Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plača avtomehanika

Plača avtomehanika

Me zanima, če ima katera avtomehanika za moža oz. partnerja in kakšno plačo ima.
Moj je namreč avtomehanik na pooblaščenem servisu določene znamke, pa razmišlja o zamenjavi zaposlitve, zaradi plače.
Kakšne plače imajo?

Moj brat zasluži približno 700 neto. Pooblaščen servis. Dela pa kar precej več kot 8 ur na dan, pa kadar koli ga pokličejo (vikendi, dopust,..) vedno mora bit na razpolago! Glede na to da res velik dela, ni nevem kaj.

No, mojih prijatelji mehaniki na pooblaščenem servisu imajo od 700 € do 900 €. Vse vikende frai, delavnik od 7-15 ure. Nadure dodatno plačano, malica organizirana. Mislim, da je to dobro, glede na to, da imajo v drugem servisu 630 €, delajo pa petke in svetke, samo nedeljo imajo prosto, pa tudi popoldansko delo je.

Jaz sem s.p. in zaposlujem dva avtomehanika. En je moj mož, ta ne dobi nobene plače :-), drugi pa dobi minimalca in potem še na roko, tako da mu neto znese 1000€ (+prevoz in malica še posebej). Na koncu meseca v povprečju odnese domov 1.200€.

Delavnik je pa od do? Koliko ur ima?

Od 8 do 16h, pol ure za malico, sobote frej.

Aja, pa še to. Je zelo priden, zato ga z veseljem stimuliram z malo višjo plačo.

Moj je tudi na pooblaščenem servisu. Delavnik od 7h-16h, vmes 1 ura za malico. Če je potrebno avto končat, mora potegnit čez delovni čas.
Plača cca 700 EUR, malico imajo topolo, plačano v sosednji restavraciji, prevoz ima plačan. Dela eno soboto na mesec od 9h-13h. Plačano posebej, kot nadure. Če je nadur več ima plačane, sicer jih lahko izkoristi, da gre kak dan prej domov.

za p:

me pa prav zanima, kako gre tole pri sp-ju, da je delavec (mož) zaposlen, plače mu pa ne izplačate…kaj pa prispevke???

Ali je morda le družinski pomočnik v delavnii ???

Za p1:

seveda sem se hecala, saj je zraven smejko 🙂

Prispevki, plača, vse po reglcih, pa zraven je udeležen še pri dobičku, zato njegova plača ni določljiva. Imava vse v eni malhi, njegovo plačo koristim večinoma jaz 🙂

P., kako pa je, če gre ta tvoj delavec z minimalcem n bolniško. A mu tudi dodaš zraven, a ima sramotno nizko bolniško in osnovo za pokojnino. Pa ne zdaj rečt, da bojo pokojnine tako ali tako zamenarljivo nizke in da ne gre nikoli na bolniško. Se še prehitro zgodi.

Seveda bodo pokojnine nizke. Prav zaradi takih kot je ta s.p. in še množica drugih ki počnejo enako.

ah, jaz pa mislim, da je p že dovolj pametna, da dobičke nalaga v kakšne pokojninske stebre, tudi za moža

Mene pa zanima kolko zasluzis kot avtoserviser ko ze delas kaki mesec ? Na neki firmi naprimer minimalno mi povejte

New Report

Close