piskanje
Imam golfa 5, bencinar 1.6. Prejšnji teden v petek sem ga imela na rednem servisu. Mehanik mi je menjal olje, oljni filter, zračni filter, filter kabine.. Sedaj pa že dva dni opažam, da ko je avto v 1 in drugi prestavi, ko speljujem, mi nekaj piska (v viških prestavah se ne sliši). Avto ima 73000 km, star je 8 let. Kaj bi to bilo? Slišim vse živo tu gor, da je lahko zanič turbina, alternator, jermen. Naj povem še to, da mi je v vlažnem vremenu (nekajkrat) avto cukal, ko je bil mrzel,. Zamenjal je svečke, sedaj je videti ok. Glede na to, da je bil na servisu, ne vem kaj naj naredim? Bi moral mehanik to opaziti, se sploh vidi, če je zanič npr. turbina, jermen, alternator?
Ne spraševati tu na tem forumu! Razen pametovanja raznih pametnjakovićev, ne boš deležna širše podpore. Pojdi nazaj k mehaniku, zato pa obstaja!
In to piskanje moraš bolj natanko opisati. Je to piskanje ali cviljenje, je ton ves čas enakomeren ali narašča z vrtljaji? Lahko da ti samo cvili premalo napet jermen za pogon alternatorja.
nina9,
tudi moj predlog je, da ga odpelji nazaj k mehaniku in naj ugotovi, kaj je temu vzrok.
Tukaj na forumu ti bo res težko nekdo pravilno svetoval ali celo odkril napako, pa četudi se zelo trudiš opisovati to cviljenje/piskanje ali kar koli to že je. Škoda truda.
Saj boš zadevo rešila, sem prepričan.
Lp!