pisda kaj je ta ljubljana za eno mesto, da ni ena trgovina odprta 24/7
Ne vem, no. Včasih je bil Noč in dan. Ne vem, če sploh po celi Sloveniji. Potem so pa ukinili prodajo akohola po 21. uri. Potem se je pa Noč in dan zaprl.
Greš na Petrol na Tivolsko cesto 43, pa na Dunajsko 130, Celovško 226, Šmartinsko 101, Tržaško 130, … – pa si tam vzameš nekaj za jest in za pit, če si lačen in žejen. Oni imajo odprto 24/7.
Moje mnenje, 03.11.2021 ob 05:50
Ne vem, no. Včasih je bil Noč in dan. Ne vem, če sploh po celi Sloveniji. Potem so pa ukinili prodajo akohola po 21. uri. Potem se je pa Noč in dan zaprl.
Greš na Petrol na Tivolsko cesto 43, pa na Dunajsko 130, Celovško 226, Šmartinsko 101, Tržaško 130, … – pa si tam vzameš nekaj za jest in za pit, če si lačen in žejen. Oni imajo odprto 24/7.
pumpe 24/7 so oderuhi, ne hodit tja kupovat
Pri nas moramo zapraviti milijone za referendume o tem kdaj naj bi bile trgovine odprte, ker so sindikati in trgovci preveč neumni, da bi se zmenili med seboj. Potem pa imaš talibane iz Levice in katolibane iz desnice, ki so družno dosegli zaprtje – pač, da bi ljudje ob nedeljah lahko molili, ali fušali doma. Dodatno ima pa še Petrol v žepu preveč poslancev, ki mu omogočajo monopol nad odpiralnim časom in onemogočajo konkurenco.
Takle mamo.
“Pri nas moramo zapraviti milijone za referendume o tem kdaj naj bi bile trgovine odprte, ker so sindikati in trgovci preveč neumni, da bi se zmenili med seboj. Potem pa imaš talibane iz Levice in katolibane iz desnice, ki so družno dosegli zaprtje – pač, da bi ljudje ob nedeljah lahko molili, ali fušali doma. Dodatno ima pa še Petrol v žepu preveč poslancev, ki mu omogočajo monopol nad odpiralnim časom in onemogočajo konkurenco.
Takle mamo.”
Smo že obdelali. Če si privatnik, lahko maš odprto tudi ob nedeljah in sam delaš. Pa tut privat živilska trgovina ne dela ponoči. Razen, če ta na Zupančičevi jami. Te ne poznam. Zanjo sem slišala danes prvič.
Razlogov, zakaj nekdo želi zaprte trgovine ob nedeljah je več. Eni pač nikoli ne boste dojeli, da je lahko na vprašanje več pravilnih odgovorov. Petrol pa v osnovi ni živilska trgovina po klasifikaciji. Tko, da … Smo že vse obdelali tu na MON. Večkrat.
zupančičeva jama, 03.11.2021 ob 07:03
V Zupančičevi jami je ena trgovina odprta 24 ur. Moja prijateljica tam kupuje ponoči, ker čez dan zaradi službe ne utegne. Imena se ne spomnim, bom pa razmislila, če bi se sploh potrudila in jo vprašala – glede na ton tvojega besnega izražanja.
Prvič slišim, je pa res, da se zadnje leto nisem kaj dosti tam okoli gibala. Pred tem sta bili v Župi dve trgovini, odprti vse dni v tednu (ne pa tudi ponoči) – Sandi in Knavs. Prvi je odprt od 6h-21h, tega ziher lahko “ujame”.
“v totalitarni državi pač ne moreš pričakovati napredka. Na Madžarskem so že v začetku 2000 leta imeli trgovine ki so bile odprte 24/7 Ta država gre en korak naprej in dva nazaj.”
Pa so še danes na Madžarskem te trgovine odprte 24/7? In ne vem, zakaj bi odprtost trgovine ob nedeljah ali 24/7 toliko vplivala na razvitost države?
Moje mnenje, 03.11.2021 ob 07:59
“v totalitarni državi pač ne moreš pričakovati napredka. Na Madžarskem so že v začetku 2000 leta imeli trgovine ki so bile odprte 24/7 Ta država gre en korak naprej in dva nazaj.”
Pa so še danes na Madžarskem te trgovine odprte 24/7? In ne vem, zakaj bi odprtost trgovine ob nedeljah ali 24/7 toliko vplivala na razvitost države?
v vsaki zahodni državi (in bodočih “zahodnih” državah) so odprte trgovine 24/7 za naslado, ki jo hočejo zahodnjaki, le v Ljubljani ni mogoče kupiti jebenega piva ob 2 zjutraj
o trgovinah, 03.11.2021 ob 08:19
v vsaki zahodni državi (in bodočih “zahodnih” državah) so odprte trgovine 24/7 za naslado, ki jo hočejo zahodnjaki, le v Ljubljani ni mogoče kupiti jebenega piva ob 2 zjutraj
Aha, in zato, ker ne moreš ob 2h zjutraj v Sloveniji kupiti piva, ker se alkohola ne sme prodajati po 21. uri zvečer in ker ni odprtih živilskih trgovin, smo naredili dva koraka nazaj? Ma daj, no. Ne grem se več, ker nisi pravi/a sogovornik/ca zame.
Moje mnenje, 03.11.2021 ob 07:25
“Pri nas moramo zapraviti milijone za referendume o tem kdaj naj bi bile trgovine odprte, ker so sindikati in trgovci preveč neumni, da bi se zmenili med seboj. Potem pa imaš talibane iz Levice in katolibane iz desnice, ki so družno dosegli zaprtje – pač, da bi ljudje ob nedeljah lahko molili, ali fušali doma. Dodatno ima pa še Petrol v žepu preveč poslancev, ki mu omogočajo monopol nad odpiralnim časom in onemogočajo konkurenco.
Takle mamo.”
Smo že obdelali. Če si privatnik, lahko maš odprto tudi ob nedeljah in sam delaš. Pa tut privat živilska trgovina ne dela ponoči. Razen, če ta na Zupančičevi jami. Te ne poznam. Zanjo sem slišala danes prvič.
Razlogov, zakaj nekdo želi zaprte trgovine ob nedeljah je več. Eni pač nikoli ne boste dojeli, da je lahko na vprašanje več pravilnih odgovorov. Petrol pa v osnovi ni živilska trgovina po klasifikaciji. Tko, da … Smo že vse obdelali tu na MON. Večkrat.
In ti pametuješ. Že večkrat
Mi tu, EU, se gremo nekih bedastih politik, ki nas v svetu delajo nekonkurenčne. Nič ne bi proizvajali na svojih tleh, samo tretji svet, gremo se trgovina na trgovino. Pol pa se še tega ne znamo it. Celo poletje se stekajo potencialni kupci pred zaprte trgovine in lokale. In to taki, ki ne kupijo samo paštete in liter vode. Tudi domači so preselili nakupovalne navade na splet, čez dan so zunaj, po izletih, zvečer pa v spletno trgovino. Kdo bo hodil cunje kupovat ob stirih popoldne, če je zunaj vročinski pekel?? Ob devetih, ko znorijo komarji ob vodi, pa nimamo kam it, vse zaprto. V Parizu sem kupovala ponoči, v Milanu, Španija itak, v Andori te nagovarja tip pred trgovino 24/7, mi pa bedaki, da tudi na kruhu lahko ponoci sluzijo samo albanci. Za kozlat. Bedaki tolcejo referendume za zaprtje ob nedeljah! Tolcite referendume, da se v nedeljah, praznikih in ponoči plača dvojna ura, pa bodo trgovci v vrsti stali. Če ne gre, pa je dovolj prejemnikov sociale, ki se jih komot vključi v javna dela. Pismo, plačani so za nič dela več od vsakega referenta v JU, ki mu država doplačuje do minimalca! Dela imamo dovolj, da nezaposlenih ne bi smelo bit! Pa kaj, če imaš doktorat na FF?! Če ti borza ne more ponuditi v enem letu prave službe, sori, napačen faks. Najdi šiht po želji ali pa ne moreš bit plačan za nič dela! Za polnit police ponoči si povsem uporaben!