Pirin kruh
Odvisno, v primerjavi s čim. Načeloma so vse vrste polnozrnatega kruha bolj primerne za hujšanje od belega kruha, ker imajo več vlaknin. Ampak tudi takšen kruh je treba jesti v omejenih količinah, ker SPODBUJA hujšanja prav gotovo ne.
Mislim pa, da način vzhajanja pri tem v nobenem primeru ne igra nobene vloge (kvas ali vinski kamen).
Res je v tej temi kar nekaj neumnosti in izjav kvazi poznavalcev….
Dejstvo je, da vlaknine pomagajo pri hujšanju in o tem je ogromno materiala na netu.
Zato je polnozrnat kruh s semeni bolj primeren. tudi zato, ker ga poješ manj, saj te prej nasiti in si dlje časa sit.
http://jureahacic.wix.com/domov#!Kako-lahko-vlaknine-in-otrobi-pomagajo-pri-izgubi-ma{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dobe/clfr/42619FC5-DCD7-4C20-ABC8-833AFC35FA20
Res je v tej temi kar nekaj neumnosti in izjav kvazi poznavalcev….
Dejstvo je, da vlaknine pomagajo pri hujšanju in o tem je ogromno materiala na netu.
Zato je polnozrnat kruh s semeni bolj primeren. tudi zato, ker ga poješ manj, saj te prej nasiti in si dlje časa sit.
http://jureahacic.wix.com/domov#!Kako-lahko-vlaknine-in-otrobi-pomagajo-pri-izgubi-ma{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dobe/clfr/42619FC5-DCD7-4C20-ABC8-833AFC35FA20[/quote]
Glej ti drisko, spekel sem toliko kruha, da ga ne boš nikoli pojedel toliko!
Vsak kupljen kruh vsebuje aditive! Pa se ti lahko naprdevaš kolikor hočeš!
Res je v tej temi kar nekaj neumnosti in izjav kvazi poznavalcev….
Dejstvo je, da vlaknine pomagajo pri hujšanju in o tem je ogromno materiala na netu.
Zato je polnozrnat kruh s semeni bolj primeren. tudi zato, ker ga poješ manj, saj te prej nasiti in si dlje časa sit.
http://jureahacic.wix.com/domov#!Kako-lahko-vlaknine-in-otrobi-pomagajo-pri-izgubi-ma{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dobe/clfr/42619FC5-DCD7-4C20-ABC8-833AFC35FA20[/quote]
Glej ti drisko, spekel sem toliko kruha, da ga ne boš nikoli pojedel toliko!
Vsak kupljen kruh vsebuje aditive! Pa se ti lahko naprdevaš kolikor hočeš![/quote]
In kaj ima veze s samo temo, koliko kruha si ti spekel ?
Imaš zato pravico do žaljenja ?
Vprašanje je, kateri kruh je bolj primeren za hujšanje. Aditivi so v tem primeru nepomembni.
Glej ti drisko, spekel sem toliko kruha, da ga ne boš nikoli pojedel toliko!
Vsak kupljen kruh vsebuje aditive! Pa se ti lahko naprdevaš kolikor hočeš![/quote]
In kaj ima veze s samo temo, koliko kruha si ti spekel ?
Imaš zato pravico do žaljenja ?
Vprašanje je, kateri kruh je bolj primeren za hujšanje. Aditivi so v tem primeru nepomembni.[/quote]
Tudi to vem, da o aditivih nimaš pojma!
Tale trditev, da pirin kruh z pecilnim manj redi kot s kvasom, je traparija. Sicer tudi pri pirini moki obstaja polnozrnata pirina moka in navadno mleta pirina moka in na splošno ima polnozrnata moka (naj bo ali pšenična ali pirina ali katerakoli druga) več vlaknin in bolj nasiti. S tem poješ tudi manj kruha. Lahko pa zagotovim, da pravkar pečen in topel kruh veliko bolj redi kot ohlajen kruh.
In ja sama pečem kruh doma že leta in za sabo imam tudi usposabljanje na tem področju