Piščančji deli “Ž” klase
A veste, ko kupite piščanca, je včasih v vrečki (v trupu piščanca) kurji vrat, jetrca in ….želodček ali nekaj podobnega.
Meni se je teh vrečk v skrinji nabralo kar nekaj. Za polno posodico od sladoleda.
Je kakšna jed, da jaz to uporabim naenkrat? Kakšna enoločnica in seveda zraven še kaj dodam.
Hvala 1000x za vsak nasvet. LP
Yes, HVALA! In med tenstanjem dodam še kakšen grah iz konzerve, nariban korenček….. TOOOO!
Jaz bom dodala tudi kurje vratove (moram, ker je vse skupaj zmrznjeno) in jih previdno pobrala ven. Malo oglodala in koščice vrgla v smeti.
Moja babi je znala tako oglodat (scuzat) kruji vrat, da so resnično ostale samo gole kosti….. stara šola, lakota včasih kar se mesa tiče :)).
Hvala vam in LP!
Ker jaz, kadar kuham rižoto: nekaj potenstam, kar imam, nato vedno dodam riž, zalijem z vodo in kuham, dokler ni ‘užitno’ .