Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pizza-recept

Pizza-recept

Ne me pošiljat na Kulinariko Slo, ker sedaj dobiš samo en recept, za več moraš biti član Plus paketa-grrrrr 🙁 (vedno sem se za recept obrnila na to stran).
Torej……..naj mi katera/i napiše kakšen fin recept za pizzo, sploh testo. Potrebujem za dve osebi (fejst lačni 🙂
Hvala!!!

2 jourtova lončka moke,
1 j. lonček mleka,
1 žlička soli,
2 žlici olja,
malo več kot polovico kocke kvasa
– iz toplega mleka, kvasa in ščepca sladkorja narediš kvasec, vliješ med moko in olje, dodaš sol, vgneteš testo in pustiš na toplem, da vzhaja

2 lončka moke
1 lonček mleka
1 paketek pecilnega praška
malo soli in olja

Brez packanja s kakšnim kvasom! 🙂

jest pa naredim tako:

40 dag moke + sol vržeš v multipraktik.
V lonček daš 2dcl mlačne/tople vode, pol 50g kocke kvasa zdrobiš v vodo dodaš 1 čajno žličko “cukra” + dve žlički moke. Fajn premešaš in pustiš 5-10 min, da se naredi “kvasec”…. lahko greš na balkon na en cigaret . . . . .
nato to iz lončka zliješ k moki, po občutku dodaj še olivno ali oljčno olje (pač odvisno katero besedo imaš raje) malo mešaš “na2”, ko se vse skupaj zmeša daš “na4” in še minutko dve vrtiš.
Streseš iz tiste posode na pult ter ga FEJST pregneteš (pretepeš) – čim bolj . . . narediš hlebček, vzameš ČIST sarvet iz predala, kupček pokriješ in pustiš – pol ure do uro odvisno. . . . . .
Iz testa, ki ostane priporočam, da narediš “kruhke”. če koga zanima kako mi povejte, da ne bom brez veze utrujal . . . . .

Se strinjam, naredi se tudi s pecilnim, ampak meni je boljše s kvasom, pa nič kaj več packarije ni.

Žare, kako kruhke?

Najboljši recept je, da se usedeš v avto in odpelješ v najljubšo picerijo. :)))))
Mene doma pripravljene pice namreč ne prepričajo – pizza iz peči ali iz pečice sta kot noč in dan.

Kruhki. . . . .
testo ostane od pice. Narediš pico daš pečt.
Kar ostane testa zvaljaš na tenko – 3-5 mm debelo.
Zrežeš enakostranične trikotnike ali kvadrate (poželji)
na to polačaš po želji: sirček, sirček+šunka, sirček+šunka+paradajz, pršut+sirček, lahko kako tuno+čebulo, raznorazne kombinacije zelenjave+sirčkov, …. čim bolj uporabi DOMIŠLIJO,
po lepo zviješ – zapreš, da sirček ko se stopi ne izteče ven.
položiš na peki papir. v posodici steper en jajček in s tem premažeš štručke – kruhke. Po želji lahko na vrh (meni ful paše) položiš še rezinco sirčka. —-> med tem se speče pica. Kruhke daš v hladilnik in pustiš, da vshajajo. ko poješ pico ti verjetno ne bodo dišali preve, ker bo trebušček že poln, zato jih lahko spečeš naslednji dan.
220oC –> cca 15 min

pa dober tek

New Report

Close