Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plača 2000 bruto v AT

Plača 2000 bruto v AT

Kaj pravite na tako službo v AT:

2000 bruto, 40 ur na teden.

Bivališče zastonj.

Kosilo zastonj.

Delo pa ni težko, je pa dinamično.

Meni se zdi super. NImam pa še izkušenj z AT.

Je kdo od vas gor pa malce pokomentira.

Ja, če je strogo 2000 bruto, imaš pol 1622 neto, nekja takega na mesec + 13. in 14. plača ne…

Zdej ok, odvisno kako se dela in kdaj, jaz bi vzel, če pač delaš 5 dni 2 pa frej…6 dnevnega ne bio vzel, to je brez veze…razen, če resno rabim denar, pa bi delal 1 leto…

5×8 ur. Pa čas kosila šteje v delovni čas, kar je menda redkost v AT. Večinoma delajo po 9 ur na dan pa se šteje 8 ur dela in 1 ura pavze.

Tako, da meni se zdi ok. Ne poznam pa situacije po AT.

ČAki, a oni so ti zrihtali stanovanje, al je to soba like? NE vem, kako delaš tukaj, kakšno službo imaš tukaj…

Kako je potem s plačilom dohodnine?

Za začetek je čisto ok. Eni delajo za 1700 bruto, nimajo bivanja, nimajo hrane pa nimajo plačanega časa za malico.

Tako, da tole tvoje je kar ok oz pravzaprav fajn. Če praviš, da je ok delo.

Je pa super, ker tako dobiš bivališče, si tam, lažje iščeš naprej boljšo službo. Namreč 2 jurja ni najslabše, ni pa to fajn za avstrijske razmere. To so dela bolj na dnu, ne čisto na dnu, ampak blizu dna.

Odlična odskočna deska za naprej.

Uf, slabo. Pod 3000 neto v Avstriji se ti ne splača. Imaš tudi davke v Sloveniji, prevoz itd.

V Sloveniji imaš povsod že 1500-1900neto, plus dodatki, da ne omenjamo še dodatnega dela ali mini biznisa, že pri nas MORA odrasel desc delat 3 tisoč na mesec minimum, kaj šele v Avstirji.

Zveniš kot nemotiviran trot. Pa brez zamere.

Daj še meni povej kje najti kako tako službo. Tu v Sloveniji je čista beda, kar se plač tiče.

Za ta denar moraš biti res bedak, da greš delat v AT…

… že v fabrikah lahko dobiš neto ven čez 2 jurja, Helios ali Knauf insulation imam kolege tam v proizvodnji…da ne omenjam, da če se izučiš ene obrti kot e vodovodar ali malar, ki ni težka je 5 jurjev na mesec bp.

Jaz bi šel v tujino za vsaj 5k brutto. Pod to je vse revščina…

Ne nasedaj tem bebcem, ki fantazirajo o 3 ali celo 5 jurjih neto.

Tole, kar imaš ti, je čisto ok.

Daleč bolje kot v Slvoeniji. Pa hrano imaš, cimer imaš. Veliko ti bo ostalo.

Jaz imam nekaj več kot to pa mi je super. Večinoma začnejo s slabšimi plačami. Tako, da kar pogumno v akcijo.

V bistvu bi bila vesela, če bi dobila to. Imam sicer v SLO več, ampak dobim manj in še manj bo iz zdravstva, pa odmerni za pokojnino je pri nas katastrofa. Vse življenje delaš in moraš še v penziji, da potegneš začetek s koncem. Vsaj to dvoje je v tvojem primeru boljše. Če delaš, če si dober doma, boš dober tudi v tujini. Ker na delu konkuriras z dosti jugovine in turkov, bodo raje vzeli tebe. Znanka se je tudi preimenovala, v nemško izpeljavo svojega imena, se preselila na sever, čaka še drzavljanstvo. Pravi, da bo potem bolj konkurenčna in da v nekaj letih namerava kandidirati na vodstvene strukture. Jo tudi sedanji šef spodbuja in ji pomaga.

Odgovor na objavo uporabnika
GOODLIFE, 30.03.2025 ob 21:44

Za ta denar moraš biti res bedak, da greš delat v AT…

… že v fabrikah lahko dobiš neto ven čez 2 jurja, Helios ali Knauf insulation imam kolege tam v proizvodnji…da ne omenjam, da če se izučiš ene obrti kot e vodovodar ali malar, ki ni težka je 5 jurjev na mesec bp.

Jaz bi šel v tujino za vsaj 5k brutto. Pod to je vse revščina…

Ja, na 3 izmene.

Delam v Avstriji in moja konkurenca so predvsem Slovaki, Madžari, Čehi. Nikakor pa ne Turki, Jugovina.

Zakaj konkurenca in to močna? Ker so pripravljeni delati za slabše pogoje kot Slovenci in zato jih imajo delodajalci raje. Turki pa Jugovina je pa manj priljubljena, papirji pa to. Raje imajo iz EU.

Počasi pa sanjam o tem, da bodo Nemci moja konkurenca. Avstrijci seveda najprej zaposlijo Avstrijce, drugo mesto Nemci. Potem pa ostali iz Z in S Evrope. Potem pa Slovaki, Čehi, … potem šele mi.

Nemci pač zaradi jezika Ko bom na njihovem nivoju bo super.

Pripnite oglase, kjer lahko zaslužim 3000 do 5000 neto.

New Report

Close