Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Pilotova zena+Oprah

Pilotova zena+Oprah

Je kdo bral to knjigo?
Jaz sem se odlocila, da koncno preberem eno knjigo, ki jo berejo pri Oprah. Na platnicah na veliko pise, da jo je ona priporocila. Knjigo sem prebrala v enem dnevu, ampak vsec mi pa sploh ni bila. Je bila vam? Mislim, da vsak clovek, povprecnim IQ lahko ugotovi kaksen je konec…ali vsaj priblizno. Pa tudi razmislanje zene je nekaj cisto naravnega. Torej zakaj so dobre taksne knjige? Da ljudje vedo, da se to tudi drugim dogaja? Mar ni to logicno?
Knjiga je zelo lahkotna, hitro jo preberes. Zdela se mi je kot kaksna dolgocasna resnicna zgodba, ki je na Pop TV.
So tudi ostale knjige, ki jih priporoca Oprah taksne?
Lep pozdrav

pozdravljena, Elle!
sicer nisem brala omenjene knjige, je pa s tem ponavadi tako kot si sama ugotovila. te oddaje tipa oprah, niso namenjene intelektualcem (in s tem resnično ne mislim nič slabega!), pač pa ženskam srednjega sloja, torej širšim množicam. to pomeni, da se sicer oddaljijo od žajfnic v najhujšem pomenu besede (teh obal ljubezni ipd.), dlje od resničnih zgodb pa ne grejo. saj če realno pogledaš ne moreš pričakovati, da bo pol amerike bralo sartreja, goetheja in podobno. že zaradi izobraževalnega sistema, ki ga imajo. nekoč sem brala intervju z hrvaško igralko Furlanovo, ki že dolgo živi tam, in se je dobesedno zgrozila ob misel, da bo svoje otroke šolala v zda, ker iz lastnih izkušenj vidi s kako nizko splošno razgledanostjo ljudje končajo fakulteto. navedla je primer njene sosede, diplomirane psihologinje, katera ne ve v katero obdobje bi uvrstila antično grčijo in je za shakespeareja samo slišala, ne bi pa vedela našteti niti enega dela. zato se mi zdi že napredek, da oprah vsaj vzpodbuja branje, nekje pa tudi morajo začeti.
lep dan,
jasna

Prebrala in se strinjam s teboj. Knjiga za prebrat in odložit, idealna za na morje. Prebrala sem še Hišo na Tari in je isti šmorn – knjiga za na morje.

Se strinjam glede Pilotove žene in Oprah. Vendar… V njeni oddaji sem izvedela za Toni Morrison, prebrala sem kar nekaj njenih knjig, ki še zdaleč niso za nerazgledan srednji sloj.

New Report

Close