Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pita z gozdnimi sadeži

pita z gozdnimi sadeži

Evo, imam borovnice (sicer zmrznjene) in sveže robide in bi rada naredila pito s skuto in tem sadjem ter prelila z želejem. Kje je problem? Nimam recepta za testo! Vem, da je varianta z albertovimi piškoti, ki jih zmiksam z margarino, lahko pa naredim tudi enako testo kot za jabolčno pito. Ampak jaz bi rada, da bi lepo sedlo v un modelček, ki je za te pite (z vijugastim robom). In seveda, da bi bila dobra! Kaj naj še vmešam v skuto in ali naj testo prej spečem pa pol sadje čez?

Skratka, priporočam se za recept!

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=8107

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5351

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4498

Samo jaz bi dala skuto. Ali je še kakšna druga varianta s testom?

Verjetno misliš za podlago krhko testo. V tem receptu sicer sadja ni, se pa lahko sama odločiš, kdaj ga boš dala – lahko že v skutni nadev in se bo sadje peklo, vmešano noter; lahko pa daš sadje na že pečeno zadevo (ko je že ohlajeno) in čez žele – v tem primeru je bolj sveže. Po želji pač. Jaz vedno sadje vržem notri v nadev, da se skupaj peče.

Tu je recept:

Iz 125 g masla sobne temperature, 70 g sladkorja, enega jajca, 250 g moke, pol zavitka pecilnega praška zgneteš krhko testo, oblikuješ hlebček, pokriješ s folijo in daš na hladno za pol ure.

Dve tretjini testa razvaljaš v velikosti pekača, z njim obložiš pomaščen pekač in 10 minut pečeš na 185 stopinjah.

Medtem narediš skutni nadev: penasto umešaš 50 g masla, 3 jajca in 175 g sladkorja, primešaš 750 g puste skute, 0,5 l kisle smetane, 60 g jedilnega škroba – gustin, pol zavitka pecilnega praška.

Preostalo testo razvaljaš v trak, z njim obložiš rob pekača in napolnimo s skutnim nadevom. Temperaturo pečice znižaš na 175 stopinj in pečemo 60 minut. Ko je pečen, naj 2 uri počiva.

-------------------- Fikreta ma vas rad;))

New Report

Close