Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Pilotova žena

Pilotova žena

Hojla!

Zanima me, če se je že kdo lotil branja knjige Pilotova žena? In kakšno je mnenje?

Pozdravček, C.

Zdravo….

Jaz sem knjigo prebrala in po pravici ne vem zakaj taksen boom okoli nje. Sej ne recem, da doloceni deli knjige niso zanimivi (se posebej), vendar mislim, da Pilotova zena spada med cisto povprecno literaturo.

Lep pozdrav,

BZ

Meni se tudi ni zdela nič posebnega. V zgodbo se nekako nisem ujela, skratka kot je že BZ napisala precej povprečna knjiga. Lep pozdrav !

Meni se je knjiga zdela celo podpovrečna.

Mislim, da je postala slavna zaradi Oprah, ki jo je predstavila v svoji oddaji.
Sem jo prebrala, pa se tudi meni ni zdela tako zelo zanimiva, kot je bilo rečeno.

Jaz Oprah že ne zaupam. Mislim, da je njen kriterij pri izbiri knjig predvsem ta, da je zgodba čim preprostejša in tekoče napisana, tako da jo lahko prebere čimveč ljudi (s par izjemami, okej, recimo Toni Morrison). Pilotove žene pa nisem brala in je tudi ne mislim.

Zelo sem vesela vaših odgovorov. Hvala lepa! Sama sem jo začela brati, ker so jo tako hvalili in tudi v knjižnjici jo je bilo težko dobiti. Po nekaj straneh pa mi je postalo jasno, kar ste mi tudi ve napisale – da ni nič posebnega. Sedaj pač iz firbca berem naprej.

Če imamo mogoče podoben okus, bi vam predlagala knjigo Angelin pepel – Frank McCourt. Te knjige mislim, da ni še nihče omenjal na teh straneh. Meni je bila zelo všeč.

Lp, Cefizl

Angelin pepel…brala sem. Zanimivo branje je. Pritegne te in da misliti.
lp
Angel*Cefizl je pisal/pisala:
>
> Zelo sem vesela vaših odgovorov. Hvala lepa! Sama sem jo
> začela brati, ker so jo tako hvalili in tudi v knjižnjici jo
> je bilo težko dobiti. Po nekaj straneh pa mi je postalo
> jasno, kar ste mi tudi ve napisale – da ni nič posebnega.
> Sedaj pač iz firbca berem naprej.
>
> Če imamo mogoče podoben okus, bi vam predlagala knjigo
> Angelin pepel – Frank McCourt. Te knjige mislim, da ni še
> nihče omenjal na teh straneh. Meni je bila zelo všeč.
>
> Lp, Cefizl

Zelo se strinjam z omenjenim sporočilom, saj sem tudi jaz prebrala Pilotovo ženo, ki sem jo skušala dobiti v knjižnici kar nekaj časa, potem pa sem ugotovila, da sem prebrala že mnogo mnogo bolj zanimivih knjig, knjig na to temo, ki je opisana v Pilotovi ženi, pa je bilo že nešteto. Zelo pa se strinjam tudi s pohvalo knjige Franka McCourta Angelin pepel, ki je zelo zanimiva, prekrasna, resda ni ravno za na plažo, saj moraš biti pozoren, kaj bereš, ampak vsekako je to ena izmed najlepših in najbolj zanimivih knjig, ki sem jih prebrala, torej če vas zanima življenje irskih izseljencev v Ameriko ter njihova razočaranja polna vrnitev na Irsko, zelo priporočam. Podobna knjiga, ki jo tudi priporočam, z zelo podobno tematiko (življenje izseljencev v ameriškem Brooklynu), primerna tudi za mlajše bralce, pa je Drevo raste v Brooklynu, pisateljice Betty Smith. Pa zanimivo branje želim!

Jaz pa imam o knjigi takšno mnenje:
KNJIGA JE FANATASTIČNA, NADPOVPREČNA, ODLIČNA, ZANIMIVA,…:D
Vsak ima pač svoj okus:)
Imam pa eno vprašanje ali mogoče kdo ve katera je ta oddaja od Oprah v kateri predstavi to knjigo itd..

Pilotovo ženo sem brala ravno zaradi priporočil na tem forumu, ne spomnim se več čigavih. Knjiga je pustila bolj povprečen vtis, jaz pa sem se naučila, čigavo mnenje na tem forumu ustreza mojemu okusu za knjige. Samo zato, ker je bila v isti počitniški vreči knjig sem se lotila še Lučke v snegu iste avtorice, ki pa je, po mojem mnenju, nekaj čisto drugega, dovolj sveža in kompleksna, pa vseeno berljiva.

tudi bralka

New Report

Close