Pisanje člankov, govorov, besedil, zgodb?
Kaj pa znanje in izkušnje? Izobrazba? Takih, ki si to želijo, je na tone, tisti ki pa to zares pišejo in dobijo delo, pa ga dobijo preko vez, tudi političnih oziroma so na nekem intelektualnem nivoju. To se je dalo včasih, zdaj ne več toliko. Razen rumeno pisanje, koliko sexy plešastih je v Sloveniji in koliko gramov je shujšala Victoria Beckham.
Jaz859, 16.02.2024 ob 15:34
Mogoče, kdo ve oziroma pozna nekoga, na katerega se lahko obrnem za pisanje člankov, govorov ipd… Zelo rada pišem sem ustvarjalna, komunikativna polna idej… To bi počela honorarno kot dodatni zaslužek.
Za vsa priporočila Hvala že vnaprej!
Žal ni opcije oziroma piše se samo zastonj. Moje izkušnje. Ti pa vsekakor želim veliko sreče pri iskanju.
Odvisno od teme o kateri bi pisala. Lahko ti povem recimo za revijo Gea. Pišeš urednici in predlagaš neko tematika in mogoče jih zanima in se zmenite glede konkretne teme, dolžine članka in tako naprej. Tudi plačila.
Kake znanstvene revije pa moraš ti plačat, da objavijo. No, ne direkt, ampak moraš poskrbet za recimo ustrezni prevod in podobno.
Včasih tudi zaslediš kje kak oglas, ko kak časopis išče sodelavce. Recimo kaki lokalni ali regionalni časopisi.