Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pisni preizkus znanja – JU

Pisni preizkus znanja – JU

Prosim za pomoč. Jutri imam razgovor na upravni enoti in bodo s pisnim preizkusom preverjali poznavanje področja dela, da bi tako izbrali najbolj primernega kandidata.

Tisti, ki ste že bili na podobnem razgovoru: ali so vprašanja bolj splošna, ali je treba znati cel zakon (npr. zakon o državljanstvu, zakon o tujcih)?

Saj veliko reči že vem, ker sem se že učila za strokovni izpit iz socialnega varstva in iz upravnega prava, a vseeno.

Hvala za pomoč.

Pozabi na to službo. Nimaš razgovora, ampak je test, katerega bo pisalo okoli 200 ljudi. Nekdo je itak že vnaprej izbran, navadno.

Ja, saj to vem, da imajo v 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} že izbranega kandidata in da nas bo veliko pisalo test. Moram iti na razgovor, saj sem prijavljena na zavodu, pa tudi sicer bi rada dobila službo na UE, ker me področje dela zanima.

Ne greš na razgovor, ampak na test! Razlika je velika.

Tistih 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa popravi v 99,9 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Pri nas dajemo vprašanja iz delovnega področja, ki je zelo specifično. Vprašanja ponavadi niso zahtevna, postavljamo bolj taka vprašanja, na katera se da odgovoriti tudi s splošno razgledanostjo. Čeprav velja, da se da na ta način brez kasnejših komplikacij najlaže izbrati svojega kandidata, naj ti povem, da mi teste vedno uporabljamo, tudi če izbrani kandidat ni vnaprej znan. In to predvsem zato, ker se vedno prijavi ogromno kandidatov in test je prvo sito za nadaljnji izbor. Vso srečo.

Pisala sem že ogromno podobnih testov in ne morem verjet, kakšni debili jih sestavljajo. Npr. vprašanje, koliko točno € je namenjeno za določen projekt. Halo? To ve samo tisti, ali pa še tisti ne, ki se ukvarja z določenim projektom na ministrstvu, kaj pa ta pravilni ali nepravilni odgovor pove o kandidatu? Nič, popolnoma nič, mogoče samo to, da si je na pamet zapomnil vse neuporabne podatke, ki jih najde na neki spletni strani. Svojih kompetenc kandidat na testu ne more pokazati.

Na teste ne hodim več. Vsak mi je požrl dva dneva učenja nepomembnih podatkov s spletnih strani, učinka pa nobenega.

en takšen test…v kratkem….je zgolj in samo farsa.
na internem razpisu niso izbrali ljudi, ki točno to delajo že dolga leta, sedaj bo pisni preizkus….jao, kaj misliš, zakaj? če bi vedeli…ne bi verjeli!!!!!!

Ju,

upam, da bodo res vprašanja bolj splošna.

opusti,

moja prijateljica, ki je bila na razgovoru na UE Ljubljana, je imela vprašanje: kako veliko področje pokriva UE Lj? Kako je organizirana UE (oddelki, ..)… pa a je to pomembno za delo?? Mislim, da ne. Saj vem, kako je organizirana UE, kamor bom šla na razgovor, če pa tega ne vem, bom pa izvedela, ko bom dobila službo in bom morala iti v skupno službo, na oddelek za upravno notranje zadeve… Meni se zdi bolj pomembno, da vem na splošno, kdo ima kakšno pravico, koliko časa velja os. izkaznica, kaj v primeru, če jo izgubim, kako prijaviti stalno prebivališče… moje delovne naloge…

Ponavadi so testi specifični glede na področje-zagotovo sem sodi ZUP in uredba o upravnem poslovanju in vsa preostala področna zakonodaja in seveda splošna razgledanost…..,zagotovo pa so takšna mesta fiktivna po izkušnjah 🙁 Včasih je znanje paradoksalno slabost :$
vso srečo,pa javi kakšna vprašanja si dobila,

Kolikokrat ti moram povedati, da ne greš na razgovor, ampak na test?

Če prideš do razgovora, je drugo. Ti želim vso srečo, ampak ne živeti v oblakih.

test je test,razgovor pa je ustni 😉

New Report

Close