pirhi kuhani v vinu
Tule je “recept” za pirhe v teranu: http://okusno.je/recept/pirhi-v-teranu. Čudoviti so. Na lupini se naredijo nekakšni kristalčki. Seveda vino ne pride v notranjost in jih otroci mirno lahko uživajo.
Lahko jih jedo tudi otroci, samo ne počenih. Tiste, ki kuhanje preživijo brez vidnih razpok, pa brez problema.
Je pa 5-7 minut vretja čez glavo dovolj, ker jajce potem še ostane v vrelem teranu in se kuha naprej. Do takrat, ko se teran ohladi na sobno temperaturo, je jajce že 3x prekuhano.
Aja, pa meni se zdijo lepši iz terana, gre pa tudi z refoškom. Kristalčki se na lupini naredijo v vsakem primeru, ampak jajca iz terana potegnejo bolj na vijolično, iz refoška pa na rjavo.
Tega žal tudi jaz ne morem verjet.
A rozine v rumu namočene v fili za potico so potem tudi prepovedane, pa vino v golažu, flambirane palačinke……………..
Pa kdaj boste že vendar pošlihtale stvari. Alkoholne pijače ( vino, pivo, rum, konjak………….. – vse kvalitetno seveda ) se uporablja za izboljšanje okusa jedi oz. za izpostavitev le tega.
Monizem leta – razpokan pirh kuhan v teranu otrok ne sme jest………………a tistega z kemično barvo pa lahko????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tega žal tudi jaz ne morem verjet.
A rozine v rumu namočene v fili za potico so potem tudi prepovedane, pa vino v golažu, flambirane palačinke……………..
Pa kdaj boste že vendar pošlihtale stvari. Alkoholne pijače ( vino, pivo, rum, konjak………….. – vse kvalitetno seveda ) se uporablja za izboljšanje okusa jedi oz. za izpostavitev le tega.
Monizem leta – razpokan pirh kuhan v teranu otrok ne sme jest……………...a tistega z kemično barvo pa lahko????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]
očitno,saj barva ne vsebuje alkohola ,hahahahaha
tudi jaz ne morem verjet, hahahaha….
kot prvo – vino ne pride skozi lupino!!
drugič – če slučajno poči lupina, je to “vino” mnooooogo manj škodljivo kot umetne barve za jajca….
tretjič, kaj pa ko otroci jedo razne griote itd… jim posesate liker ven???
In kaj, lepo prosim, ostane od alkohola na jajcu z rahlo počeno lupino, ki bi bilo v tem primeru kvečjemu obarvano, nikakor pa ne alkoholizirano, ker, kot je nekdo že napisal, alkohol itak izhlapi, ko vre deset minut!!!!??
refošk in teran je ista trta, le da rasteta na različnih področjih, torej tista, ki trdi da je en vin boljši, drugi ne, je brez veze verjet…izberi kakega domačega, ker je bolje od kupljenjega, jaz kuham v domačem teranu, ko so kuhani jih s podoso dam ven in tako pusti ene tri ure in potem vzameš ven in nastanejo čudoviti kristali, če boš želela v istem vinu kuhat še druga jajca, boš dobila le barvo, kristalov ne več, kristali so samo ob prvi kuhi.
in ne, tudi če lupina poči, nikjer v jajcu se ne vidi alkohola, vina, ne čuti in seveda to lahk je tudi malček.