Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Piščančja prsa v pečici??

Piščančja prsa v pečici??

Do nadaljnega moram dnevno speči večjo količino piščančjega fileja. Pomislila sem, da bi bilo najlažje, če bi cela prsa spekla kar v pečici. Tukaj pa se pojavi problem, ker, razen biskvitov, pit, keksov, … nimam NIČ izkušenj s peko v pečici. Zanima me torej, če je kdo izmed vas že kdaj pekel cela prsa na tak način in kako je uspelo.

LP, Staša

Hoj, Staša, ravno danes sem se spraševala, kako in kje si kaj 🙂
Drugače je zelo dobra stvar piščančji žur, ki ga najdeš na kulinariki med recepti. Spečeš ga v pečici, z dodatkom smetane in pršuta. Zelo dobro!

Še link

Hojla Kresnica,

lepo, da si se spomnila naem 🙂 Že dalj časa je moja (in moževa) prehrana takšne narave, da raje ne berem vseh teh slastnih receptov ;))

Piščančji žur poznam, nisem ga še delala, sliši pa se odlično. Čeprav… pozabila sem povedati, da morajo biti prsa popolnoma nemastna 🙁

Vseeno hvala za link.

Hej, Stasa!

Iz izkusenj vem, da se piscancja prsa v pecici kaj hitro izsusijo, ker je meso
pusto in nemastno, kar tudi zelis. Svetovala bi ti, da jih mariniras nekaj casa z zacimbami in limoninim sokom. Ko je ze malo popeceno, kar to marinado prilij in z njo obcasno polivas po mesu.Lahko med peko tudi pokrijes z alufolijo, da ne bos stalno polivala( je kar vroce). Proti koncu pa odkrijes, da se rumeno zapece. Ce jih namazes s kurkumo, bodo imela zelo lepo barvo. Tudi limona naredi svoje.

Lani je Ursa s Svdske poslala recept za ta prsa ali fileje na grski nacin.
natancno je napisala marinado. Pozdravcek Babi

Samih filejev še nisem pekla. Smo pa enkrat delali dunajske zrezke v pečici, ker smo jih potrebovali veliko naenkrat, pa se je dobro obneslo. Gre pa to tako, da preprosto uporabiš pekač od pečice kot veliko ponev. Na pečici vklopiš samo spodnje gretje in pekač postaviš na najnižjo rešetko. Tako se greje samo od spodaj, kot na štedilniku.

Še ena možnost bi bila, da spečeš cele prsi, torej s kožo vred. Ta bo preprečila sušenje. Potem pa s pečenih kosov odstraniš kožo in jih odluščiš od kosti. To sem pa že večkrat delala in je dobro; meso ni nič mastno, koža pa samo začasno služi kot “pokrov”.

Sem jih naredila in so vredu izpadla. Najprej sem jih 15 minut zapekla pri 200 stopinjah, nato sem dodilal malo vode pokrila s folijo in pekla še cca. 45 minut. Naredila se je hrustljava skorjica, lepo so se zapekla in nasploh je zelo vredu izpadlo (glede na to, da so bila res popolnoma brez maščobe).

Babi, to z limoninim sokom bom tudi poskusila, saj mi je piščančje meso z limoninim okusom zelo dobro (ponavadi tako delam navadne pišč. zrezke).

Hvala vsem za nasvete, ste mi zelo pomagale.

Jaz piščančja prsa, pa tudi nogice, paniram in dam na pekač (malo olja) in v pečico (180 stopinj, pol ure, meso obrnem in še pol ure). Je na pogled kot “pohano”, a se ne napije olja, ker ga dam res malo. Ga pa paniram brez kožice.
Mi ga imamo zelo radi in ga velikokrat naredim, za naslednji dan pa segrejem.

New Report

Close