Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pirhi

pirhi

Jutro.
Prosim nasvet, kaj naj storim, da mi jajca ne bi med kuhanjem popokala??? Vsaj polovico jih namreč zavržem zaradi tega, pa mi je res žal.
Pa lahko še malo povemo, kako bomo krasile pirhe. Jaz prvo rundo kuham v čebuli, potem pa poskusim s praskanjem vzorčka, če bo šlo. Počasno delo, zato takih pirhov gotovo ne bo veliko.

malo soli v vodo in ne pustit da ti fuul zavreje, glih tok da je

Predno daš jajce v vodo, mu prebodi lupino s šivanko na spodnjem delu.
V nekaterih trgovinah (Muller skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) celo prodajajo tako pripravo, ki ima majhno iglico na polkrožnem podstavku.

Jajca naj bi bila sobne temperature preden jih daš kuhat, ne direktno iz hladilnika, pa malo kisa naj bi pomagalo. Delam vse to pa vseeno kakšno poči, ko se ohladi pa ni več tako videt.

in ne kupuj navadnih merkatorjevih jajc, ki imajo nenormalno tanko lupino

Pa še to kar je napisala tanja. Jajca morajo biti sobne temperature in daš jih kuhat v hladno vodo.

Jaz jih pred kuhanjem pustim na sobni temperaturi ene pol ure, potem jih dam kuhat v mrzlo vodo, v katero zlijem malo kisa. Lani mi je tako recimo od dvajsetih komadov počilo le eno jajce, pa še to je le toliko napokalo, da sem ga vseeno porabila za pirhe.

Ena je omenila Mercatorjeva jajca – no, zgoraj sem opisala prav svoj postopek pri – Mercatorjevih jajcih ;))))))))))))))))))))

točno, kot so ostale napisale. jajca ne direktno iz hladilnika, daš jih obvezno kuhat v mrzlo vodo, noter pa vliješ malo kisa in vodo soliš

Jeeeee, super ste!!!!

New Report

Close