Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev plača Akrapovič

plača Akrapovič

A mislite, da drugi pa ne delamo po 12 ur na dan? S 7. stopnjo ali več, pa včasih še za manj denarja.

Ne vem koliko so plačani inženirji, ampak 1500 EUR neto brez potnih stroškov, je že dobra plača. Ne vem koliko ima A. zaposlenih, je pa zaenkrat še uspešno podjetje in očitno da je vodenje dobro. Ampak eni se ne zavedate, da ste prišli delat, ne spat. Če imaš pa samo srednjo šolo, si je pa pač malo težje spogajat večjo plačo. Pa pejte na faks.

plača v proizvodnji je cca 700eur -sramota pa taka baharija fuj čim prej drug šiht!!!!!!!!!!!!

BALKANsko obnasanje do delavcev

BALKANsko obnasanje do delavcev

kdor ne proba ne ve…je pa zelo veliko resnice v napisanem

Če se ne motim, podatki o plači v zasebnem sektorju sodijo med tajne podatke……

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

Pozdravljeni,

Če se vam delo pri gospodu Akrapoviču zdi tako slabo, zakaj enostavno ne date odpovedi? S tem bi za začetek rešili firmo pred lenuhi. Noben ni prisiljen da dela pri njemu, zato lepo prosim da ne blatite. z prve roke povem, da je ogromno ljudi šlo “na svoje” “drugam” a so kaj kmalu prišli nazaj in prosjačili za službo.

S tem, ko bi odšli bi tudi podjetje poslovalo bolje, vi pa bi lahko resnično odšli nekam kamor bodo cenili vaše izjemne ekspertize. Prokleti gnoji leni.

Lep pozdrav

ce lizes mas dobro placo,ce pa delas kot zivin pa nc

Ali imate morda še kakšno vsebinsko vprašanje ?

Daša Modic Gorjup

spoštovana Daša Modic Gorjup !

Menim, da je namen foruma, vseh forumov, da se izmenjavajo VSA mnenja uporabnikov.
Prosim ne upoštevajte dejstvo, da so nivoji pogovorov na forumih odvisni tudi od piscev…avtorjev !

Nikar naj vas ne skrbi vprašanje ali so plače tajne ali ne. Povem vam, da je to največja manipulacija delodajalcev in kršenje svobodnega govora/pogovora.

Vaše vprašanje ali imamo še kakšno vsebinsko vprašanje je neumesno natolcevanje, da dosedaj napisano ni vsebinsko. Pa ni res! Prav vse napisano je vsebinsko in to tako zelo, da sem se popolnoma vživel v vlogo navadnega delavca kot v vlogo delodajalca.

Ves pogovor na to temo je zelo zanimiv in odraža stanje v podjetju Akrapovič. Skrb za prijetnejše vzdušje je na psu.

Upam, da se Akrapovič Igor zaveda, da so VSI delavci enakovredni, da so vsi povezujejo podjetje v uspešno celoto.

Mene zanima kako se pri akrapovicu dela v ivancni gorici

Plača pri Akrapoviču v proizvodnji je taka kot drugje, dela se enako kot drugje. Je pa logično, da nek delavec brez poklica ne bo imel plače razvojnega inženirja, pa čeprav naklofata enako število ur! A mislite, da če je bogat, bi moral pa delavce brez poklica plačevati kot razvojnike? To so ljudje, ki morajo biti veseli, da jih kdo sploh vzame v službo, zavedati se morajo tudi tega, da so izjemno lahko zamenljivi.
So pa očitno proizvodni delavci povsod isti: jamrajo zaradi plače, jokcajo, koliko morajo delati in kakšo odgovornost imajo, njihovi nadrejeni so pa vsi po vrsti ritolizniki in izkoriščevalci. Sicer pa: vsak ima možnost študirat in diplomirat strojništvo!
Če komu pri Akrapoviču kaj ni všeč, naj gre pa drugam, dela je dovolj.

Meni se zdi, da ni nobenemu potrebno na dolgo in široko razlagati na forumih o določenem podjetju. Vsak naj sam preizkusi in se potem odloči kako in kaj. To kakšen poklic kdo ima pa je popolnoma osebna odločitev vsakega posameznika.

lp

Mene pa zanima kdaj bo selil proizvodnjo v Črnomelj v SECOP?
Pa kakšne plače lahko pričakujemo v Črnomlju?

V Črnomelj se seli ker je v Beli krajini na pretek delavcev ki bojo z veseljem delali tudi do 250ur na mesec za 700€ bruto, in si ne bojo niti v sanjah upali vprašati o plačilu nadur ali prevoza ali prostih sobotah.

Potem bo pa to kar šok za Belokranjce. Kajti plače v Secopu so kar solidne.

treba bo it v tujino delat k ta slovenija je itak u pizdi 😛

Mislim da je pri vseh delodajalcih enako, pa naj se še tako poveličuje ali pljuva določene. Delal sem v Leku preden so ga prevzeli Švicarji, trenutno delam v “našem največjem slovenskem prodajalcu” in poznam razmere dela pri Akrapoviču. V Leku, kljub delu prek agencije (drugače te tako ne zaposlijo), so mi s pogodbami za določen čas podaljševali tako dolgo dokler sam nisem želel več delalti pod takmi pogoji. Toda moram reči, da je bila plača zelo dobra in je dobra še sedaj (sem v stiku z bivšim sodelavcem) – za 5.stopnjo začetna 1200 bruto. Pa naj kdo nikar ne jamra, da je to slaba plača. Zopet bi šel nazaj , če bo razpisano mesto.
Kaj je slaba plača in slab odnos do ljudi lahko izveste samo, če ste zaposleni pri “najboljšem sosedu” ; in to v upravi, ko imajo kljub Vl ali Vll stopnji 900 bruto plače. Pa morajo ravno tako delati nadure in so podvrženi raznoraznim pritiskom saj nadur ne izplačujejo ampak pričakujejo da jih podjetju v duhu “pripradnosti” šenkate.
Toliko o tem kako je drugje napram pri Akrapoviču.

a bo res akrapovič selil proizvodnjo junija 2014 v Črnomelj?

Bejž no… Kje pa?

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Bejž no… Kje pa?[/quote]

Lek, Novartis- je treba brat pozorno. In ja 5. stopnja, za tehnika v proizvodnji ali analiznem laboratoriju, kjer se izvavajo kromatografske analize, so toliko začetne plačice…. Samo žal zaposlitev samo preko agencije pogodbeno, ne redno pri delodajalcu, tle je haklc….

Sem prevečkrat tam…

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Napisano velja za kemijske in farmacevste tehnike, da imajo toliko na začetku, torej če to nisi, potem razumem….

Trenutno jih spet iščejo imaš vse šanse se prijavit.
PS Sam delam pri firmi, ki sodeluje z Lekom, nisem pa Lekovec, da ne bo pomote. Slišim vse sorte, kaj je pa res,.. Naj bi bilo pri agenciji slabše plačano za isto delo…zato dvomim v zgornjo številko. Oz. kaj ti pomaga, če imajo domači tako plačo, če lahko dobiš službo samo čez agencijo.

Poglej, eno je v stilu baba čula – baba kazala, telefonček na vrvici – spet foušija in metanje polen pod noge tistih, ki bi več kot je realno in pričakovano , pa žal zaradi formalne izobrazbe, ki jo imajo in pomanjkljivih izkušenj ne morejo.

Ne more biti nekdo, ki naprimer nima izkušenj z vodenjem ljudi in dela v kromatografskem laboratoriju osnovne stvari in osnovne analize s 5. stopnjo izobrazbe vodja tam no. Ali pa delavec, ki dela na proizvodnji liniji, žal ne more bit vodja izmene, vzorčenj. Po predpisih in normativih to ne gre. In že to da delodajalec ve, kako težko je najti zanesljive delavce z naprimer 5. stopnjo izobrazbe za proizvodnjo, delo v 3 ali 4 izmenah, ker nekateri ljudje preprosto ne prenesejo pritiska, robotiziranosti dela in odnehajo po nekaj mesecih, se jim jih ne izplača redno zaposlovati in jih zato tudi raje najema preko agecij za zaposlovanje. Tako delajo povsod v farmacevtski, tudi avtomobilski, prehrambeni industriji.

Sem delal že od mladih nog v farmacevtski industriji v Sloveniji, to so bila moja prva spoznavanja s to vejo. In ja, kot dijak delat v treh izmenah je bila faza dozorevanja, nauči te delovnih navad, kako težko je prislužen tisti denar, tudi da se naučiš ravnanja z denarjem. Tega pa marsikateri delavec pri 30-ih 40-ih, ki danes tam dela, nima.
Če bi mi voda tekla v grlo, zagotovo bi se prijavil na to delovno mesto, ker po osnovni izobrazbi ustrezam, samo sem pa multipraktik, z nadgrajenimi znanji in izkušnjami z drugih področij, ker sem filal možgane in jih še vedno in trenutno imam zaposlitev, ki me osrečuje. Je pa res, da brez učenja, pridobivanja znanja nebi počel tistega, kar počnem danes.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close