Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Piščančji file – kak dober predlog?

Piščančji file – kak dober predlog?

Prosim za nekaj dobrih idej, kaj vse lahko naredim iz piščančjega fileja, vesela bom vaših predlogov.
Kaj imate pri vas najraje?

Jaz sem ga zadnjič spanirala v popraženem sezamovem semenu. Pač sezam namesto drobtin. Moj je bil čisto navdušen.

____________________________________________________ Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E. [url=http://www.ogrevanje-hlajenje.net]Toplotne črpalke[/url] | [url=http://www.alterish.com]Alterish.com - Let's cook[/url]

Danes sem ga naredila v pečici, je bil zelo dober :). File začiniš (sol, poper, dišavnice-meni je všeč mediteran mešanica), dodaš sesekljano čebulo (polovico), malo olja, daš v vrečko za peko (jo parkrat prebodeš), nato pečeš 45 min na 200 stopinj. Je zelo malo posode in vse čisto. 🙂

Pri nas so najbolj veseli, ce file naredim v zelenjavni omaki. Grah, korenje, bučka, čebula…kar pač imate radi.

Včasih so najbolj sli pohancki, ampak cvrtju se zdaj malo izogibam. Lahko pa paniran file v pecici, zraven pecen krompir z zelenjavo.

Al pa mogoce piscancji paprikas. Pa zraven kruhov cmok, makaroni, kuskus, polenta…

o,super,to imamo tudi mi radi!
jaz ga včasih nadevam s sirom in šunko,zavijem,ali spnem z zobotrebcem,ter popečem z vseh strani,zraven pa ponudim zelenjavo-kaj pač imate najraje,pri nas gre v slast grajska mešanica-korenje,cvetača,brokoli,in sveža solata…
Dober nam je pohan file,lepo narezan s solato,pa v omaki s smetano,lahko narediš piščančji žur,nam se ni preveč dopadel,gosti pa so ga pomlatili! 😛

dobro.poglej na kulinariki.

Meni je najboljša polovička srčka, malo posoliš, popopraš, oviješ v prešano slanino, pršut, boljšo šunko, pač kar imaš pri roki, zaviješ v folijo in pečeš 30 minut na 180°C. Potem ga narežeš na rezine in postrežeš ali samo s solato, s krompirjem, s testeninami v smetanovi/sirovi omaki, pač kar imaš pri roki.

https://www.google.si/search?q=tortilje+s+pi%C5%A1%C4%8Dancem&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=hfv6VLz2EMHjO9qPgaAN#q=tortilje+s+pi%C5%A1%C4%8Dancem+in+sirom

Hči ga nareže na trakove in dobro zapeče na olivnem olju. Sol, poper in cury, še solata in to je to.

Živi in pusti živeti

Jaz ga jem samo kuhanega. Najbolj zdravo pa najmanj kalorično.

To drži, samo žal meni tudi neokusno.

Pri nas pa takole:
Najprej sirova omaka s piščancem. Prepraži čebulo, nato piščančji file na majhne kockice narezan in naredi omako s tega (česen, sol – pa ne preveč, ker boš na koncu dodala sir ki je že slan, poper, paradižnikova mezga, malo moke) potem na koncu dodaj kocko narezanega sira (jaz vzamem edamca ali gavdo, narežem koz 2 cm debel in 10×10 velik na kockice) streseš v omako, fino, fono mešaj, da se sir čisto stopi in takoj postrežeš preko kuhanih vodnih ulivancev. Naši to obožujejo.
Drugo pa file narežeš na zrezke, jih malenkost namažeš z gorčico, soliš, popraš (ne preveč, ker je pršut že slan) na zrezek položiš rezino pršuta in palčko sira, zaviješ v rolico in zapneš z zobotrebcem. Tako narediš 6 zrezkov, jih na olivnem olju popečeš da dobijo lepo barvo, nato vzameš ven s posode, dodaš čebulo nasekljano, prepražiš, dodaš česen, paradižnikovo mezgo (lahko tudi brez mezge, pa namesto mezge daš na koncu smetano, kakor želiš ali na rdeče omako ali na belo) zaliješ da se prekuha, narediš omako, nazaj dodaš rolice in kuhaš še ene 10 minut. Postrežeš s testeninami ali rižem.

Jaz jih velikokrat naredim s kako sirovo omako in njoki. Včasih pa jih enostavno popečem in naredim skupaj s sirovimi štruklji iz tatarske ajde, ki so mi res dobri.
Za sladico pa pridejo jagode ali pa carte d’or sladoled, ki je noro dober.

meni je najboljši ali samo popečen na olju, ali pa kot fingrsi, spaniran v koruznih kosmičih… mmmmmm

dober vecec zanima me kako naredite zelenjavno omako.

New Report

Close