Pizza-recept
jest pa naredim tako:
40 dag moke + sol vržeš v multipraktik.
V lonček daš 2dcl mlačne/tople vode, pol 50g kocke kvasa zdrobiš v vodo dodaš 1 čajno žličko “cukra” + dve žlički moke. Fajn premešaš in pustiš 5-10 min, da se naredi “kvasec”…. lahko greš na balkon na en cigaret . . . . .
nato to iz lončka zliješ k moki, po občutku dodaj še olivno ali oljčno olje (pač odvisno katero besedo imaš raje) malo mešaš “na2”, ko se vse skupaj zmeša daš “na4” in še minutko dve vrtiš.
Streseš iz tiste posode na pult ter ga FEJST pregneteš (pretepeš) – čim bolj . . . narediš hlebček, vzameš ČIST sarvet iz predala, kupček pokriješ in pustiš – pol ure do uro odvisno. . . . . .
Iz testa, ki ostane priporočam, da narediš “kruhke”. če koga zanima kako mi povejte, da ne bom brez veze utrujal . . . . .
Kruhki. . . . .
testo ostane od pice. Narediš pico daš pečt.
Kar ostane testa zvaljaš na tenko – 3-5 mm debelo.
Zrežeš enakostranične trikotnike ali kvadrate (poželji)
na to polačaš po želji: sirček, sirček+šunka, sirček+šunka+paradajz, pršut+sirček, lahko kako tuno+čebulo, raznorazne kombinacije zelenjave+sirčkov, …. čim bolj uporabi DOMIŠLIJO,
po lepo zviješ – zapreš, da sirček ko se stopi ne izteče ven.
položiš na peki papir. v posodici steper en jajček in s tem premažeš štručke – kruhke. Po želji lahko na vrh (meni ful paše) položiš še rezinco sirčka. —-> med tem se speče pica. Kruhke daš v hladilnik in pustiš, da vshajajo. ko poješ pico ti verjetno ne bodo dišali preve, ker bo trebušček že poln, zato jih lahko spečeš naslednji dan.
220oC –> cca 15 min
pa dober tek