Pivski trebuh
Posledica večih dejavnikov, vendar zelo veliko k temu prispeva pivo. Zakaj, če ga spiješ v velikih količinah, to je 10 – 20 pivov, kar je nakaterim mala malca.
Si lahko zamisliš kam gre 10 litrov tekočine, pa tudi hrannljiva je ta tekočina, saj vsebuje hmelj in ostale snovi. Tako, če še malo oddaš kruha in pivo, to pomeni malo kvasa in zadeva lepo vshaja in dobiš lep ogrogel predel okoli popka, ki mu pravimo pivski trebuh.
Primož
Pivski trebuh je povečan obseg pasu… strokovno povedano 🙂
Tak trebuh “visi” čez hlače. Ponavadi nastane zaradi nezdravega načina življenja. Moški, ki ga imajo, imajo ponavadi povečano težo, ni pa nujno – tudi bolj suhi moški imajo lahko večji trebuh. Kriva je hrana in premalo gibanja. Ker moški radi pijejo pivo (večina), in ker pivo ima veliko kalorij, tudi trebuh raste.
Kje vse pa si gledal? A ti veš, da nas je tuki gor večina zelo napadalnih babnic oz. bab? Tako pravijo.
Lahko te preusmerin na moški čvek, tam ti bodo ziher znali kaj bolj pametnega povedati o tem. Lahko pa ti povem kaj o PMS-u, ki me trenutno daje. A ti slučajno veš zakaj in kako nastane in seveda kako se ga rešiti?
Zelo bi ti bla hvaležna.
Pokec, saj sem tudi jaz tukaj gor in se spoznam na refošk in pivo.
Žal nisem zdržal 40 dni brez alkohola, čeprav sem imel dober namen. Jedel sem čokoladne bombone tiste z alkoholom in šele potem mi je kapnilo. V Kitajski sem pa brez pomislekov spil na koncu slivovo vino, tudi čisto pozabil. Ampak če pa pogledam iz pozitivne plati, sem se alkoholu pa marsikdaj odpovedal, to pa tudi šteje, že če samo zmanjšamo pripomoremo k , če drugemu ne vsaj k boljšemu zdravju.
primož
ja, včasih spijem tudi liter ali več, grozno za enega, za drugega ne, mi ni všeč ta moja “terapija”, si pa nekako štejem v “olajševalne” okoliščine, da čez dan za vse poskrbim( družina, podjetje), zvečer mi zapaše malo miru, nato začnem premlevati vse težave, ki me čakajo nasledni dan, od finančnih naprej, pa včasih spijem več, samo, da lahko vsaj dve uri spim.
LEPO PROSIM, brez obsojanja.
jao,
pa poklčiči za družbo, bova dva srkala en liter, morda pa še kaj pametnega zgruntava :-))
primož
Da se še jaz malo pohvalim z svojim poznavanjem piva in refoška. Te čisto razumem jao. Saj se jaz še tudi vedno kdaj potolažim. A pri alkoholu res ne pogrešam mačka. Kak deci ali dva pa je itak že dovolj. Samo to je pa že brezveze. Do konca al pa nič. Samo je boljše pol nič, če se ne znaš zadržati, ker težave se s tem samo stopnjujejo. Ker si sam izvor vseh težav.
Zjutraj, ko se zbudiš, so še vse vedno tam, le da si ti le še bolj slabe volje.
Primož velja, verjetno bova vsaj pri “poslovnem” delu imela približno enake težave, samo jaz te bom prijela za besedo in ti pošljem svoj mail, za štos, mogoče pa res lahko spijeva kozarček, POKEC, pri meni je pa tudi to štos, da jat sploh nikoli nimam mačka, res pa je, da pijem samo refošk ali teran.
Lep večer vsem skupaj, se še kaj beremo in pišemo
ženske se redimo v rit, stegna trebuh, tam imamo najvec mascobnih celic, moski pa v trebuhu, torej se tam najhitreje nalaga mascooba in posledicno raste trebuh, ali je to od pitja piva, žrtja…v glavnem se clovek redi, če ves zauzije kot porabi!
Saj ves, ko se zredimo, se povečajo mascbne celice, ki nikoli vec ne izginejo, tudi ce shujsaj ostanejo, le oblika telesa se drugače porazdeli, zato je tako tezko merkat na tezo…kajti te celice so zelo dovzetne za ponovno nalaganje mascom in vsako leto da nekaj…
Evo sem za,
piši na mail, jaz tudi prijem samo refošk ali teran, no pa še cviček, baje znižuje holesterol.
primož