Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pipe- Hansgrohe ali Armal

Pipe- Hansgrohe ali Armal

Odločamo se za nakup pip in izbiramo med dvema blagovnima znamkama in sicer med Hansgrohem in Armalom. Kakšne so vaše izkušnje, mnenja o tem? Imate cenovno alternativno varianto?
Hvala za pomoč!
LP

definitivno armal

Jasmina, zakaj pa?
LP

cisto osebno mnenje… nisem noben strokovnjak….mislim, da pri armaturah ne smes sparati…midva sva se odlocala nekaj let nazaj za nakup in sva za kad in za umivalnik nabavila Armal in sva zelo zadovoljna, nimava nikakrsnih problemov, pipe so lepe, se splaca malo vec dati …
hansgrohe mislim da je cenovno nekje isti rang? ce se ne motim…
ne vem nobenih slabih strani o tej znamki, samo midva sva slisala od vseh, da je armal najboljsi in se lepse so nama bile pipe kot od hansgrohe….

Midva sva večinoma kupila Armal, kuhinjsko pipo pa imava hansgrohe z izvlečnim tušem. Zaenkrat z nobenimi nisva imela težav.

hansgrohe

Assya, zakaj pa?
LP

V kuhinji imam Armal s tušem (cca. 8 let – NP / prej isto Armal – NP – zamenjala sem zaradi tuša in ker sem zamenjala pomivalno korito).
V umivalniku in bideju Unitas (cca. 7 – 8 let – NP).
V kopalni kadi Damixa termostatska armatura (6 – 7 let – NP)

Lahko imaš smolo in se ti najdražja armatura pokvari točno 1 dan po poteku garancije! Lahko imaš pa srečo, kot jo imam jaz, ko mi Unitasove najbolj low cost armature (kupljene iz košare v Baumaxu) delajo “ko šus”.

Nataša

Mi imamo HansGrohe, pa so vse ok, razen za tuš, ker nam skoz dol pada okrasni pokrovček na pipi, ki je iz plastike.

Irena

Oprosti, Rožica, odgovora sploh nisem dokončala, niti začela dobro, vendar me je nekaj zmotilo in sem po pomoti poslala.
Po moje je cenovno približno isto, kaj vzameš. Mi smo deset let živeli z armalom in smo bili čisto zadovoljni, edino pipa v kuhinji je začela puščat pri stiku s koritom. Ko smo se selili, pa smo se za hangrohe odločili zaradi dizajna, ki nama je bil pač bolj všeč, ampak če bi armal imel take, bi vzeli pa armal.

Bi rekla,da je vse skupaj eno in isto(kvaliteta ok),samo,če me informacije ne varajo,je Hansgrohe pri skoraj vseh modelih precej dražji od Armala.Pri armaturah bodite pozorne na garancijo.Kar ima pet let ali več,ni bojazni,kar pa je eno leto ali nič je po moje škoda denarja.Take so moje izkušnje.Zelo v redu kvaliteta so tudi armature Dolomite ter italijanska Ottone Melloda.Pa ne mislit,da so italijanske pipe zanič,ker sem že velikokrat zasledila,da vodovodni instalaterji italijane zelo odsvetujejo.Ne se pustit preslepit,ker tudi nemško Hanso izdeluje za nemce Italijanski Paffoni.Če mene vprašate,bi izbrala pipe,ki imajo vsaj 5 let garancije,pa nekako srednjega cenovnega razreda.Ne morem pa garantirat prav za nobeno firmo,ker reklamacije povsod so in bodo.Jaz osebno imam Christino,pa sem zadovoljna.Kaj še bo,bomo pa videli.Dobro se odločite!

New Report

Close