Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pizza muffini

pizza muffini

Danes dobim obiske, pa bi jim rada ponudila pizza muffine. A ima katera kakšen fajn recept pri roki???

Živ,
par dni nazaj je tekla debata o njih… Sama sem jih naredila po spodnjem receptu – so NEkvašeni, rabiš samo pecilni.
Za moj okus bi bilo boljše dati malo manj “mesa” in malce več sira. Pa saj veš sama – recept je osnova, potem pa improviziraš glede na stanje v hladilniku ;o)
LpČ

Sestavine:
4 dl moke
1/2 pecilnega praška
1/2 žličke soli
ščepec origana
ščepec posušene bazilike
1 žlička paradižnikove mezge
3 jajca
2 dl navadnega jogurta
3 žlice olivnega olja

5 dag salame (Poli, Francoska ipd.)
5 dag sira (Edamec ipd.)
1/4 srednje velike čebule + malo olivnega olja

Postopek:
Sesekljamo salamo in sir, nekaj sira odvzamemo za okras. Sesekljamo čebulo in jo na malo olja zlato – rumeno opražimo. Ohladimo.
Zmešamo tekoče sestavine (jajca, jogurt, olje in mezgo), posebej premešamo suhe, katere na hitro dodamo jajčni masi. Na koncu vmešamo opraženo čebulo, salamo in sir. Naložimo v namaščene (ali s papirčki obložene) modele za muffine in po vrhu potresemo s prihranjenim sirom. Pečemo 20 – 25 minut na 180 stopinj.

Jaz poznam samo mini pica sendvičke, če ti to kaj pomaga.
Kupim hotdog štručke, jih razrežem na polovico po dolžini in gor nadevam kar mi pač paše, recimo šunka, sir, kečap in dam v pečico za nekaj minut, da je toplo in hrustljavo.
Zaenkrat je to pri mojih obiskih vedno “palilo”.

Sestavine za 24 kosov:

2 dcl mlačnega mleka
1 zavitek kvasa (42 dag)
50 dag moke
8 jedilnih žlic masla
2 jajci
pol žličke soli
1 kavna žlička začimb za pico
poper
1 čebula
10 dag salame (po vašem okusu, za pico pač)
2 paradižnika
10 dag sira

Priprava:

1. Iz moke, mleka, kvasa, masla, jajc, soli, začimb in popra zamesite kvašeno testo in pustite vzhajati približno pol ure.
2. Na kocke narežite čebulo, salamo in paradižnik (brez semenskega dela). Sir naribajte.
3. Ko je testo vzhajano, dodajte narezane sestavine in polovico sira ter jih vmešajte.
4. Luknjice v pekaču zapolnite do treh četrtin z maso in potresite s preostalim sirom.
5. Pečite na 180-190 stopinj Celzija približno 25 minut, lahko tudi več, če imate radi bolj zapečene.

1 zvrhana žlica moke 10 g
1 zvrhana žlica soli 15 g
1 zvrhana žlica sladkorja 12 g
1 zvrhana žlička soli 5 g
1 zravnana žlička pecilnega praška 3 g
1 skodelica moke 100 g
1 skodelica sladkorja 150 g
1 skodelica zdroba 150 g

Jaz sem nardila tako, za od mojega RD pa so sli v trenutku!

New Report

Close