piškoti-dobri kupljeni
Vzami te, ne bo ti žal, prejšni teden so bili še v akciji cc 3.60€.
So božansko dobri.
[/quote]
Še en glas za Lidl. In sploh niso vsi enakega okusa, kot piše en/a zgoraj. Od vseh do sedaj kupljenih piškotov so najboljši. Krhki, kar stopijo se v ustih. Zmagajo. Dobre so mi še pariške rožice iz Hoferja, pa seveda Domačica.
Še en glas za Lidl. In sploh niso vsi enakega okusa, kot piše en/a zgoraj. Od vseh do sedaj kupljenih piškotov so najboljši. Krhki, kar stopijo se v ustih. Zmagajo. Dobre so mi še pariške rožice iz Hoferja, pa seveda Domačica.
[/quote]
So dobri, so rahli, ampak daleč preveč sladki.
Da te kar strese.
Kaj pa od Pekarne Brodnjak?
Mešani?
V Tušu vem da jih imajo…
Ja Škoda da nimajo večjih pakiranj
Vrhniški keksi s čokolado Adamič so mi res tako dobri… nežni, mehki, krhki..se topijo. Samo se mi zdijo res predragi https://trgovina.mercator.si/market/izdelek/476831/vrhniski-keksi-s-cokolado-adamic-450g
V večjem Sparu imajo neke “orehe” od slovenske pekarne, ki so res dobri, ampak pozor, zraven je tudi Spar znamka enake oblike, manj dobra. Pač piškot v obliki oreha, čokoladna fila med “lupinama”. Pa Leibntz bodo vedno OK oz. preverjeni, čeprav morda niso tako fancy. Osebno sicer pojem VSE piškote žal. Za pomembne stvari jih tudi testiram.
ampak nam so dobri vsi, ki se prodajajo, ne samo čolnički
kot da bi jih sam pekel
zdaj sem bila nekaj mesecev brez sladkarij, sem kupila nekaj paketov različnih bio piškotov iz hoferja, in babi piškote
kar se okusa tiče, jih babi piškoti povozijo – kot da je pri drugih piškotih tak enodimenzionalen okus, po moki, ne znam opisat
ni to to
babi piškoti pa masleni, krhki
kot morajo bit
Kaj je za tebe domače, moka iz lidla, jajca iz špara….?…in potem jih spečeš doma in rečeš da je domače.
Domače je zame, kar je vse doma pridelaano in pika.
[/quote]
Mi doma imamo radi linske in Hiferjevi so am dobri.
A ko jih naredim sama, je razlika obcutna, ceprav kupim Hoferjevo moko, masloin sladkor, pa se marmelada, ki sem jo sama naredila, je iz kupljenih marelic.
Ti na sliki so meni tudi dobri. Ko pade cuker 2 ,3 kom. Fajn zafilajo, cel teden ne rabim več cukra.
Drugace pa, domače dobiš ponavadi v kakšni kgz trgovini, kjer imajo ” domači koticek” jaz kupujem jogurtove žepke. Linške kekse pa tudi iz hofra.
Pečem piškotov tudi ne. Ne da se mi, pošteno povedano.
So dobri, so rahli, ampak daleč preveč sladki.
Da te kar strese.
Kaj pa od Pekarne Brodnjak?
Mešani?
V Tušu vem da jih imajo…
[/quote]
Probani danes. Sploh niso presladki- v primerjavi z npr. raznimi komercialnimi Lincerji in tudi drugimi – sicer na deklaraciji piše da imajo 30,3 gramov cukra na 100gramov.
Meni so bili najboljši iz ene privat pekarne pred cca 20imi leti v Ljubljani Šentvid ( ni bila albanska pekarna); sploh tisti, ki so bili narejeni iz ingverjevega krhkega maslenega testa, vmes namazani z marmelado, krhki, po vrhu pa limonina glazura. v obliki palčk narezani… Ko si prav čutil maslo, ne to palmino maščobo – nič zbito težko in presladko. Domač okus.