Pismo neplodnega para
Metuljčica večkrat sem prosila, če ostane tema namenjena neplodnosti in ne prerekanju o splavih. Kadarkoli se napiše dve besede o neplodnosti se najdeta dva, ki se prerekata o splavih in tudi tokrat je bilo tako.
Vsakič si odpisala samo še to kopiram, seveda o splavih. Oprosti ampak malo več občutka bi lahko imela. Sita sem teh primerjav.
Če pri enem sporočilu ni možno dobit sekundo pozornosti kako je šele v realnem svetu. No jaz zelo dobro vem. Vsi pametni, da bi se pa kdo v jezik ugriznil in poslušal je pa že preveč. Lažje je kritizirat splave kot si dejansko vzeti sekunda časa in slišat tisto kar bi nekdo želel povedat.
Nisem te hotela užalit, nikoli ne bi obsojala na splošno saj te poznam. V tej temi pa vseeno mislim, da bi lahko pokazala malo več sočutja in razumevanja. Pa ga nisi.
Želiš debatirat o splavih? Odpri novo temo in bomo klepetali.
To pismo je namenjeno vsem, ki nimajo težav. Torej recimo tudi tebi. Si ga sploh prebrala? Bi rekla da ne saj bi sicer predvidevam kaj napisala.
Pa me ne zanima kdo je začel. Vedno nekdo začne ostali pa nadaljujejo. Tudi jaz sem ti odpisala, prepričana da bo tam ostalo. No sem se motila.
Še 1x oprosti nisem te hotela užalit na splošno ampak le povedat, da v tej temi si me z neobčutljivostjo prizadela.
Z neobčutljivostjo? Okej. Sem poslala link na tole temo mojima “neplodnima” prijateljicama in me prav zanima, kaj bosta rekli.
Strinjam se, da splavi v to temo ne sodijo. Ampak pogreje pa me, in to zelo, če nekdo takole posredno najstnicam hoče nekaj metati pod nos, tako pavšalno in brez najmanjše podkrepitve.
Danes sem v Delu spet brala “o tebi”… A veš kaj gre pa meni pri vseh teh problemih, ki jih imate, zelo na živce – da se ne zganejo zdravniki. Pa saj mora biti za njih tudi nesprejemljivo, če se zadeve vlečejo toliko časa, saj je njihovo delo zato toliko težje. Tega res ne štekam. In vedno mora potem priti pobuda od “malih ljudi” in te pobude potem vsi pozdravljajo….. Ja fajn, ampak zakaj zdravniki ne gredo k direktorju bolnice in mu zatežijo, da bodo ti začeli težiti Bručanu in bo ta zatežil Bajuku…. A se ne bi tako stvari lahko na bolje obrnile veliko hitreje?
Nakar mine par mesecev, da to pobudo vsi preberejo, izdelajo mnenje, odgovor in lakonično ugotovijo, da žal…. Brez veze. Pa ni tako samo pri tem vprašanju, ampak povsod.
Ta peticija je bila namenoma pripravljena za Maribor saj smo tam dobili polno podporo stroke. To je bil en velik plus in ima povsem drugačen odziv kot če bi nastopali sami.
Predstojnik klinike je bil v vseh medijih z nami in je pritrjeval, da tako ne gre več. Res kapo dol pred tako kliniko.
Taka akcija kjer stroka in civilna pobuda nastopijo skupaj je velika redkost in sem prav ponosna, da smo to izpeljali.
Žal pa drugje ni tako. Ginekološka klinika je tako prepričana v svojo superiornost, da ko samo omeniš, da nekaj ni vredu se že počutijo napadene in užaljene in letijo v medije poročat kako so dobri, najboljši in kako težav ni. Primitivno. In ostale skupine bolnikov imajo enake izkušnje s kliničnim centrom.
Na strokovnem področju so super, ostalo je pa katastrofa.
Na gk recimo njihovo delo ni kaj dosti težje. Toliko in toliko pacientk na dan pregledajo, toliko operacijo in toliko postopkov. Malokoga briga kaj več. Edini ki je verjetno nerodno oz. neprijetno je sestri katera je tarča slabe volje in nezadovoljstva. Na njej je namreč, da paru pove, da mora čakat leto pa pol, ko mine leto pa pol mora razložit, da ta čas so se vrste podaljšale. Ko zdravnik pozabi na preiskave in konzilij zavrne mora sporočit paru, da se bo vse še dodatno zavleklo ker dokumentacija ni popolna itd. In to se dogaja vsak dan.
Zdravniki pa sanjajo kako težav ni. Bom nehala, da se ne razjezim kar smo rekli, da v to temo ne spada:-)
Je pa že sklicana izredna seja državnega zbora. Tako, da nekaj malega smo pa le dosegli :-)))