Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pirin kruh

Pirin kruh

Ali je res da pirin kruh brez kvasa narejen s pecilbim praskom iz vinskega kvasa manj redi in je primeren za hujsanje?

Če hočeš bolj zdrav kruh, kupi kakšnega ajdovega s semeni.

Neumnost!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Odvisno, v primerjavi s čim. Načeloma so vse vrste polnozrnatega kruha bolj primerne za hujšanje od belega kruha, ker imajo več vlaknin. Ampak tudi takšen kruh je treba jesti v omejenih količinah, ker SPODBUJA hujšanja prav gotovo ne. 😉

Mislim pa, da način vzhajanja pri tem v nobenem primeru ne igra nobene vloge (kvas ali vinski kamen).

Z ali brez kvasa ima kos kruha 250 kalorij…

jest v večini jem ta kruh, pa nič nisem shujšala, resnica je da se ga veliko manj poje, ker zelo nasiti, je pa to kruh iz moke, moka pa pač redi.

imaš pa tudi piro navadno in polnozrnato, tko da je tud ta kruh lahko čist navaden, svetel.

Koliko gramski kos kruha ima 250 kalorij?

Poznamo različne vrste kruha. Bele kruhe, polnozrnate, z raznoraznimi dodatki.
Potem pa kos kruha: lahko je širok ali tanek, dolg kos, čez cel hleb ali pa samo čez 1/4 hleba.
Lahko je en kos težak 50g ali pa 250g.


Res je v tej temi kar nekaj neumnosti in izjav kvazi poznavalcev….

Dejstvo je, da vlaknine pomagajo pri hujšanju in o tem je ogromno materiala na netu.
Zato je polnozrnat kruh s semeni bolj primeren. tudi zato, ker ga poješ manj, saj te prej nasiti in si dlje časa sit.

http://jureahacic.wix.com/domov#!Kako-lahko-vlaknine-in-otrobi-pomagajo-pri-izgubi-ma{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dobe/clfr/42619FC5-DCD7-4C20-ABC8-833AFC35FA20


Res je v tej temi kar nekaj neumnosti in izjav kvazi poznavalcev….

Dejstvo je, da vlaknine pomagajo pri hujšanju in o tem je ogromno materiala na netu.
Zato je polnozrnat kruh s semeni bolj primeren. tudi zato, ker ga poješ manj, saj te prej nasiti in si dlje časa sit.

http://jureahacic.wix.com/domov#!Kako-lahko-vlaknine-in-otrobi-pomagajo-pri-izgubi-ma{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dobe/clfr/42619FC5-DCD7-4C20-ABC8-833AFC35FA20[/quote]
Glej ti drisko, spekel sem toliko kruha, da ga ne boš nikoli pojedel toliko!
Vsak kupljen kruh vsebuje aditive! Pa se ti lahko naprdevaš kolikor hočeš!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!


Res je v tej temi kar nekaj neumnosti in izjav kvazi poznavalcev….

Dejstvo je, da vlaknine pomagajo pri hujšanju in o tem je ogromno materiala na netu.
Zato je polnozrnat kruh s semeni bolj primeren. tudi zato, ker ga poješ manj, saj te prej nasiti in si dlje časa sit.

http://jureahacic.wix.com/domov#!Kako-lahko-vlaknine-in-otrobi-pomagajo-pri-izgubi-ma{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dobe/clfr/42619FC5-DCD7-4C20-ABC8-833AFC35FA20[/quote]
Glej ti drisko, spekel sem toliko kruha, da ga ne boš nikoli pojedel toliko!
Vsak kupljen kruh vsebuje aditive! Pa se ti lahko naprdevaš kolikor hočeš![/quote]
In kaj ima veze s samo temo, koliko kruha si ti spekel ?
Imaš zato pravico do žaljenja ?

Vprašanje je, kateri kruh je bolj primeren za hujšanje. Aditivi so v tem primeru nepomembni.


Glej ti drisko, spekel sem toliko kruha, da ga ne boš nikoli pojedel toliko!
Vsak kupljen kruh vsebuje aditive! Pa se ti lahko naprdevaš kolikor hočeš![/quote]
In kaj ima veze s samo temo, koliko kruha si ti spekel ?
Imaš zato pravico do žaljenja ?

Vprašanje je, kateri kruh je bolj primeren za hujšanje. Aditivi so v tem primeru nepomembni.[/quote]
Tudi to vem, da o aditivih nimaš pojma!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Tale trditev, da pirin kruh z pecilnim manj redi kot s kvasom, je traparija. Sicer tudi pri pirini moki obstaja polnozrnata pirina moka in navadno mleta pirina moka in na splošno ima polnozrnata moka (naj bo ali pšenična ali pirina ali katerakoli druga) več vlaknin in bolj nasiti. S tem poješ tudi manj kruha. Lahko pa zagotovim, da pravkar pečen in topel kruh veliko bolj redi kot ohlajen kruh.
In ja sama pečem kruh doma že leta in za sabo imam tudi usposabljanje na tem področju

New Report

Close