Pišek na soli
Spodaj sem zasledila, da nekatere zanima kako se naredi pišek na soli. Enostavno!
Vzameš pekač, nanj daš peki papir ( lahko tudi brez, amapk se sol tako prime, da imaš težave pri čiščenju pekača ), nanj streseš 1 kg GROBE soli. NIKAKOR fino mlete! Piška, na pultu, udariš čez hrbet, da se malo “poleže”, ga daš na sol in v segreto pečico. To pečeš kaki 2 uri na 180 stopinj- ventilacijska pečica.
Mljask, mljask!
Pa dober tek!
Definitivno se da, samo bedrca se potem peče le 45 minut, se mi zdi da na 200 stopinj. Zelo ti priporočam, da jih prej premažeš s kokosovim maslom – tudi kadar pečeš celega piščanca (ga raztopiš prej da rata tekoče in premažeš) in dobila boš fuuul dobro, lepo zapečeno skorjico (samo kože ne smeš odstraniti). Ful dobro in preprosto, ker samo rukneš v pečico in prideš iskat ko je gotovo.