Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis pišem skeče

pišem skeče

za naše lokalno kulturno – umetniško društvo sem napisala že precej skečev, od tega pa seveda nisem imela nič, če odštejem osebno zadovoljstvo. Skeči so preprosti, veliko rekvizitov ni potrebnih. Tudi sicer rada pišem (pravijo, da lepo), različne pozdravne govore, ki so v navadi ob slavnjih, npr. ob slovesu neveste od doma, prihodu ženina po nevesto, za Abrahamove godove…. če je kdo za kak skeč pripravljen kako malenkost plačati, ga odstopim. Imam tudi kratke skeče, primerne npr. za kak vmesni vložek na praznovanju, ko je samo glasba mogoče premalo… čisto zastonj ne bo, drago pa tudi ne. Če vas zanima, pokličite na 031-625-317, Marjana

daj nam morda za pokušino kak tvoj lep govor, npr. ob slovesu neveste od doma.

ne bi, no, ker je vsak govor za nekoga (p)oseben. Rabim podatke in potem se vživim v situacijo in napišem Ni rečeno, da bi bil vsakomur všeč. Zato pa, kot sem rekla, sem zaposlena, to delam za svojo dušo. In svojim sodelavcem, sosedom… ne računam, vsak mi pa kako kavico tudi prinese. Za popolnega tujca pa mislim, da bi mu poslala in če bi mu bilo všeč, bi mi plačal, kolikor bi sam hotel, če pa mu ne bi bilo všeč, bi mu pa tudi šenkala. Tako je to. Računam na poštenost. glede skečev-tam pa menim, da bi se zmenila za ceno. Eni so kar dobri, ko so jih igrali, je bila kar prijetna popestritev, seveda pa je veliko odvisno od sposobnosti igralcev in še malo improvizacije mora bit vmes. Če potrebuješ govor za trenutek, ko se nevesta poslavlja od doma, ker bo odšla živet k ženinovim staršem ali na svoje, ti ga napišem, sam moram vedet nekaj stvari. Lahko me pokličeš. Hvala, da si opazila moje pisanje in LP, Marjana

No, še tole bi dodala: če gre nevesta od doma, je seveda tudi pomembno, kdo ji bo slovo prebral (oče, mati, brat, sestra,nečak…). Nimam kar nekega vzorca, za vsakega napišem posebej, res pa kak stavek paše v več kontekstov. moram pa bit prave volje, kar na komando v pol ure ne morem napisat. ko imam zvečer en preblisk, se usedem in že leti iz mene
ravnokar sem sodelavki napisala besedilo za vabilo na obletnico mature:
KJE, PRIJATELJI, SO LETA SLADKA,
KO SMEJE VSE DROBCENE SKRBI
SMO V NAJBOLJ TIHE KOTE DUŠE SKRILI,
KO SREČE ŽEJNI SMO BREZ KONCA PILI,
KAR NAM JE MLADO, ROSNO JUTRO DALO…
KJE, PRIJATELJI, SO LETA SLADKA?
ZDAJ VEMO, KAKO BILA SO KRATKA.
Tolk mal za pokušino, kot praviš.

ok, hvala,
bil je firbec, “neveste” še dolgo ne bodo šle od naše hiše, roko na srce, eni še vedno brišemo rit :)).

me je pa to spomnilo na en krasen literarni lik, gospo Schou iz romana Lepo se nam godi, Finna Soeborga (MK, 1976, zbirka humor), ki je, kadar je padla v “ustvarjalnost” pozabila na ves svet okrog sebe in pesnila ter zlagala skupaj svoje priložnostne verze.

tale o tvoji nevesti, ki ji še brišeš rit, me je pa spravila v smeh. lepo se imej!

SPOŠTOVANI!
MENE ZANIMA ČE IMATE NA ZALOGI KAKŠEN SMEŠEN SKEČ, IN ČE SE MORDA DOBITI KAKŠEN TEKST?

SPOŠTOVANI!
MENE ZANIMA ČE IMATE NA ZALOGI KAKŠEN SMEŠEN SKEČ, IN ČE SE MORDA DOBITI KAKŠEN TEKST? PROSIM ČE ME KONTAKTIRATE NA MAIL: [email protected]

Marjana, še nekdo se zelo zanima za skeče. Pišeš mu lahko na:
[email protected]

Lep pozdrav!
K.

No, prijateljici sem se pohvalila, da bom začela služit denar, ampak ona je zaposlena na davčnih zadevah in je rekla, da je to pravzaprav delo na črno. Tako da vam povem, da iz te moke ne bo kruha, ker ne mislim tvegat. Sem pač bolj pesniška duša, davki in te stvari mi ne ležijo in nisem vedela. Tako da z mojo ponudbo ne bo nič, mogoče pa nekoč res odprem sp.

Marijanika, saj ni vse tako črno. Mogoče lahko za to dejavnost registriraš Osebno dopolnilno delo?

Tole kolegico malo povprašaj o tem, več lahko prebereš na strani DURSa – pa ne se takoj ustrašit, ker ti dajem link na njihovo stran :)))))

http://www.durs.gov.si/si/osebno_dopolnilno_delo/

Srečno!

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Ah, kompliciraš, naredi se avtorsko pogodbo in je vse legalno. Plača se prispevek od honorarja in je rešeno.
Mislim, s kakšno dacarko si pa imela opravka? Že mogoče, da dela na dursu, samo, kaj dela, me pa zanima.

čao, ej jst bi rabla en skeččč pa ful kratek (za kakih 5 min). naj bi biu kak o mamah, oz. namenjen naj bi bil za materinski dan. Drugače pa nii nujno lahko je tudi na kakšno drugo temo samo da je!!!! res bi bla vesela ce bi kdo poslal kako besedilo!!!!! P.s rabim ga do danes popoldan!!! hvala

Zdravo!

Me zanima če imate kakšen smešen skeč za valeto, ker nimamo nič in bi bilo fajn če bi imeli recimo kakšen 4-5min smešen skeč..

lp,
Luka

Kontakt: [email protected]

ej rabim en skeč za domačo nalogo,…
… v slengu
če maš cajt ta vikend rabim za torek

kontakt: [email protected]

ej rabim en skeč za domačo nalogo,…
… v slengu
če maš cajt ta vikend rabim za torek

kontakt: [email protected]

ali lahko dobim skeč za prbl. 10 min. za pouk. če je lahko tak v katerem se pogovarjata 2 osebi.

Pozdravljeni!

Jaz bi tudi potreboval kakšen skeč o šoli in kakšen ki je povezan z kemijo ali naravoslovjem.
PIšite: [email protected]

hvala za vnaprej

živjo!
jaz bi potrebovala kakšno besedilo za muzikal?
je to mogoče kje dobiti?

hvalaa

Pozdravljeni,
rabla bi nek kratek skeč ob materinskem dnevu za dve punci.. in sicer bol v najstniškem jeziku..
ce bi lahko kaj dobla mi posljite na gmail : [email protected]

hvalaa

jaz bi do četrtka (10.3.2016) rabla en smešen skeč če se da dobit ne..?
prosim pišite mi po G-mailu: [email protected]

New Report

Close