piščančji mlini – želodčki
Pozdravljene/i!
Doma imamo eno zbirčno princesko, ki je zadnjič ugotovila, da so piščančji želodčki dobri in da bi jih jedla (poskusila je namreč na skrivaj enega, kuhanega, ko sem pripravljala hrano za mačke, eh ja).
No, ker nisem najbolj vešča v kuhinji me zanima kakšen recept za pripravo želodčkov. Na internetu namreč ne najdem ničesar…
Hvala za vsakršno idejo.
Lp, Yo

Pri nas včasih naredimo omako, zraven pa pire krompir.
Na čebuli in maščobi prepražiš na koščke narezane želodčke, potreseš s papriko, pomokaš, zaliješ, prevreš, začiniš in kuhaš do mehkega. Začimbe po okusu, česen, poper, sol, majaron, lovor,tudi malo vina, paradižnik, jaz dam še malo kečapa in sijine iomake…
Miranda

Draga Yo (še dobro, da imaš mail v glavi, da sem lahko preverila, če si prava…)
Upam, da se ti NE bodo želodčki pri kuhi tako pokvarili, kot so se strgala preperela oblačila, ki si jih prodala! Res ni neki divji znesek, a kljub temu…….tako poceni prodati svoje poštenje? Telefonske ,ki si mi jih pred podajo posredovala, so po mojem plačilu in reklamaciji, so postale čudežno neobstoječe.
Sram te je lahko!
Pa dober tek!
Malo izven, samo na to pa moram odgovoriti, ker napadaš konkretno mene in moje poštenje. Tako kot sva se dogovorili, sem ti poslala pulover. Je tako? Cena je bila 10 eur. Poslala si mi mail, v katerem si se mi zahvaljevala, kako lep pulover je in kako je sinu prav. Šele po pranju (ki ni bilo ustrezno, na kar sem te opozorila), si mi začela pošiljat maile, naj ti vrnem 10 eur (btw, poštnina, ki sem jo plačala jaz po neumnem, je znašala več kot polovico tega zneska). Od mene je že več forumovk kupilo oblačila, pa nobena ni imela takih “težav” kot ti oz. sem dobila nazaj kvečjemu zahvale, da so stvari v redu in lepe. Če bi bila poštena, bi se podpisala z običajnim nickom, ne (začuda imam jaz vedno isti nick in mail)?
Se opravičujem vsem ostalim, še vedno čakam na kakšen dober recept.
jaz jih operem in cele dušim z začimbami,zraven krompir v kosih.narediš tudi lahko kislo juho,čebulo prepražiš dodaš narezane želodčke,podušiš do polovice,dodaš jušno zelenjavo in krompir,doliješ vode in kuhaš do mehkega,narediš podmet in čisto na koncu doliješ žlico ali dve kisa,po okusu.lahko jih pa tudi ocvreš(pohaš) ali samo skuhaš z začimbami
ja jso res dobri jaz jih imam tud rada;)
lahko jih samo zacinis in speces jaz jih pa najraje delam s curryjem
operem zacinim z vegeto in curryjem pa mal polimonam pustim neki casa stat sa se mal prepoji pol pa gremo na vroco mascobo popecem dodam mal moke malo zalijem in se dodam curry pa mal kuhas in to je to.
jaz naredim bol malo omake ker ima kr mocan okus lahko pa bol redcis p askuhas kot golas
dober tek

Pozdravljena Yo,
pišem prvič in upam, da bodo tvoji princeski teknili piščančji želodčki z veliko zelenjave.
Najprej prepražiš na olju sesekljano čebulo, ko porumeni dodaj sesekljan česen. Dodaj piščančje želodčke in jih duši na zmerni temperaturi. Pazi, da se ti ne zažge čebula! Ko dušiš, večkrat pomešaj s kuhalnico. Če je presuho dodaj malo vode. Ko so želodčki na pol mehki dodaj narezano zelenjavo: korenje, cvetačo, brokoli, bučke, lahko tudi malo graha. Zaliješ z vodo. Dodaš lovorjev list, malo vegete, sol, poper. Kuhaš do mehkega. Na koncu dodaš še gresove knedlje, če se ti pa ne da pa streseš malo gresa v juho, da je bolj gosto. Lahko pa posebej skuhaš krompir in ga na koncu speštaš in ga dodaš zelenjavni juhi. Zgostiš juho lahko na več načinov. No, pa dober tek želim.
lp
Suzy

Če je tema še po vsem tem času aktualna in ker sem jih delala ravno danes:)
Meni so najbolj všeč v juhi (enolončnici), praženi mi imajo premočan okus. Torej, najprej prepražiš čebulo, nato vržeš not želodčke, korenček in krompir (sama ne dajem dodatne zelenjave), lovorjev list, zaliješ z vodo, posoliš in po želji popraš ter kuhaš napol pokrito cca 1,5 ure oziroma dokler želodčki niso mehki.

Mislim da je morda prvo vprasanje glede .. cvrstosti Nekateri (vecina bralcev) jih prekuhajo tako da so mehki. Drugi (jaz in morda se pa nekdo) jih pa imamo radi bolj cvrsti.
Ce te zanima kako jih pripravim ‘bolj cvrste’ se mi javi in ti bom poslal recept.
Moj moto je : Less is more !
Lepe pozdrave is nizozemeske