Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pišek na soli

Pišek na soli

Spodaj sem zasledila, da nekatere zanima kako se naredi pišek na soli. Enostavno!
Vzameš pekač, nanj daš peki papir ( lahko tudi brez, amapk se sol tako prime, da imaš težave pri čiščenju pekača ), nanj streseš 1 kg GROBE soli. NIKAKOR fino mlete! Piška, na pultu, udariš čez hrbet, da se malo “poleže”, ga daš na sol in v segreto pečico. To pečeš kaki 2 uri na 180 stopinj- ventilacijska pečica.

Mljask, mljask!

Pa dober tek!

smejka, hvala za recept, poskusim ta vikend! :)))

hvala, hvala….ampak zdej sem pa piško dala v “paco” ampak nisem še nič solila…..a ga lahko vseen tko pečem

A se da na tale način tud samo koščke piščanca pečt?
S hčerko mava dost en bedrček pa pol prsnega kosa. Bi šlo?

kreta, tega pa žal ne vem. Ne verjamem pa, da bo dobro. Cel piščanec namreč vsrka ravno prav soli, da je okusen, ni pa preslan ( sklepam, da zaradi kože ), majhni koščki pa,… Ne vem, če ne bodo preslani.
Sicer pa- poskusi in javi!

ja, saj zato imam tudi jaz pomisleke.
Če je katera že sprobala, bom vesela vaše izkušnje!

Definitivno se da, samo bedrca se potem peče le 45 minut, se mi zdi da na 200 stopinj. Zelo ti priporočam, da jih prej premažeš s kokosovim maslom – tudi kadar pečeš celega piščanca (ga raztopiš prej da rata tekoče in premažeš) in dobila boš fuuul dobro, lepo zapečeno skorjico (samo kože ne smeš odstraniti). Ful dobro in preprosto, ker samo rukneš v pečico in prideš iskat ko je gotovo.

Hvala!

Je nimam s čim treščit po hrbtu, a lahko stopim nanjo?
lp

Ti kr :))))))))) :))))))))))))))))))))))))))))

a gor po kuri pa nič ne posuješ soli, samo spodaj?

kaj pa riba, men se zdi, da eni naredijo prav “oklep” iz soli, da je cela v soli???

Jaz ga vedno pečem tako. Pekla sem tudi že pol piščanca, pa ni bilo nič narobe. Mesa nič ne začiniš, med sol pa obvezno zmešam rožmarin.
Meni je tak piščanec najboljši!

New Report

Close