Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Piščančji deli “Ž” klase

Piščančji deli “Ž” klase

A veste, ko kupite piščanca, je včasih v vrečki (v trupu piščanca) kurji vrat, jetrca in ….želodček ali nekaj podobnega.
Meni se je teh vrečk v skrinji nabralo kar nekaj. Za polno posodico od sladoleda.

Je kakšna jed, da jaz to uporabim naenkrat? Kakšna enoločnica in seveda zraven še kaj dodam.

Hvala 1000x za vsak nasvet. LP

Jaz bi skuhala rizoto, samo brez vratov. Vratove bi porabila v piscanji zelenjavni obari.

Idealno za juho. Zraven daš kuhat zelenjavo (zeleno, korenček čebulo, por, paradižnik, cvetaço, brokuli) in zakuhaš žličnike.

Yes, HVALA! In med tenstanjem dodam še kakšen grah iz konzerve, nariban korenček….. TOOOO!

Jaz bom dodala tudi kurje vratove (moram, ker je vse skupaj zmrznjeno) in jih previdno pobrala ven. Malo oglodala in koščice vrgla v smeti. 🙂

Moja babi je znala tako oglodat (scuzat) kruji vrat, da so resnično ostale samo gole kosti….. stara šola, lakota včasih kar se mesa tiče :)).

Hvala vam in LP!

Ker jaz, kadar kuham rižoto: nekaj potenstam, kar imam, nato vedno dodam riž, zalijem z vodo in kuham, dokler ni ‘užitno’ .

Tudi vam hvala. Pa mislite, da bi bila uredu juha (enolončnica), če daš noter jetrca?
Še nisem nikoli poskusila – tako da, ja hvala vam za nasvet.

Poskusi enkrat pojesti meso z vratu. Ti povem, da ni samo lakota vzrok za dejanje tvoje babice! 🙂

Iz jetrc naredi žličnike, vratove lahko uporabiš za ajmoht, želodčki pa so odlični v zelenjavni juhi.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Ajmoht je obara.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Samo, ko berem to, mi gre na bruhanje. Kako lahko jerste to nesnago? Fuj, fuj vrži svojemu psu, če ga imaš al pa v kanto za smeti.

Kaj pa ti ješ? Tablete?

New Report

Close