Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pisni preizkus znanja v JU

Pisni preizkus znanja v JU

Pozdravljene!

Prijavila sem se na razpisano del.mesto v JU in dobila sem vabilo na na pisni preizkus znanja.
Naveden je tudi seznam gradiva, ki naj bi se ga naučili.

Glede na to, da je v JU pogosto zahtevan opravljen izpit iz ZUP-a, bi mi bilo logično, da to postavijo kot pogoj in povabijo le tiste, ki to že imajo opravljeno.

Jaz nimam in sedaj razmišljam, če bi se vseeno poglobila v to ali sem le ena izmed 200-ih, ki pridemo tja…

Mi lahko prosim nekdo, ki je to že opravljal, pove – koliko je običajno sploh vabljenih na ta preizkus?

Zmedena sem, ker rada bi službo; po drugi strani pa da se zdaj učim 200 strani nečesa… in sem le ena izmed mnoooogih…

Naj napišem še to, da gre za delo, za katero je zahtevana 5.stopnja izobrazbe.

Prosim za kakšen nasvet, izkušnjo.
Hvala!

ponavadi pride v poštev nekaj osnov upravnega poslovanja, kaj je dokument, vrste arhivskega gradiva itd.. a mi lahko navedeš katero gradivo rabiš predelat ker sem imela tudi sama pred kratkim nekaj takega?

verjetno si imela v razpisu navedeno, da lahko izbrani kandidat opravi strokovni izpit iz ZUP v roku 1 leta od nastopa delovnega mesta, tako da to, da nimaš ZUPa niti ni problem
žal pa ti moram povedati, da v JU se večinoma službe dobijo po vezah

jaz na tvojem mestu bi se naučila, naredila bi si dobre izpiske in si jih hranila za preiskuse znanja v bodoče in pojdi pisat, da vidiš kako je, da izgubiš tremo in dobiš neko novo izkušnjo. Ker enkrat pa ti bo ratalo, da boš ti izbrana :))

Hvala obema, da sta se oglasili!

Saj tudi sama razmišljam tako, da izgubiti itak nimam kaj…

Gradivo pa je: Gradivo ZUP – Štriker (2011) + še zakoni.

Zavedam se, da je večina mest itak oddanih prek vez – zato mi je bilo tudi čudno, da sem sploh dobila vabilo na ta preizkus.:)

sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} da je mesto že oddano, kajti v JU res nikoli NE velja to kar znaš ampak so pomembne samo veze in poznanstva. in vedno je tako, da imajo prednost tisti, ki že delajo v JU.
če imaš čas, se nauči in pojdi. zgubit nimaš nič, pričakuj pa tudi ne preveč.

Ne bo ravno držalo, da je sto posto zasedeno mesto! Ko gre za delovna mesta s 5 stopnjo izobrazbe je dejansko velika verjetnost, da je res delovno mesto prosto in zato želim avtorici, da uspe. Tudi delovna mesta z univ. izobrazbo, za delovno mesto svetovalcev, višjih svetovalcev, so pogosto dejansko prosta.

Tista delovna mesta, ki so morda res tam ene 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zasedena so delovna mesta vodij oddelkov, sektorjev, pisarn, oz. mesta podsekretarjev in sekretarjev.

Zakon o upravnem postopku ni nujen pogoj, če ga nimaš, boš pač ga šla delat v času 1 leta.

Srečno!

Nočem ti zbiti morale, a moja izkušnja je taka. Prijavljenih preko 200 kandidatov, 150 nas je izpolnjevalo “zahtevane pogoje”, pisali smo vsi, predelala sem veliko gradiva (na vabilu je bilo omenjeno, kaj bo preizkus vseboval), preizkus opravila med najboljšimi, na razgovor so nas poklicali 10 najboljših in nato na razgovoru že takoj dali vedeti, da enega pogoja pa ne izpolnjujem (nikoli še nisem delala na njihovem računalniškem programu) in tako ne izpolnjujem vseh pogojev… Ah, brezveze, še sedaj sem razočarana

da so vsa delovna mesta že vnaprej oddana. Sama sem po letu dni brezposelnosti decembra lani dobila delo za nedoločen čas v JU, 44 plačni razred. Brez vez, nikogar nisem niti poznala, le imela sem znanje in izkušnje. Sem bila pa seveda tudi sama skeptična, da je to delovno mesto dejansko prosto.
Avtorici, pojdi pisati, izgubiti nimaš prav nič. Novo znanje ti pa tudi ne bo škodovalo. Le pogumno!

New Report

Close