaj….ne, pri vas MONAh je problem ženska, ker vsaka vse rihta samo na račun denarja! Razmislite!

Jaz bi se vsekakor udeležila. Pride obdobje v življenju, ko pač ne iz tega ali onega razloga ne moreš imeti dovolj časa za prijatelje, ko so druge stvari bolj pomembne. Pravi prijatelji in tudi kolegi bodo to razumeli. Dekle najbrž prireja piknik za prijatelje, ki ji nekaj pomenijo in da ob zaključku nekega pomembnega (samskega) obdobja le-te tudi pogosti. Ne vidim nekega zaslužkarstva v tem, no. Pojdi, imej se lepo, nesi kakšno majhno darilce in ne pozabi na prijatelje, ki so tudi tebi polepšali neko življenjsko obdobje.

Jaz imam v življenju nekaj meni zelo dragih oseb, katere pa ne vidim ravno pogosto, čeprav ne živimo tako zelo daleč. Ohranjamo stike z rojstnodnevnimi čestitkami, kdaj kaj po mailu in po FB (hvala ti Mark Zuckerberg).
Takim osebam bi se vedno odzvala na povabilo, ker jih imam rada. Ostalim pa verjetno ne.

A ti si na tak način denar služila? Si malo bolna v glavo?
Mislim, da, če ima stvar en teden pred poroko, to bolj pomeni, da ima dekliščino. Tisti čas pač preživiš rad s tistimi, ki so ti v tem času veliko pomenili!
Moje mnenje, če sta kdaj bili prijateljici, ti je kaj pomenila in ti njej, se tega udeleži! Mislim, da tudi tistih nekaj € ne bo povzročilo tvojega propada! Boš pa se dobro počutila, ker verjemi, da trenutno zelo “premleva” svojo mladost in v tem si tudi ti!!!!
Se podpišemm in dodam kot je že ena omenila, jaz bi se udeležila. Poti v življenju se razidejo in to ne pomeni da smo se skregali ali da je kaj narobe. Nekdo dobi partnerja, drugi otroke tretji zida hišo in časa ni več. Ko se zadevice umirijo pa spet nekako najdemo pot en do drugega. In mislim, da s tem ni nič narobe.
Morda je to spet priložnost, da najdeta skupno pot.

Pa ste le ene, saj ne vem kaj naj rečem? A mislite, da ste vse vabljene samo zaradi denarja? A se vam svet vrti resnično samo okoli denarja? A tudi dihate zaradi denarja???? Se ne morete postaviti v kožo te, ki se poslavlja od enega obdobja svojega življenja???? A, ko pa fant naredi fantovščino, pa ni nič narobe? Tudi se spomni vseh živih, ki so mu prekrižali pot, od sošportnikov, do sodelavcev,, vseh, ki so žurali skupaj….ne, pri vas MONAh je problem ženska, ker vsaka vse rihta samo na račun denarja! Razmislite![/quote]

V bistvu bo fantovščina in dekliščina skupaj. Dobro, hvala za nasvete, bom premislila…

Jaz od 80-90 gostov, ki je bilo povabljenih niti enega tagega nisem, ki bi ga povabil samo zaradi denarja/darila. Od sorodnikov so se odzvali skoraj vsi (razen eni, ki so šli na drugo poroko), in z ženo sva bila zelo vesela, da so se odzvali.

Najbolj žalosten sem bil, pa ker sem povabil tudi najboljšega sošolca iz osnovne šole. Stikov tudi midva nisva več imela, pa sem upal da bova kaj poklepetala na poroki.

Tko da… če imaš čas in prijateljico v lepem spominu.. pojdi. Gotovo te bo zelo vesela.

pojdi samo to lahko rečem če pa čutiš da ti ni nič do nje pa ne iti. neseš lahko kaj do 20e in je ok

New Report

Close